Το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ο εόρτιος Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ και τον ονομαστηρίων του επιχώριου Μητροπολίτου κ.κ. Δανιήλ.

Στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, Μποτζουάνας κ.Γενναδίου, Νέας Σμύρνης κ.Συμεών, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου, Διαυλείας κ.Αλεξίου, του άγοντος τα Ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ.Δανιήλ και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μεθώνης κ.Κλήμη και Σαλώνων κ.Αντωνίου.

Τον θείο λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, κήρυξε διδακτικότατα, με τον μεστό και θεολογικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «o λόγος ο προφητικός ήτανε πάντοτε ένας λόγος μην συμβατικός, ένας λόγος που ερχόταν σε αντίθεση με τα κοινωνικά δεδομένα και της θεωρήσεις των ανθρώπων της εποχής εκείνης»

Καταλήγοντας  την ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ τα Έτη Πολλά  και προσέθεσε πως «ο λόγος των Προφητών ήταν αναμφιβόλως ένας λόγος που δεν αφορούσε τα παρελθόντα ούτε τα παρόντα αλλά τα μέλλοντα»

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς, Ιερείς και τον κόσμο που προσήλθε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού, ευχήθηκε τα χαρίσματα που είχανε οι άγιοι, ο Θεός να τα δώσει πλούσια στον καθένα χωριστά έτσι ώστε να πορεύεται σε αυτήν την ζωή με έργα πίστης και αρετής.

onomastiria_kaisarianis12 onomastiria_kaisarianis2 onomastiria_kaisarianis3 onomastiria_kaisarianis6 onomastiria_kaisarianis5 onomastiria_kaisarianis4 onomastiria_kaisarianis7 onomastiria_kaisarianis8 onomastiria_kaisarianis9

onomastiria_kaisarianis11onoomast_kaisar1

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.