Γρηγόριος Θεολόγος: Ο ευεργετημένος πρέπει να θυμάται το καλό που του έκαναν, ο ευεργέτης όμως καθόλου.

Μέγας ΒασίλειοςΚύριε, ελέησέ με, γιάτρεψε την ψυχή μου πού είναι βαρειά τραυματισμένη, διότι αμάρτησα σε Σένα.

Αγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως: Ο αυτάρκης, επειδή δεν έχει ανάγκη από τίποτε, είναι πλησιέστερα από τους άλλους στον Θεό.

Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Η ταπεινή γνώση του εαυτού μας πρέπει να τιμάται περισσότερο από το ύψος όλων των επιστημών.

Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Οταν γιορτάζεις την ονομαστική σου γιορτή, γιόρταζε με σκοπό να πετύχεις έλεος από τον Θεό με την πρεσβεία του Αγίου σου.

Αγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης: «Διάκρισις έστιν συνείδησις αμόλυντος και καθαρά αίσθησις». (Διάκριση είναι συνείδηση αμόλυντη και καθαρή αντίληψη).

Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης: Πάντα με καλούς λογισμούς όλα να τα αντιμετωπίζετε. Οσο βοηθάει ένας καλός λογισμός, δεν βοηθάει καμιά άλλη άσκηση.

Ισαάκ ο Σύρος: Θέλεις να βρεις την αιώνια ζωή; Κράτησε αυτά τα δύο, την πίστη και την ταπεινοφροσύνη.

Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης: Η ησυχία είναι μυστική προσευχή και πολύ βοηθάει στην προσευχή σαν την άδηλη αναπνοή στον άνθρωπο.

Ιωάννης Δαμασκηνός: «Αμαρτήματα γυναικών, ανδρών απαιδευσία» (Τα αμαρτήματα των γυναικών οφείλονται στην απαιδευσία των ανδρών).

Ιερός Αυγουστίνος: Ο λόγος του Θεού έχει χαμηλή θύρα. Για να εισέλθει κάποιος μέσα, ή πρέπει να είναι παιδί, ή πρέπει να σκύψει ταπεινά το κεφάλι.

Γρηγόριος Θεολόγος: Ας κερδίσουμε τις ψυχές με τις ελεημοσύνες, ας δώσουμε από τα υπάρχοντά μας στους φτωχούς, για να γίνουμε πλούσιοι σε ουράνια αγαθά.

Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Διότι αυτό σημαίνει να είσαι μαθητής του Χριστού, το να είσαι πράος και επιεικής.

Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης: Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Ολες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει. Μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό!

Εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.