Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος», πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εορτή του, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Σπάρτης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε μνημόσυνο στον μεγάλο συντοπίτη μας Διδάσκαλο, Πέτρο τον Λαμπαδάριο. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, την ανεκτίμητη προσφορά τους στη διάδοση του Χριστιανισμού και στο μαρτυρικό τους τέλος. Επίσης μίλησε για τον Πέτρο Λαμπαδάριο τονίζοντας ότι η μνήμη του δεν θα πρέπει να τιμάται υποτονικά, αλλά είναι επιβεβλημένο να διδάσκεται πανελλαδικά το σπουδαίο του έργο στην ψαλτική και να του αποδίδονται ανάλογες τιμές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς  Αιδ. Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του Πέτρου του Λαμπαδάριου, που βρίσκεται στο πάρκο του Μητροπολιτικού Ναού.

Το απόγευμα της παραμονής, τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας συμμετείχαν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που τελέσθηκε στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στην Κρανάη Γυθείου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.