Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, μετά το πέρας του μεθέορτου Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Μαρίνας στους δρόμους της Ηλιούπολης.

Χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη του λεκανοπεδίου συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων τη διέλευση της Ιεράς Εικόνος, της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της Ενοριακής Κοινότητας.

Άγημα του Στρατού περιστοίχιζε την Ιερά Εικόνα αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές. Η Φιλαρμονική του Στρατού και του Πυροσβεστικού Σώματος συνόδευαν την λιτανευτική πομπή παιανίζοντας πανηγυρικά, καθώς επίσης Ιερόπαιδες, Κρητικοί και Ηπειρώτες με παραδοσιακές φορεσιές φέροντες τα λάβαρα και εξαπτέρυγα.

Στην Πλατεία Ανεξαρτησίας αναπέμφθηκε δέηση στην μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ναό και έγινε η απόλυση.

Μετά το «Δι’ ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην αφιέρωση του Πανηγυριού στην τιμή των 100 χρόνων της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας, υπέρτιμο και έξαρχο Μεσογείου Θαλάσσης, κ. Πολύκαρπο. Ευχαρίστησε στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο καθώς και τον Πρωτοσύγγελλο Επίσκοπο Θεσπιών. Θερμές ευχαριστίες προσέδωσε εν κατακλείδι σε όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού και τους εθελοντές, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

Στις 21:00 τελέσθηκε υπό κληρικών του Ναού η ιερά Παράκλησις εις στην Αγία, ενώ ταυτόχρονα παρατέθηκε τράπεζα φιλοξενίας στους σπουδαστές του τμήματος Ελληνομάθειας της Αποστολικής Διακονιάς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί από τα πέρατα της γης αλλά και σε ορθόδοξους κληρικούς και λαϊκούς από την Συρία που μαθαίνουν Ελληνικά σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι, με παραδοσιακούς Μικρασιάτικους και Καπαδοκικούς χορούς, από τον χορευτικό και λαογραφικό όμιλο Χλόη, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ναού. Αφιερωμένα στον Βουρλιώτη Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Ξυνό, προιστάμενο του Ναού παλαιότερα και σήμερα εφημέριο στον ναό του Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 50 έτη από την χειροτονία του σε Πρεσβύτερο.

????????????????????????????????????

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.