Κατά το τριήμερο 12-14 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον αρχιδιάκονο Παντελεήμονα Παπαεμμανουήλ και τον μοναχό Γεράσιμο Μπεκέ επισκέφθηκε το Φανάρι για να ευχαριστήσει και από κοντά την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την αποστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικίας κ. Θεοδωρήτου ως εκπροσώπου του στις εκδηλώσεις των επετειακών 25ων Παυλείων, καθώς και για το μήνυμα που ανέγνωσε κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου. Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον Παναγιώτατο και τα τελευταία του βιβλία «Παύλος, ο των Βεροιέων διδάσκαλος» και «Ευεργετών και ιώμενος β΄έκδοσις» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Ο Παναγιώτατος προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο με την συνοδεία του να παρακαθίσουν στην πατριαρχική τράπεζα μαζί με άλλους επισκέπτας του Πατριαρχείου.

Το Σαββατοκύριακο ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη Πρίγκηπο και έλαβε μέρος σε αρχιερατικό συλλείτουργο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, ο οποίος συμπλήρωσε 45 έτη από την εις διάκονον χειροτονία του – που έγινε στη Χαλκηδόνα και κατά την οποία ο Μητροπολίτης Βεροίας παρευρέθη τότε ως διάκονος- και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα. Συμπροσευχόμενοι εις το ιερόν βήμα παρίσταντο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.