Η τελευταία θεία λειτουργία ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης τελέσθηκε σήμερα, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, πριν την επάνοδό της στην ιστορική καθέδρα της στην Ιερά Μονή του Βουλκάνου. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, ως Μεσσήνιος στην καταγωγή και εις ένδειξη σεβασμού και τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο την «Βουλκανιώτισσα». Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Αρχιμανδρίτες Χερουβείμ Μεστούσης και ο Πρωτοσύγκελλος  της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Πρωτ. Ελευθέριος Κουναλάκης, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, μετά του Αρχιδιακόνου Ειρηναίου Γεροντῆ, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Προ του τέλους της θείας λειτουργίας τελέσθηκε και το μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιμ. Χαρίτωνος Ζαχαροπούλου, κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου και πνευματικού πατρός του Πρωτοσυγκέλλου π. Φιλίππου Χαμαργιά.

Το απόγευμα θα τελεσθεί ο εσπερινός και η Παράκλησης της Θεοτόκου και εν συνεχεία η Ιερά Εικόνα, με τη συνοδεία, των Ιεραρχών, του Κλήρου,  των Αρχών του τόπου και συμπορευομένου του λαού της Μεσσήνης και των γύρω περιοχών θα ανέλθει στην Ιερά Μονή, μετά από περίπου έξι ώρες οδοιπορίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.