Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου όπου και ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον υπαίθριο πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα κοιμητηριακό ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης στις Κονίστρες πλαισιούμενος από τους Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα Πρωτοπρ Δημήτριο Βαρσάμο εφημέριο Μονοδρίου Πανοσ Ιερομ Αντώνιο Αγγελόπουλο Πρωτοπρ Γεώργιο Βαρσάμο εφημέριο Κονιστρών και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος όπου και αναφέρθηκε στον βίο τα θαύματα και το μαρτύριο που υπέστη η αγία για την ομολογία της για τον Χριστό αλλά και στην σημασία των αγίων στο σώμα της Εκκλησία ως τόσο στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου {Παναγίτσα} Κυπριάδου Άνω Πατησίων Αθηνών με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών που απέδωσαν με πανηγυρικό ύφος τους ύμνους απο τον πανηγυρικό εσπερινό.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου και προεξήρχε του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα χορεία πολλών ιερέων και του διακόνου Στυλιανού Πεταχτή των Αρχών του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης καθώς και την συμμετοχή πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος.

Φωτογραφίες Εσπερινού Κωνσταντίνος Μαυροβουνιώτης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.