Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου ο Εσπερινός της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην πανηγυρίζουσα Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Νύσσης κ.Αρσένιος απο το Πατριαρχείο Σερβίας. Μαζί με τον Θεοφιλέστατο συγχοροστάτησαν και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών: οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κύριλλος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος,εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Σαφίτα κ.Δημήτριος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ.Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμπακάν και Χακασσίας κ.Ιωνάθαν,εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρωσσίας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Τούλτσεας κ.Βησσαρίων, εκπρόσωπος απο το Πατριαρχείο Ρουμανίας,ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ.Σεραφείμ εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Μεσσαορίας κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ.Ανδρέας Μπορκοφσκι εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας, ο Σεβ.Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος και ο Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος τον οποίο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.