Ο αρθρογράφος και αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος μιλώντας στον 98.4, μεταξύ άλλων είπε πως αυτήν τη στιγμή το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι απολύτως απομονωμένο, δεν υπάρχει ούτε μία Εκκλησία στον κόσμο που να έχει αναγνωρίσει την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Ούτε καν οι ελληνόφωνες Ορθόδοξες Εκκλησίες ή Εκκλησίες χωρών που δυσφορούν κατά καιρούς με τον «ρωσικό ηγεμονισμό», όπως αίφνης η Γεωργία.

Προσέθεσε δε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος να μη σπεύσει να αναγνωρίσει την Ουκρανία νομίζοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στην πραγματικότητα όμως, αν επιμείνει σε αυτή τη γραμμή το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά τον κ. Κωνσταντακόπουλο, είναι θέμα χρόνου ο τερματισμός του οικουμενικού του ρόλου.

Κατέληξε, σημειώνοντας ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένας θεσμός που βεβαίως ίσχυε ουσιαστικά και είχε τεράστια δύναμη στην εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας έκτοτε η δύναμή του είναι πνευματική.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη αν ισχύει ανεξάρτητη χώρα ανεξάρτητη εκκλησία, ο κ. Κωνσταντακόπουλο απάντησε πως αν αυτά είναι τα κριτήρια ας εφαρμοστούν σε όλους και να μην υπάρχουν μέσα στο Ελληνικό Κράτος η Εκκλησία της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.