Μέσα στο Αναστάσιμο και πανευφρόσυνο εορταστικό κλίμα της Πασχαλινής περιόδου που διανύουμε,  πανηγύρισε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, την Τρίτη 14 Μαΐου, τη μνήμη του Εφόρου και Προστάτου της ενοριακής κοινότητας, ο Ιερός Καθεδρικός Ναός  Αγίου Θεράποντος – Ζωγράφου.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, σεπτής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Ο Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερ. Επότροπος της ΙΒ΄ Αρχ. Περιφερείας π. Χαράλαμπος Πανόπουλος μαζί με τους εκλεκτούς συνεφημερίους του, ιερείς ομόρων ενοριών και άλλους συμπανηγυριστάς, πλαισίωναν τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο ο οποίος με τον μεστό εκκλησιαστικό του λόγο, αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Θεράποντα, ευχαρίστησε αρχικά τον Αρχιεπίσκοπο για την άδεια να προστεί της Ιεράς Πανηγύρεως, τους πατέρες του Ναού, ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Χαράλαμπο και  ευχήθηκε στό πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Άγιος να χαρίζει υγεία και να σκέπει την ζωή όλων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης