Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών,  μετέβη  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Γοργοπόταμο, στο Μνημείο Ηρώων, προσκείμενου να συμμετάσχει στην 77η Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Ο Ποιμενάρχης ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων αγωνιστών του έπους του 1940 και της Εθνικής αντίστασης και στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Εύχομαι αυτός εδώ ο Ιστορικός τόπος, εκτός από τόπος μνήμης, να καταστεί και τόπος διδαχής για όλους μας. Διδαχής για Εθνική ομοψυχία».

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν: ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κ. Χρήστος Οικονόμου.

Την κεντρική ομιλία εξεφώησε ο Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κ. Δημήτριος Παλαιολογόπουλος.

 Τέλος, ακολούθησε η ανάγνωση των ονομάτων των πεσόντων Ηρώων και στην συνέχεια ο Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ –ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας», κ. Δημήτριος Γερογιάννης ανέγνωσε το ψήφισματου Συνδέσμου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ την Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς. ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης,  ο π. Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», κ. Νότης Μαριάς η Ηγεσία Του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Μεταξύ των παρευρισκομένων παρέστησαν και απόγονοι των Βρετανών σαμποτέρ, οι οποίοι  υποστήριξαν το εγχείρημα των Ελλήνων αντιστασιακών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.