Έφθασε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη 2η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Ρωσίας (10-13 Σεπτεμβρίου 2019).

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ευάγγελο Φεγγούλη, Μέλος της Διοικούσης Επιτροπής αυτού.

Η Έκθεση Τουρισμού της Αγ. Πετρουπόλεως, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, εντάσσεται στις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως.

Τα εγκαίνια στην Έκθεση, τέλεσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Κυβερνήσεως Εξοχώτατος, κ. ANDREY MATSARIN, παρουσία του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος Εξοχωτάτου κ. Σπυρίδωνος Βούλγαρη και του Διευθυντού του ΕΟΤ Ρωσίας αξιοτίμου κ Πολυκάρπου Ευσταθίου.

Μετά την τελετή των εγκαινίων της Εκθέσεως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ως Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β΄ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου και εγχείρησε έντυπο οπτικοακουστικό υλικό της Εκκλησίας της Ελλάδος με τα Ι. Προσκυνήματα και τις Ι. Μονές της Πατρίδας μας στους επισήμους. Το ίδιο υλικό θα διατίθεται σε όλους τους επισκέπτες της Διεθνούς Εκθέσεως κατά την τριήμερη διάρκεια της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πλήθος εκατοντάδων κυρίως νέων Ρώσων προσήλθαν από την πρώτη να παραλάβουν στο stand της Εκκλησίας της Ελλάδος, οπτικο-ακουστικό και έντυπο υλικό που είχε προετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά από πρόσκληση του Δ/ντου του ΕΟΤ Ρωσίας θα συμμετέχει σε ειδική εκδήλωση προβολής της Ελλάδος στα Ρωσικά ΜΜΕ και θα επιδώσει στο νέο Γενικό Πρόξενο την Ευλογία, δηλ. Εικόνα του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με Εκκλησιαστικούς Φορείς του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αγία Πετρούπολη. Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης