Το απόγευμα της Κυριακής 15ης Δεκεμβρίου, στον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ωδή Δωδεκαήμερος».

Ο Βυζαντινός Χορός «Αντιφωνικό Μέλος» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω ναού κ. Γεωργίου Καμαργιάρη, απέδωσε θαυμάσια και μελίρρυτα τους ύμνους, ως καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής.

Τους επίκαιρους ύμνους των Χριστουγέννων, προλόγιζε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

Ο π. Ματθαίος, στον επίλογο της εορταστικής εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής των Χριστουγέννων, διαμορφώνοντας έτσι ένα ιδανικό κλίμα όχι μόνον εξωτερικό, αλλά εσωτερικό-ψυχικό στις καρδιές όλων, τέτοιο που να υποδεχθεί καθώς πρέπει την Γέννηση του Θείου Βρέφους. Εν κατακλείδι, πλήρης ικανοποιήσεως και χαράς, ο π. Ματθαίος μοίρασε ευχές από καρδιάς και δώρησε στον χοράρχη του Βυζαντινού Χορού, μια Εικόνα του του προστάτου και εφόρου της Ενορίας, Αγίου Δημητρίου.
Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.