• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ευλαβικό προσκύνημα της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου στην Φθιώτιδα

in Εκκλησία της Ελλάδος
7 Νοεμβρίου 2024
byPoimin.gr Team
Ευλαβικό προσκύνημα της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου στην Φθιώτιδα
Share on FacebookShare on Twitter

Ευλαβικό προσκύνημα πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου υπό την Αγία Καθηγουμένη Γερόντισσα Θεολογία και αδελφές της Μονής, της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με πρώτο σταθμό την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

          Τις μοναχές και τους προσκυνητές καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τρεις πατέρες, οι οποίοι προέρχονται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και έχουν ενταχθεί στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τον Πρωτ. π. Μιχαήλ Στεφάνου και τον π. Βασίλειο Κοτλίδα. Επίσης, από τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη, καθώς και τους Πατέρες της Αδελφότητος.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ κατά παράκληση του Σεβασμιωτάτου, το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου.

          Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του καλωσόρισε τον όμιλο των προσκυνητών στην Αγιοτόκο Ιερά Μονή Αγάθωνος, στο Μοναστήρι του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και τόνισε την σημασία του ευλαβικού προσκυνήματος σημειώνοντας:

          «Γέμισε το Καθολικό της Μονής Αγάθωνος με τις οσιακές καρδιές της Γερόντισσας Θεολογίας, μεγίστης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου και της εκλεκτής συνοδείας αυτής, η οποία αποτελείται όχι μόνο από μοναχές και δόκιμες μοναχές, αλλά και από δόκιμους χριστιανούς, δοκιμασμένους, εκλεκτούς αδελφούς τους οποίους με ιδιαίτερη αγάπη καλωσορίζουμε και τους ευχαριστούμε για αυτό το ευλαβικό προσκύνημα και για την ευκαιρία που μας έδωσαν σήμερα να συνεορτάσουμε και να προ εορτάσουμε τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, να λειτουργήσουμε συντροφιά με το Ιερό του Σκήνωμα, με τη χάρη του, με το σύγχρονο αυτό σημείο του ουρανού και το μεγάλο θαύμα της αγάπης του Θεού, το οποίο ήρθε σε καιρούς χαλεπούς να στηρίξει, να παρηγορήσει, να ενισχύσει, να ενδυναμώσει την αδυναμία μας, τη δική μας αδυναμία, τη δική μας ολιγοπιστία, τη δική μας παραπαίουσα πνευματική κατάσταση, τον δικό μας μετεωρισμό μεταξύ Χριστού και κόσμου, μεταξύ πνευματικής ζωής και σαρκικής ζωής.

Έρχεται ο Όσιος Βησσαρίων με το Ιλαρό του Άφθαρτο σώμα, το Θεώμενό του σώμα ακόμη δε και με τα Θεωμένα άμφια του, τα υποδήματα του, τον επιστήθιο σταυρό του, το μικρό Ευαγγέλιο που κρατά στα χέρια του, έρχεται να παρηγορήσει και να μας στηρίξει και να μας δείξει δρόμο.

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία φέρνει μπροστά μας και υποκλινόμεθα όλοι, σύμπασα η Ορθοδοξία, κλήρος και λαός, υποκλίνεται σε ένα ζευγάρι λαϊκών ανθρώπων, στον Γαλακτίωνα και στην Επιστήμη, σε μία οικογένεια, σε δύο ανθρώπους αγαπημένους, οι οποίοι αποφάσισαν σε δύσκολες εποχές, τον 3ο μ.Χ. αιώνα, αποφάσισαν να στρέψουν την αγάπη την μεταξύ τους, τον έρωτα τον μεταξύ τους, να τον στρέψουν προς το Θεό. Άλλωστε και στο μυστήριο του γάμου οι νεόνυμφοι στέκονται βλέποντας την ανατολή, βλέποντας τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, βλέποντας την Αγία Τράπεζα, δεν στέκονται ο ένας αντίκρυ του αλλουνού, η Εκκλησία μας, τοποθετεί τον έναν δίπλα στον άλλον και μάλιστα στην έναρξη του Μυστηρίου χωρίς καν να αγγίζει ο ένας το χέρι του αλλουνού, η άρμοση των αγίων χειρών των νεονύμφων γίνεται εν Πνεύματι Αγίω λίγο πριν την αγία στέψη, ακριβώς πριν την αγία στέψη. Στέκονται λοιπόν προς την ανατολή, γιατί ακριβώς θέλουν να ενωθούν με τον Χριστό και ο Χριστός να είναι η πηγή της δικής τους αγάπης, της δικής τους ομοζυγίας, της δικής του συζυγίας και ξεκινούν από κει ένα ταξίδι το οποίο προσομοιάζει φοβερά με το ταξίδι των μοναχών, γιατί κι ο μοναχός στο δικό του γάμο,  στέκεται και αυτός κοιτώντας κατ’ ανατολάς κι ο προεστώς, είτε είναι ο Επίσκοπος, είτε είναι ο Ηγούμενος, του θέτει παρόμοια ερωτήματα πριν τον στεφανώσει με το μοναχικό μανδύα και το μοναστικό χιτώνα και με τη μοναχική ζώνη και με το μοναχικό σήμα, αυτό είναι το νυφικό και το γαμπριάτικο κουστούμι του μοναχού και της μοναχής, αμφότεροι έχουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και όπως λέει ο Ιερός Χρυσόστομος παρεκτός της κοινής κλίνης, αυτή είναι η μόνη διαφορά που χωρίζει τους μοναχούς και από τούς λαϊκούς και οι λαϊκοί νηστεύουν και οι λαϊκοί εγκρατεύονται και οι λαϊκοί προσεύχονται και οι λαϊκοί κάνουν υπακοή κατ’ εξοχήν οι λαϊκοί, είναι παράδειγμα υπακοής, ιδιαίτερα σήμερα που οι γονείς υπακούουν στα ίδια τους τα παιδιά.

          Έρχονται λοιπόν οι λαϊκοί Γαλακτίων και Επιστήμη και οι ευσεβείς λαϊκοί να γίνεστε πηγή δύναμης και για τους μοναχούς με την στωικότητα, την υπομονή, στις αρρώστιες, στις θλίψεις, με το κουράγιο και την καρτερία πάνω στο μεγάλωμα και στην ανατροφή των παιδιών, ιδιαίτερα όσοι δοκιμάζονται από πένθος, από ασθένειες, μέσα στα νοσοκομεία, στέκονται αναμμένες λαμπάδες μητέρες και πατέρες, στα παιδιά τους, στους συζύγους, ο ένας στον άλλον, μάρτυρες στην κυριολεξία, άγγελοι, αποτελείτε το καλύτερο μάθημα και το καλύτερο παράδειγμα και το καλύτερο υπόδειγμα για μας τους μοναχούς και τις μοναχές και για μας τους ποιμένες της Εκκλησίας που οφείλουμε «τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν και ούτως να αναπληρώνουμε τον νόμον του Χριστού».

          Έτσι λοιπόν βλέπουμε τον Γαλακτίωνα και την Επιστήμη να είναι τόσο αγαπημένοι και τόσο ενωμένοι αυτοί οι Άγιοι της Εκκλησίας μας σε σημείο η Αγία Επιστήμη, όταν οδηγείται ο Άγιος Γαλακτίων πρώτος στο μαρτύριο, ένα πράγμα ζητάει μόνο: να αξιωθεί να μαρτυρήσει μαζί του, να ζήσει την ενότητα της αγάπης στο ύψιστο χάρισμα της πνευματικής ζωής, που είναι το «υπέρ Χριστού πάσχειν», να δώσει την ζωή της μαζί με τον σύζυγό της για Αυτόν τον οποίον αγάπησαν μαζί κι ο Οποίος απετέλεσε την πυξίδα, τον πλοηγό και τον οδηγό της ζωής τους. Η απόλυτη αγάπη και η απόλυτη ένωση έγινε στο μαρτύριο, στο κοινό μαρτύριο. Το «έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν» κατ’ εξοχήν το έζησαν αυτοί οι άνθρωποι στην τελειότητα του στο κοινό μαρτύριο για την αγάπη του Χριστού και γι’ αυτό η Αγία μας Εκκλησία μας τους φέρνει ως υποδείγματα και γι’ αυτό βλέπετε ότι και οι μοναχοί στα μοναστήρια τιμούν εξίσου τους λαϊκούς αγίους και τους οσίους μοναχούς αγίους. Δεν κάνουν διακρίσεις και υπάρχουν επίσης και είναι αξιοπρόσεκτο Καθολικά Ιερών Μονών, ανδρώων Μονών εξ ιδρύσεως ανδρώων, που είναι αφιερωμένα σε γυναίκες αγίες, δείγμα κι αυτό ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχει φυλετική διάκριση, σεξιστική προσέγγιση και όλα αυτά τα μοντέρνα, που ακούμε σήμερα, που προσπαθούν να ενίοτε να τα φορτώσουν στην Εκκλησία ενώ είναι ο μόνος χώρος, ο όποιος εξ υπαρχής, από γεννησιμιού της, από τον ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, είναι απαλλαγμένος από οποιαδήποτε τέτοια βιολογική δέσμευση και αναγκαιότητα, γιατί τα πάντα υπερβαίνονται μέσα στην αγάπη του Χριστού, ακόμα και αυτό το ένστικτο της επιβίωσης, το οποίο θα μπορούσε να έχει η Επιστήμη και ο Γαλακτίων, η αγάπη του Χριστού και ο έρωτας για τον Χριστό υπερβαίνει αυτό το αισθητό και φτάνουν οι Μάρτυρες, να μαρτυρούν για τον Χριστό.

          Έχουμε και άλλους ανθρώπους μέσα στο διάβα της ιστορίας, που μπορεί να θυσιάζονται για κάποια μεγάλη ιδέα, βλέπουμε ο άλλος ντύνεται με πυρομαχικά τρομοκράτης και δεν τον νοιάζει που θα σκοτωθεί και ο ίδιος και βουτάει σε ένα κτίριο, σε μία συγκέντρωση να σκοτώσει και άλλους ανθρώπους. Ποια είναι όμως η τεράστια διαφορά του Μάρτυρα της Εκκλησίας από οποιοδήποτε άλλον αυτόχειρα, γιατί οι Μάρτυρες δεν είναι αυτόχειρες.

          Οι Μάρτυρες θυσιάζονται για το Θεό και εκείνη την ώρα προσεύχονται και αγαπούν πρώτιστα αυτούς, οι οποίοι τους θανατώνουν, τους διώκτες, τους δυνάστες, τους τυράννους, τους εχθρούς της πίστεως γιατί ακριβώς το μαρτύριο τους είναι ταυτισμένο με την τέλεια αγάπη και η τέλεια αγάπη είναι η αγάπη προς τον εχθρό. Δεν υπάρχει ούτε ένας Μάρτυρας που να γόγγυσε στο μαρτύριο, ο οποίος να ξεστόμισε έναν αναθεματιμό, ένα παράπονο, μία κατάρα οτιδήποτε εναντίον του άθεου δυνάστη και διώκτη. Αυτή είναι η διαφορά του βιώματος και του ήθους της Εκκλησίας, του εκκλησιαστικού ήθους από οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά, έστω και θαυμαστή που μπορεί να υπάρχει μέσα στον κόσμο.

          Τιμούμε επίσης σήμερα τον Όσιο Βησσαρίωνα, ο οποίος κατεξοχήν κατήλθε μέσα στον κόσμο, μπήκε στα σπίτια των ανθρώπων, των πονεμένων, των κατατρεγμένων, των βασανισμένων ανθρώπων, έδινε κουράγιο και δύναμη γενόμενος ο ίδιος μαθητής, γενόμενος ο ίδιος υποτακτικός. Ουσιαστικά ο Όσιος Βησσαρίων έγινε υποτακτικός όλου του λαού του Θεού, υπήκουσε στους πάντες και στα πάντα, υπήκοος γενόμενος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.

          Αυτό λοιπόν είναι ένα τεράστιο δώρο που μας κάνει η Αγία μας Εκκλησία και μας δίνει τη δυνατότητα πραγματικά μέσα από την οδό της αγιότητος, μέσα από την οδό του θελήματος του Θεού, μέσα από την οδό δηλαδή της Εκκλησίας, να γίνουμε ο ένας για τον άλλον ευεργέτες, πραγματικοί ευεργέτες, να ευεργετούμε με τη ζωή μας, με την παρουσία μας, με την αύρα μας».

          Ακολούθησε πλούσια και αβραμιαία φιλοξενία σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό και την Ιερά Αδελφότητα, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος και άπαντες οι παρευρισκόμενοι είχαν μία πνευματική και εποικοδομητική επικοινωνία.

          Μεταξύ των πιστών παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Στεργίου.

Στη συνέχεια ο Όμιλος των προσκυνητών επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας και το Ιερό Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Άγιος Νεομάρτυς – Παιδομάρτυς Ιωάννης Τουρκολέκας (Αδελφός του αγωνιστή Νικηταρά)
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Νεομάρτυς – Παιδομάρτυς Ιωάννης Τουρκολέκας (Αδελφός του αγωνιστή Νικηταρά)

15 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού        Μεταξύ των πολυπληθών Νεομαρτύρων στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας υπάρχουν και πολλοί Παιδομάρτυρες,...

Read more
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Σάμου γιὰ τὴν ἐγγραφὴ τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Γιαγιᾶ στὸν Κατάλογο τῶν πρὸς Ἀρχιερατείαν Ἐκλογίμων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Σάμου γιὰ τὴν ἐγγραφὴ τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Γιαγιᾶ στὸν Κατάλογο τῶν πρὸς Ἀρχιερατείαν Ἐκλογίμων

15 Οκτωβρίου 2026

Μὲ χαρὰ ἡ Ἱερὰ Μητρόπολίς μας ἀνακοινώνει τὴν ἐγγραφὴ τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Γιαγιᾶ, κληρικοῦ τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας,...

Read more
Συνάντηση του Επισκόπου Ανδιδών με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Δένδια
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Συνάντηση του Επισκόπου Ανδιδών με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Δένδια

15 Οκτωβρίου 2026

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Δένδια είχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδιδών κ. Ισίδωρος (Κατσός), Βοηθός του Οικουμενικού...

Read more
«Τεκμήρια πίστης και τέχνης» | εικόνες και ξυλόγλυπτα από εκκλησίες της Νάουσας
Εκκλησία της Ελλάδος

«Τεκμήρια πίστης και τέχνης» | εικόνες και ξυλόγλυπτα από εκκλησίες της Νάουσας

15 Οκτωβρίου 2026

Το βράδυ της Τετάρτης 14ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο φουαγιέ του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο:...

Read more
Πεντακόσια χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Λειμώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Πεντακόσια χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Λειμώνος

15 Οκτωβρίου 2026

Kατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στη Λέσβο και έλαβε...

Read more
Άγιος Μεγαλομάρτυς Λογγίνος ο Εκατόνταρχος
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Μεγαλομάρτυς Λογγίνος ο Εκατόνταρχος

15 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού   Ένα από τα κύρια πρόσωπα της Σταυρώσεως του Κυρίου ήταν και ο επικεφαλής...

Read more
Επίσκεψη Μητροπολίτου Βεροίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το Σινά
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη Μητροπολίτου Βεροίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το Σινά

14 Οκτωβρίου 2026

Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών και λαϊκών πραγματοποίησαν πρσοκυνηματυική...

Read more
Αγιασμός για το νέο έτος στο Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για το νέο έτος στο Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος

14 Οκτωβρίου 2026

Με αισθήματα ελπίδος και αισιοδοξία χθες, Τρίτη  13 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος και Ιδρυτής του...

Read more
Εγκάρδια συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκάρδια συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

14 Οκτωβρίου 2026

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τον...

Read more
Εκδήλωση Σχολής Γονέων Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση Σχολής Γονέων Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

14 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου ε.έ., στις 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας, η...

Read more
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Αμβράζης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Αμβράζης

14 Οκτωβρίου 2026

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψεως, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αποστόλου...

Read more
Αγιασμός υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

14 Οκτωβρίου 2026

Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού Έτους τέλεσε σήμερα, 14/10, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Αμφιθέατρο...

Read more
Ιερέας στη Ζαγορά διέκοψε τη μνημόνευση του Μητροπολίτη Δημητριάδος  – Τι αναφέρει στην επιστολή του (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερέας στη Ζαγορά διέκοψε τη μνημόνευση του Μητροπολίτη Δημητριάδος – Τι αναφέρει στην επιστολή του (ΒΙΝΤΕΟ)

14 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 11η Οκτωβρίου 2026, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς Πηλίου, π. Γεώργιος Σταύρου, διέκοψε τη μνημόνευση...

Read more
Ατμόσφαιρα τοῦ Χριστιανικοῦ σπιτιοῦ
Πνευματικές Διδαχές

Ατμόσφαιρα τοῦ Χριστιανικοῦ σπιτιοῦ

14 Οκτωβρίου 2026

«Ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε» (Α´ Θεσ. 5,17). Ἕνα σπίτι εἶναι εὐλογημένο ὅταν οἱ καθημερινές δουλειές γίνονται μέ προσευχή. Φαγητό μαγειρεμένο μέ ἀγάπη...

Read more
«Το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες στην Εκκλησία», το θέμα του 7ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

«Το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες στην Εκκλησία», το θέμα του 7ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

14 Οκτωβρίου 2026

Στο εορταστικό κλίμα των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 το 7ο κατά...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Εορτή Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στη Δράμα

Εορτή Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στη Δράμα

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για προσωπικές εμπειρίες με σύγχρονους αγίους που γνώρισε

Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων: Ο Θεός να μας ελεήσει από τέτοιους ψευδοδιδασκάλους!

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη στο Τρίκορφο Φωκίδος

Είναι ειδωλολατρία η προσκύνηση των εικόνων και των λειψάνων;

Ο Πατριάρχης κήρυξε την έναρξη Συνεδρίου για τη θεολογική παρακαταθήκη του αειμνήστου Μητρ. Περγάμου Ιωάννου

Ο Πατριάρχης κήρυξε την έναρξη Συνεδρίου για τη θεολογική παρακαταθήκη του αειμνήστου Μητρ. Περγάμου Ιωάννου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist