Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Αγιασμό στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Κατόπιν μετέβη στο Σχηματάρι, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής  Μουσικής της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου. Και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων, ιδιαιτέρως δε ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, στους οποίους και έδωσε από ένα μικρό συμβολικό δώρο.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού πλαισιούμενος από τον π. Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ορχομενού και τους ιερείς της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πνευματική πρόοδο και δημιουργική γνώση, στους δε καθηγητές ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Κόκκινο, όπως κάθε χρόνο την δεύτερη ημέρα της έναρξης των μαθημάτων, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του χωριού, πλαισιούμενος από τον π. Αβραάμ Δελιανίδη, Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνου και τον εφημέριο του Ακραιφνίου π. Νεκτάριο Φύσσα. Στο τέλος μοίρασε στους μικρούς μαθητές τετράδια, μολύβια, και εικονάκια των Τριών Ιεραρχών, των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, ευχόμενος να είναι πάντα με το χαμόγελο και να προοδεύουν στη ζωή τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Θήβα, για το νέο εκκλησιαστικό έτος. Στον Αγιασμό συμμετείχαν κληρικοί, εργαζομένοι των Γραφείων και των Ιδρυμάτων, συνεργάτες και εθελοντές στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους και την συνεργασία τους για το κοινό καλό.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης