Ο καλλιφωνότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ψάλλει Καταβασίες των Χριστουγέννων.

Η εγγραφή έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας πριν από τρία χρόνια. Εκεί ο προσηνής και πάντα ομιλητικός επίσκοπος, χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εορτή του πάτρωνος της ενορίας Ιεράρχου της Τρεμιθιάς της Κύπρου, Σπυρίδωνος του Θαυματουργού.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ είναι καθημερινά πολύ κοντά στο ποίμνιο του. Χοροστατεί, λειτουργεί, κηρύττει, περιέρχεται τους ναούς και τα ιδρύματα της Μητροπόλεως του, δέχεται στο γραφείο του και ακούει τις ανάγκες των κατοίκων της επαρχίας του, αγωνίζεται να εξασφαλίζει την λειτουργία των ιδρυμάτων αλλά και ένα πιάτο φαγητό σε κάθε αναγκεμένο.

Μαζί με τους συνεργάτες του, με πρωτοστάτη τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, αφουγκράζονται τις ποιμαντικές και άλλες ανάγκες και ανύστακτα, εργάζονται για την ωφέλεια των πιστών.

Έχοντας αποδείξει από τις νευραλγικές θέσεις που υπηρέτησε, ότι μπορεί και ξέρει να είναι αποτελεσματικός, αγωνίζεται και ευχόμαστε να τα καταφέρει το συντομότερο να κάνει σχολεία για να έχουν τα παιδιά σωστή παιδεία.

*Από την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, το εκκλησιαστικό τυπικό προβλέπει να ψάλλονται στην ακολουθία του Όρθρου οι Καταβασίες των Χριστουγέννων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.