Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Κατάμεστος ήταν ο ναός της Μεταμορφωσέως του Σωτήρος στον Βύρωνα, από τους πιστούς που προσήλθαν για να  ακούσουν την φλογερή ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και να προσκυνήσουν τα θαυματουργά ιερά λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

«Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποιησης», σημείωσε στο λόγο του ο  Γέροντας Νεκτάριος. Σε μια εποχή χωρίς όραμα. Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας, η δική μας Ελλάδα  πεθαίνει κ ουδείς εξ ημων αντιδρά. Πρωταρχικός και μόνος σκοπός η απόλαυση ρηχών, άνευ ουσίας υλικών.

Αν θέλουμε, επισημαίνει ο π. Νεκτάριος, να αναστηθεί η νεολαία, η πατρίδα και η εκκλησία μας, αν θέλουμε η ελπίδα να ζωντανέψει και πάλι στις ψυχές όλων μας, η λύση είναι μία! Οφείλουμε να κλάψουμε, να θρηνήσουμε, από βάθος καρδίας, κατά το φρόνημα των αγίων πατέρων. Οφείλουμε να κάνουμε στη ζωή μας ολοκληρωτική αλλαγή αν πραγματικά επιθυμούμε να μας προστατεύει ο Κύριος Παντοκράτωρ Θεός.  Ακόμη ακόμη και να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο. Στην εποχή της τουρκοκρατίας. Σκλάβοι μεν, χριστιανοί, ψυχή τε και σώματι, δε!

Μετά το πέρας της ομιλίας, τελέστηκε η ακολουθία του μικρού Αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών παρατείνεται η παραμονή των Ιερών Λειψάνων έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 18:30 το απόγευμα όπου θα γίνει η αναχώρηση τους.  Καθημερινά ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.