Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της Αγίας μητρός αυτού Ανθίας εις τον φερώνυμο ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Yπέρτιμος και Έξαρχος Δευτέρας Αυγουσταμνικής και Ερυθράς Θαλάσσης (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενος του ως άνω Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ανέγνωσε το μύνημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, για τον έρανο της αγάπης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε αναλύοντας την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Μεγάλου Δείπνου και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, προς το παριστάμενο και πολυπληθές Εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει τον εορτάζοντα Ιερό Ναό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον σύντομο χαιρετισμό του ο π. Βαρνάβας, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

Το απόγευμα και ώρα 5:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιέράς Εικόνος του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθως θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.