Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το προσκύνημα της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Κανάλας, από την Κύθνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, επαγγελματικής και κοινωνικής τάξεως, προσέρχονται στον ναό καθημερινά από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, και εναποθέτουν στην θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας τα πρόβλημα τους, ζητώντας την βοήθεια, το έλεος και την χάρη Της.

Σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, μετά το πέρας του Εσπερινού και της Παρακλήσεως στην Παναγία την Κανάλα, στο πλαίσιο τον ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στον Ναό με την επωνυμία «ΙΖ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019». ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης, εφημέριος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ομίλησε με θέμα «Ποιός πήρε την χαρά μας;».

Τον προσκεκλημένο ομιλητή καλωσόρισε στην ενορία και παρουσίασε στους προσκυνητές με εγκάρδιους λόγους, ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κοτσίφης.

Ο ομιλητής, απλά, εμπεριστατωμένα, αγγίζοντας τις εσώτατες ψυχικές χορδές των πιστών αναφέρθηκε στην απώλεια της χαράς η οποία χαρακτηρίζει σήμερα και τους χριστιανούς. Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη διάρκεια του λόγου του, έδωσε ο π. Εφραίμ στο ποιος φταίει και τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά και ποιο είναι το μυστικό για να βρούμε την χαρά μας.

Να επισημάνουμε πως η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας, από τη νήσο Κύθνο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, η οποία για πρώτη φορά εξήλθε της Νήσου και φιλοξενείται στον ως άνω ναό προς ευλογία και προσκύνηση από τούς πιστούς του Λεκανοπεδίου, θα παραμείνει έως και την 29η Οκτωβρίου.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:30 το βραδύ, για τούς φιλακόλουθους ευσεβείς πιστούς που με αμείωτους ρυθμούς σπεύδουν να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας. Να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες αλλά και στις πνευματικές ομιλίες που πραγματοποιούνται καθημερινά στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΖ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ΙΖ’ Δημητρίων 2019

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης