Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, με την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθήνας Μακρή-Κοζανίτου, της Εντεταλμένης Συμβούλου κας Αναστ. Μπιθικώτση, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ανδρέα Μαμάη και Αντώνιου Αντωνόπουλου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπάτσιου κας Άννας Βολίκα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου κ. Νικ. Χέλμη, του Προέδρου Άνω Γαυρίου κ. Ευάγγελου Μαμάη, των Μελών του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου κ.κ. Γ. Ντούση και Αντ. Γιαννακαρώνη και μεγάλου πλήθους πιστών, που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι στην καρδιά των χωριών και των κωμοπόλεων της Ελληνικης υπαίθρου βρίσκεται πάντα η Εκκλησία, συμβολίζοντας και υπενθυμίζοντας ότι κέντρο της ζωής μας πρέπει να είναι ο Χριστός και η διδασκαλία Του, αναφέρθηκε στην ανατροφή που έδωσε η Αγία Σοφία στις θυγατέρες της, ζυμώνοντας την παιδική ψυχή τους με πίστη και υψηλά ιδανικά και υπογράμμισε ότι αυτό είναι το μήνυμα που η σημερινή εορτή δίνει στους γονείς και σε όσους διαχειρίζονται παιδικές και εφηβικές ψυχές.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Εφημέριο της περιοχής Γαυρίου, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση, για τη διακονία του στους Ναούς της περιοχής, καθώς και τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές του Ναού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.