Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που λαμβάνει χώρα στην Άρτα και πραγματοποιείται με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, οι σύνεδροι αναχώρησαν με ναυλωμένα λεωφορεία ευθύνης της Ι. Μητροπόλεως Άρτης, για την πόλη των Ιωαννίνων.

Εκεί τους υποδέχτηκε στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Βλάχου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μαζί με τους συνεργάτες του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μάξιμος καλωσόρισε τους συνέδρους απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ο γραμματέας της ένωσης ξενοδόχων κ. Σιούτης Ευστάθιος, ο Αντιπρόεδρος του σωματείου αποφοίτων και σπουδαστών θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Σουτόπουλος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Προβλήθηκε σύντομο ντοκιμαντέρ που αναδείκνυε τα θρησκευτικά μνημεία των Ιωαννίνων και ακολούθως οι συμμετέχοντες στο συνέδριο μετέβησαν με καραβάκι στη Νήσο των Ιωαννίνων όπου και ξεναγήθηκαν στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονος και στο Μουσείο του Αλί Πασά από τον συλλέκτη κ. Φώτη Ραπούση καθώς και στη Μονή φιλανθρωπηνών.

????????????????????????????????????

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης