»Μετά φόβου πίστεως και αγάπης προσέλθετε».

Ωραία, θα προσέλθουμε στην Εκκλησία με φόβο Θεού, θα προσέλθουμε με πολύ πίστη στον μοναδικό σωτήρα της σωτηρίας της ψυχής μας, θα προσέλθουμε με αγάπη στον Κύριο και φυσικά αγάπη στον συνάνθρωπό μας.

Τί γίνεται όμως μόλις κοινωνήσουμε;

Θα περιμένουμε να τελειώσει η Θεία Λειτουργία, με το ΔΙ’ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ και μετά θα πάμε, με την χάρη του Θεού που λάβαμε, στο σπίτι μας και όπου αλλού θέλουμε.

Δεν είναι σωστό για κάποιους άλλους αδερφούς μας που πηγαίνουν στην Εκκλησία, κοινωνάνε και αμέσως φεύγουν γιατί, τότε, θα θυμηθούμε τον Ιούδα τον προδότη, που έκανε το ίδιο.

Ο Ιούδας μολις κοινώνησε το έβαλε στα πόδια, έφυγε να πάει να πουλήσει και να προδώσει τον Χριστό μας, δεν κάθησε να τελειώσει ο Δείπνος.

Δυστυχώς, πολλοι Χριστιανοί το κάνουν αυτό.,.. Μόλις κοινωνήσουν το βάζουν στα πόδια, σαν τον Ιούδα, δεν περιμένουν να τελειώσει ο Μυστικός Δείπνος, να τελειώσει η Θεία Λειτουργία.

Aς προσέχουμε, να μην γινόμαστε Ιούδες Ισκαριώτες και προδότες του Χριστού μας!

Θα περιμένουμε το ΔΙ’ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ και μετά θα φεύγουμε…

Εφημερίδα «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.