• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Σύρου Δωρόθεος: «Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας είναι ένα πνευματικό θερμοκήπιο»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
4 Απριλίου 2022
byPoimin.gr Team
Σύρου Δωρόθεος: «Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας είναι ένα πνευματικό θερμοκήπιο»
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποίησε στην Αθήνα και στην Τήνο, με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

          Με την ευχή, την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, χοροστάτησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και ακολούθως ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και Διακόνους του Πανιέρου Ναού της Παναγίας, τον Διευθυντή του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, τους Εκπαιδευτικούς, τα μέλη της Σχολικής Εφορείας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και πολλούς ευλαβείς χριστιανούς, Τηνίους και προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω των Ραδιοφωνικών Σταθμών των Ιερών Μητροπόλεων Σύρου και Φθιώτιδος και μέσω διαδικτύου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί, κατόπιν πνευματικής προετοιμασίας μέσω του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 ετών από το όραμα της Οσίας Πελαγίας, που οδήγησε στην εύρεση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, και σκιαγραφώντας το χάρισμα της Οσίας Πελαγίας χαρακτηριστικά σημείωσε:

     «Η μοναχή Πελαγία, η Οσία Πελαγία, όταν της εμφανίστηκε η Παναγία για να της υποδείξει την εύρεση, η πρώτη της αντίδραση ήταν αρνητική, όχι από έλλειψη πίστεως, από φόβο, ολιγοψυχία, αλλά ήταν μία άλλου είδους άρνηση, αγιοπνευματική. Αυτή η άρνηση, που προσελκύει περισσότερο την Χάρη του Θεού, η άρνηση του σεμνού και ταπεινού ανθρώπου. Η Οσία Πελαγία κατέθεσε την αναξιότητα της, αυτή την βαθιά επίγνωση της αίσθησης ότι την χωρίζει άβυσσος από την αγάπη του Θεού. Στην άβυσσο των αμαρτιών μας επικαλούμαστε την άβυσσο της αγάπης του Θεού.
Αυτό που προσελκύει την Χάρη του Θεού δεν είναι η αίσθηση της υπεροχής, αλλά η αίσθηση της αδυναμίας, της αποτυχίας.

     Όσο πλησιάζει ο άνθρωπος τον Θεό, τόσο πιο αμαρτωλό βλέπει τον εαυτό του. Όταν ο άνθρωπος είναι μακριά από τον Θεό δεν βλέπει τις ατέλειες, τις ελλείψεις και τα προβλήματά του, αλλά βλέπει τις ατέλειες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα των άλλων και όποιος ζει με αυτόν τον τρόπο ζωής, να ασχολείται με τα των άλλων, τότε σημαίνει ότι είναι πολύ μακριά από την Χάρη του Θεού, είναι έξω από τον Ήλιο, που φωτίζει και καταυγάζει τις πνευματικές αισθήσεις.

       Ο άνθρωπος που φωτίζεται από την Χάρη του Θεού και πλησιάζει τον Θεό, αρχίζει και βλέπει την αλήθεια του, τον εαυτό του, φεύγει από το ψεύδος και σταματά να λατρεύει τον εαυτό του και αρχίζει να αισθάνεται ότι είναι ο ευεργετημένος από τον Πατέρα και τότε ο άνθρωπος αρχίζει να γίνεται όχι κυνικά ρεαλιστής, αλλά αισιόδοξα ρεαλιστής. Πατά στην γη, αλλά το βλέμμα του είναι στραμμένο στον ουρανό και τότε αξιώνεται πραγματικά μεγάλων δωρεών.

      Η Οσία Πελαγία γίνεται κήρυκας, ευαγγελίστρια, μυροφόρος της Χάριτος του Θεού και ευεργέτιδα αυτής της Νήσου και της οικουμένης ολόκληρης.
Η περηφάνεια, η έπαρση, η οίηση, ο θόρυβος, η εκκεντρικότητα δεν προσελκύει την Χάρη του Θεού. Η δύναμη και η ισχύς μόνο βία φέρνουν στην ζωή των ανθρώπων και όχι την λεπτή αύρα της Χάριτος του Θεού.

      Να πορευόμαστε σεμνά και ταπεινά και με αίσθηση ότι ο Θεός μας αγαπά, παρά το γεγονός ότι δεν το αξίζουμε, ότι ο Θεός ανοίγει την αγκαλιά Του, παρά το γεγονός ότι εμείς κρατάμε τα χέρια μας σφιγμένα και δεν τα ανοίγουμε προς Τον Θεό. Ο Θεός συνεχίζει να μας προσκαλεί και συνεχίζει να μας δίνει ευκαιρίες. Είναι λοιπόν η στιγμή και η ώρα να αξιοποιήσουμε αυτό το κάλεσμα και ανταποκρινόμενοι στην αγάπη του Θεού, να κάνουμε τελικά δώρο στον εαυτό μας. Να γίνουμε οι ίδιοι δώρο και να δοθούμε στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη του πλησίον».

      Προ της απολύσεως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιος Φανερός, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου κ. Δωροθέου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την ευλογητή επίσκεψη των παιδιών του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και την υψηλή συνοδεία του ιδίου και παρουσία του στην Ιερά Νήσο Τήνο, αλλά και για την ιδιαίτερη ευλογία να προεξάρχει τόσο χθες στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, όσο και σήμερα στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Παναγίας, να στηρίξει με τον λόγο του τους προσκυνητές και τους αναρίθμητους τηλεθεατές και ακροατές, οι οποίοι ταξίδεψαν νοερά στο Νησί της Μεγαλόχαρης Παναγίας και έλαβαν την Αρχιερατική του ευχή και αγάπη. Ευχήθηκε δε, η Παναγία Μητέρα να σκεπάζει και να οδηγεί την Θεάρεστο Αρχιερατεία του στην Φθιώτιδα και την διακονία και τα έργα αγάπης και προσφοράς του στην Φθιώτιδα και στην Εκκλησία μας.

          Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μαυσωλείο των θυμάτων από τον τορπιλισμό του καταδρομικού πλοίου «ΈΛΛΗ», ο οποίος συνέβη τον Δεκαπεντάυγουστο του 1940 και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και στο Κειμηλιοφυλάκειο του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου.

          Ενημερώθηκαν δε λεπτομερώς από τον π. Γεώργιο για το σπουδαίο ποιμαντικό, εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου.

          Στην συνέχεια, στο Ιερό Νησί της Παναγίας κατέφθασε και ο κυριάρχης Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σικίνου   κ. Δωρόθεος, ο οποίος και ευλόγησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών συμπροσευχήθηκαν στην Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης Παναγίας, στην οποία έψαλλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

        Στην προσλαλιά του ο Άγιος Σύρου κ. Δωρόθεος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία και πρόοδο, προτρέποντάς τα να μείνουν πάντα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, στην αγκαλιά του Θεού, η οποία είναι η μόνη ασφαλής αγκαλιά στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

        Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά:

       «Έχουμε την μεγάλη ευλογία δύο μέρες να φιλοξενούμε στο Ιερό μας Νησί, στο Νησί της Παναγίας έναν αγαπητό αδελφό από την Στερεά Ελλάδα, ο οποίος εκόμισε εκτός από τις πλούσιες ευλογίες τις οποίες φέρνει από τον αγιασμένο τόπο του, εκόμισε την πλούσια αγάπη της καρδίας του.

      Οι πνευματικοί δεσμοί της Φθιώτιδος με την Τήνο, οι οποίοι ξεκίνησαν από τον μακαριστό και άγιο άμεσα προκάτοχό σας κυρό Νικόλαο συνεχίζονται και σας παρακαλώ να θεωρείται την Τήνο και την Παναγία μας ως αν το σπίτι σας, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και το φιλακόλουθο και φιλάγιο πιστό λαό της Λαμίας, τον οποίο διαποιμαίνετε.  Σας ευχαριστώ που συνεχίζεται το σπουδαίο έργο του μακαριστού κυρού Νικολάου.

      Θέλω να σας συγχαρώ επίσης, διότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε το πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας, αγκαλιάσετε ένα πνευματικό θερμοκήπιο, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και όχι μόνο το αγκαλιάσατε, αλλά το στηρίζετε παντοιοτρόπως και το καταστήσατε περίζηλο σε όλη την χώρα και είναι ένα πνευματικό φυτώριο, από το οποίο η Εκκλησία έχει να απολαύσει πολλούς καρπούς.

      Αγαπητοί μας Ιεροσπουδαστές, παιδιά της Εκκλησίας, να αγαπάτε πάντοτε την Εκκλησία μας και τον Θεό Πατέρα μας και την Παναγία Μητέρα, η οποία ποτέ δεν μας εγκαταλείπει και πάντοτε πρόθυμη μας ακούει για να μεταφέρει τα αιτήματα των καρδιών μας προς τον Θεό Πατέρα.

     Να αγαπάτε και να μνημονεύεται το όνομα του Μητροπολίτου σας κ. Συμεών, διότι σας έχει αγκαλιάσει όχι ως Επίσκοπος, αλλά ως πραγματικός πατέρας. Να στρέφετε την σκέψη σας πάντοτε σε εκείνον και όταν θα φύγετε από το σχολείο σας και θα συνεχίσετε την ζωή σας, θα καταλάβετε ακόμη περισσότερο τις πολλές τους ευεργεσίες.

      Η Παναγία μας να σας ευλογεί, να σας σκεπάζει και να καθοδηγεί την ζωή σας».

       Κατά την αναχώρηση του από την Ιερά Νήσο Τήνο ο κ. Συμεών προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο προσωπικά λειτουργικά άμφια κ.α. από το προσωπικό κειμηλιαρχείο του μακαριστού  προκατόχου του κυρού Νικολάου εις μνήμην αυτού.

        Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιδιαιτέρως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία του στον Άγιο Σύρου κ. Δωρόθεο για την αρχοντική αγάπη και φιλοξενία αλλά και στον Αντιπρόεδρο, στον Γενικό Γραμματέα και στα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης & Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Ιουστίνου Πόποβιτς και Λουκά του Ιατρού στη Ναύπακτο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Ιουστίνου Πόποβιτς και Λουκά του Ιατρού στη Ναύπακτο

14 Ιουνίου 2026

Τήν Κυριακή, 14 Ἰουνίου 2024, ἑορτάσθηκε στήν Ναύπακτο ἡ κοινή μνήμη τῶν ἁγίων Ἰουστίνου (Πόποβιτς), τοῦ Νέου Ὁμολογητοῦ, καί Λουκᾶ...

Read more
Στα Λεΐκα Καλαμάτας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Εκκλησία της Ελλάδος

Στα Λεΐκα Καλαμάτας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

14 Ιουνίου 2026

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της συνοικίας των Λεΐκων Καλαμάτας μετέβη, την Κυριακή  14 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Εκδήλωση ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στο τραγικό γεγονός του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στο τραγικό γεγονός του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτης

14 Ιουνίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, στις 8:00 το απόγευμα, στον ιερό...

Read more
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος στον Άγιο Βησσαρίωνα Σοφάδων
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος στον Άγιο Βησσαρίωνα Σοφάδων

14 Ιουνίου 2026

   Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2026 η υποδοχή της Τιμίας...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

14 Ιουνίου 2026

Ένα νέο μέλος συναριθμείται, από σήμερα, στην ιερατική οικογένεια της τοπικής Εκκλησίας της Χαλκίδος. Πρόκειται για τον ευλαβέστατο διάκονο Θεολόγο...

Read more
«Δεν είμαστε αναμάρτητοι, αλλά μετανοούντες»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δεν είμαστε αναμάρτητοι, αλλά μετανοούντες»

14 Ιουνίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νηλείας λειτούργησε την Κυριακή 14/6 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Παρέστησαν οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Ζέττα Μακρή...

Read more
Κτητορικό μνημόσυνο στον Άγιο Λουκά Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κτητορικό μνημόσυνο στον Άγιο Λουκά Βεροίας

14 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή 14 Ιουνίου το πρωί , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον...

Read more
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Άρτα για την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Άρτα για την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας

14 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026, το πρωΐ, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της...

Read more
Η Κυριακή Β´ Ματθαίου στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή Β´ Ματθαίου στη Θεσσαλονίκη

14 Ιουνίου 2026

  Την Κυριακή Β´ Ματθαίου (14 Ιουνίου) ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου....

Read more
Η Κυριακή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων στη Λάρισα

14 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία...

Read more
«Ἡ ἐξέλιξη τῆς Νομοθεσίας στο θέμα τῆς καύσης τῶν νεκρῶν. Κανονική Θεώρηση»
Απόψεις - Γνώμες

Τρύπιες τσέπες

14 Ιουνίου 2026

Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ἱερωνύμου  Ὅσο κι ἄν θέλω νά ἐκμεταλλεύομαι τή φιλόξενη στήλη τῆς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ γιά...

Read more
Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη στο Πήλιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη στο Πήλιο

13 Ιουνίου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, με την συμπλήρωση εννέα ετών από την εις Κύριον εκδημία του Πρωτ. Αντωνίου Ζούπη,...

Read more
«Aλιείς ανθρώπων»
Κηρύγματα

Το Ευαγγέλιον της Βασιλείας

13 Ιουνίου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Καί περιῆγεν ὅλην τήν Γαλιλαίαν ὁ Ἰησοῦς διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καί κηρύσσων τό Εὐαγγέλιον τῆς...

Read more
«Kαταγγελία» από γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση από Μητροπολίτη
Απόψεις - Γνώμες

Οι κατακρίνοντες τους Επισκόπους μήπως είναι υποκριτές;

13 Ιουνίου 2026

Ιωάννου Π. Μπουγά, Θεολόγου Τον τελευταίο καιρό στον εκκλησιαστικό χώρο της Ελλάδος, παρατηρείται μία συνεχής επιθετικότητα εναντίον των Μητροπολιτών της...

Read more
Αγιασμός για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας

13 Ιουνίου 2026

Το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Aλιείς ανθρώπων»
Κηρύγματα

Το Ευαγγέλιον της Βασιλείας

13 Ιουνίου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Καί περιῆγεν ὅλην τήν Γαλιλαίαν ὁ Ἰησοῦς διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καί κηρύσσων τό Εὐαγγέλιον τῆς...

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Οι πειρασμοί του Κυρίου, η Κλήση των Μαθητών και η Αποστολή της Εκκλησίας

13 Ιουνίου 2026
«Aλιείς ανθρώπων»

«Θα έλθει καιρός που θα βαδίζετε μέρες για να βρείτε καλό ιερέα»

13 Ιουνίου 2026
«Aλιείς ανθρώπων»

Κυριακή Β’ Ματθαίου: Η κλήση των αποστόλων (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ο Χριστός δεν σταματά ποτέ να απευθύνει τις προσκλήσεις του

17 Ιουνίου 2023
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ιεραποστολικός Ζήλος – Κυριακή Β’ Ματθαίου – Πέτρου και Παύλου

3 Απριλίου 2020
Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

17 Ιουνίου 2018
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Άς μαθητεύσωμεν εις τον Κύριον και Θεόν μας

10 Ιουνίου 2018
«Aλιείς ανθρώπων»

«Aλιείς ανθρώπων»

9 Ιουνίου 2018
Next Post
Ποιοι λέγονται αιρετικοί και ποιοι σχισματικοί; – Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ποιοι λέγονται αιρετικοί και ποιοι σχισματικοί; - Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή  Δ’ Νηστειών

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ - Είναι Κυριακή Δ’ Νηστειών

Εις Διάκονον χειροτονία από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στην Καμπέρα

Εις Διάκονον χειροτονία από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στην Καμπέρα

Μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Μητρ. Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Μητρ. Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist