Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ετοιμάζεται να εορτάσει, για πρώτη φορά μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο (6-1-2019), την μνήμη του Αγίου Βλαδιμήρου και την επέτειο του ιστορικού βαπτίσματος των Ρως, στις 28 Ιουλίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε συμμετάσχει σ’ αυτές τις εκδηλώσεις πριν 11 χρόνια, το 2008, όταν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιουσένκο, με αφορμή την επέτειο των 1020 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρως.

Πριν λίγες μέρες, ο Πατριάρχης, υποδεχόμενος στο Φανάρι αντιπροσωπεία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι στους φετινούς εορτασμούς το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα αποστείλει επίσημη Αντιπροσωπεία του, υπό τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος θα μεταφέρει απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ώστε με την ευκαιρία αυτής της ιστορικής επετείου, να προσκυνήσει και να ευλογηθεί ο πιστός λαός της Ουκρανίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.