Το Γενικό Κατάστημα  Κράτησης στα Διαβατά επισκέφτηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με σκοπό την τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ιεροπρεπώς πατέρες της Μητροπόλεως.

Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος μαζί με τον Αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη.

Μετά την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου, στο Ναΰδριο του Αγίου Ελευθερίου,  ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας  υπενθύμισε σε όλους ότι «όλοι είμαστε φυλακισμένοι στα πάθη μας, στις εξαρτήσεις μας στον εγωισμό μας. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας απελευθερώσει. Άραγε, θα επιχειρήσουμε να αποδράσουμε από την ειρκτήπου ως δεσμοφύλακες ο κακός εαυτός μας και τα λάθη μάς κρατούν  φυλακισμένους;».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έχρισε και πρόσφερε μία πασχαλινή λαμπάδα σε όσους διακονούν στα μαγειρεία, στους υπαλλήλους των οικονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στις γυναίκες που τελούν υπό κράτηση.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.