Την Αχειροποίητο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με πληροφορίες του poimin.gr, επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, να είναι ο τόπος στον οποίον θα μνημονεύσει το πρώτον, τον Μακαριότατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο.

Μετά την επικύρωση της διαπιστώσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι Αρχιεπίσκοπος είναι εκείνος που θα περιλάβει στα Δίπτυχα το όνομα του εν Χριστώ αδελφού του, Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, σίγουρα πίσω από αυτή την απόφαση του σοφού γέροντα Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κρύβεται ένας συμβολισμός τον οποίον ο Αρχιεπίσκοπος εφόσον θέλει θα αποκαλύψει. Εικάζουμε πως αφορά την τιμή προς τον πρώτο μεταξύ ίσων στην Ορθοδοξία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.