Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στην Ελαφόνησο δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την Αγγλία στις 6 Ιουλίου 1850, καθώς και η επέτειος  των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 158 έτη λειτουργίας. Η διπλή αυτή επέτειος εορτάζεται κάθε χρόνο και αποτελεί μια από τις ελάχιστες νησιωτικές γιορτές, που καθιερώθηκαν με ειδικό Προεδρικό Διάταγμα από το 2003.

Αρχικά τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας  ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ελαφονήσου π. Νικόλαο Τσακο. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε με επαινετικά λόγια για την πίστη, την προσωπικότητα και την πολυποίκιλη προσφορά του π. Νικολάου, ο οποίος υπηρέτησε επί έξι χρόνια ως διάκονος την Ιερά Μητρόπολη μας, στη συνέχεια επί δεκαοκτώ  έτη την ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διακονεί την γενέτειρά του. Παράλληλα όλα αυτά τα χρονιά υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στη Β/θμια Εκπαίδευση, αλλά και ως καθηγητής Μουσικής και Μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης .

Στην αντιφώνηση του ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε καρδιακά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την πατρική στοργή, στήριξη και αγάπη του, αλλά και τους αγαπημένους του ενορίτες τους οποίους θα συνεχίσει να διακονεί με τον ίδιο ζήλο.

Ακολούθησαν η Δοξολογία και  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο Μικρό λιμάνι της Ελαφονήσου.

(φώτο: Ποτούλα Βελουδάκη)

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.