Ένα ερώτημα που σίγουρα όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στην ζωή μας. Τι να ζητήσω άραγε από τον Θεό. Γύρω μου όλα καταρρέουν ζούμε σε κρίσιμες στιγμές τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η οικονομική κρίση, η κρίση ηθικής και αξιών, η σεξουαλική απελευθέρωση, η ανεργία, ο πόνος, η θλίψη είναι τόσα πολλά τα προβλήματα και ο σύγρονος άνθρωπος στέκεται αδύναμος μπροστά τους. Ως μόνο στήριγμα έχει την βοήθεια του Θεού η οποία πάντα τον συντροφεύει σε όλη την πορεία της ζωής του αρκεί να την ζητήσει ο ίδιος με πίστη, αγάπη και ελπίδα.

Ως άνθρωποι από την παιδική μας ήδη ηλικία έχουμε μάθει ότι ζητάμε αμέσως να πραγματοποιείται και το ίδιο ακριβώς απαιτούμε και απο τον Θεό. Όλοι μέσω της εγκάρδιας προσευχής μας, την οποία σε στιγμές χαράς και ευτυχίας την παραμελλούμε, παρακαλούμε τον Θεό να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες μας. «Γεννηθήτω το θέλημά Σου», λέμε στην Κυριακή προσευχή μας αλλά κανείς δεν δίνει σημασία στο θελημα του Θεού στο τι ο Θεός θέλει από τον καθένας μας. Ο Παντογνώστης Πατέρας μας γνωρίζει για τον καθένα μας ξεχωριστά ποιο είναι το καλό και το σωστό και ανάλογα δίνει στον καθένα μας ξεχωριστά πλούσιες τις θείες ευλογίες του.

Το ερώτημα για εμάς τους ανθρώπους όμως παραμένει. Τι να ζητήσω από το Θεό. Ένα μικρό παιδί θα ζητήσει κάτι το οποίο οι γονείς του δεν κατάφεραν να του αγοράσουν λόγω έλειψης χρημάτων. Ένας νέος άνεργος με αβεβαιότητα για το μέλλον θα ζητήσει ένα καλύτερο αύριο. Μία μητέρα θα ζητήσει αγάπη και ευτυχία για την οικογένεια της. Ένας πατέρας θα ζητήσει χρήματα για να συντηρήση την οικογένεια του. Ένας άρρωστος θα ζητήσει να βρει την υγεία του. Ένας φτωχός και πεινασμένος άνθρωπος θα ζητήσει φαγητό. Ένας φυλακισμένος την ελευθερία του. Ο καθένας μας ανάλογα με τις καταστάσεις τις οποίες βιώνει στην καθημερινότητα του ζητάει από το Θεό την βοήθεια του κατά το ευαγγελικό «Αἰτεῖτε, καί δοθήσεται ὑμῖν».

Πάντα με πίστη και πολλή παρρησία πρέπει να πλησιάζουμε τον Θεό Πατέρα μας, να Τον ικετεύουμε σαν τα μικρά παιδιά πού περιμένουν βοήθεια από την μητέρα τους και να προσευχόμαστε αδιάκοπα και να ζητάμε ακούραστα την βοήθειά του και το θείο του έλεος. Μη νομίζουμε πως ο Θεός δεν μας εισακούει. Όταν ζητάμε κάτι και δεν εισακουστούμε ας μην απελπιζόμαστε δεν είμαστε πιο σοφοί από τον θεό για να γνωρίζουμε ποιο είναι το καλό για εμάς. «Πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται». Μόνο η προσευχή που βγαίνει από την καρδιά αυτή που είναι γεμάτη απο πίστη, αγάπη και ελπίδα αύτη ακούγεται από τον Θεό.

της Μαρίας Χατζησταμάτη

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.