Το εσπέρας της Δευτέρας 22 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος  χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα ανέλυσε το ευαγγέλιο που διαβάστηκε στην ακολουθία, τονίζοντας ότι ο Χριστός καταδίκασε την υποκρισία των Φαρισαίων και ανέλυσε το λόγο του Κυρίου: «Ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου·  αὕτη ἐστὶ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή.  δευτέρα δὲ ὁμοία αὐτῇ· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν.  ἐν ταύταις ταῖς δυσὶν ἐντολαῖς ὅλος ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται κρέμανται». Και τόνισε ότι αυτή την θυσιαστική αγάπη μας παρέδωσε ο Κύριος και αυτή μας είπε θα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χριστιανών.

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 23 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου. Ενώ το μεσημέρι τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.