• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Κυριακή Ζ΄ Λουκά στο Αγρίνιο

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
6 Νοεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
Κυριακή Ζ΄ Λουκά στο Αγρίνιο
Share on FacebookShare on Twitter

Την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Πριν την απόλυση ευλόγησε την αρτοκλασία που προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και ευχήθηκε υπέρ υγείας του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου.

Στην Θεία Λειτουργία διαβάστηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, κατά την σύντομη ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην σημερινή παρουσία του στο Αγρίνιο λέγοντας ότι είχε υποσχεθεί πριν από μήνες να λειτουργήσει σήμερα για τους πολύτεκνους.

Εξέφρασε τη χαρά του γιατί έκανε την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής στην πόλη του Αγρινίου και σε αυτόν τον Ιερό Ναό και μάλιστα για να προσευχηθούμε όλοι για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Τόνισε ότι και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και μάλιστα ο πατέρας του είχε σωματικές ασθένειες από τον τραυματισμό του στον πόλεμο του 1940, οπότε και γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών.

Επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και ενδιαφέρον στην οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη. Η καλή οικογένεια είναι το πνευματικό ανοσολογικό σύστημα της κοινωνίας μας. Τα πιο πολλά παραβατικά προβλήματα, σήμερα, προέρχονται όταν δεν λειτουργεί καλά η οικογένεια.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχαριστίες προς τον κλήρο, τους άρχοντες και τον λαό για την καλή συνεργασία, τον σεβασμό και την αγάπη που έδειξαν όλοι στο πρόσωπό του αυτούς τους έντεκα σχεδόν μήνες που διήρκεσε η Τοποτηρητεία στην Ιερά Μητρόπολη.

Ευχήθηκε όλοι να έχουμε υγεία και πνευματική πρόοδο και με το καλό να υποδεχθούμε τον νέο Ποιμενάρχη τον οποίο πρέπει όλοι να περιβάλλουν με αγάπη, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ντάουλας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων και Περιχώρων και πλήθος πιστών χριστιανών.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Αγρινίου, με τον οποίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτου στο Αγρίνιο.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Τοποτηρητού για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας που αναγνώσθηκε σε όλους του Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προς τους Κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί,

Γνωρίζετε ότι εξελέγη και χειροτονήθηκε νέος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο έως πριν από λίγο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Δαμασκηνός, σε διαδοχή του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, αλλά η Εκκλησία του Χριστού πορεύεται συνεχώς μέσα στον χρόνο και την ιστορία καί  μένει στον αιώνα, είναι το Σώμα του Χριστού, κατά τον Απόστολο Παύλο, και κοινωνία θεώσεως, κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον 14ο αιώνα. Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι ένα ανθρώπινο σωματείο, αλλά το Σώμα του Χριστού, δεν είναι μια κοινωνική οργάνωση, αλλά ο Θεανθρώπινος Οργανισμός.

Ο μεγάλος θεολόγος του 20ου αιώνος π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ έλεγε ότι η Εκκλησία από την αρχή της υπάρξεώς της ήταν το «προκεχωρημένο φυλάκιο του ουρανού στην γη» η «η αποικία του ουρανού στην γη». Η Εκκλησία δεν είναι απλώς ένας ιστορικός θεσμός, αλλά είναι «η πραγματοποιούμενη εσχατολογία», που σημαίνει ότι η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού εργάζεται στην ιστορία, έχει ιστορία είκοσι αιώνων και από τώρα ζη την Βασιλεία του Θεού, όπως το παρουσιάζει έκδηλα η Ιερά Αποκάλυψη του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Χριστός διευθύνει την Εκκλησία, ως Κεφαλή της, και γι’ αυτό δεν έχει ανάγκη από αντιπροσώπους. Οι Επίσκοποι είναι εις «τύπον και τόπον» της αισθητής παρουσίας του Χριστού στην γη. Επίσης, οι Επίσκοποι είναι οι διάδοχοι των Αποστόλων και η Πεντηκοστή μέσα στην ιστορία, γι’ αυτό κατά την χειροτονία του Επισκόπου ψάλλεται η ακολουθία της Πεντηκοστής.

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς γράφει ότι την ημέρα της Πεντηκοστής κατήλθε το Άγιον Πνεύμα και το φως περιέλαμψε τους αγίους μαθητές και τους άναψε θείως ως λαμπάδες, τους ανέδειξε φωστήρες υπερκόσμιους και παγκόσμιους, που επέχουν θέση αιωνίου ζωής, και εφώτισε δι’ αυτών όλην την οικουμένη. Και όπως κανείς αν ανάψη από την φωτοφόρο λαμπάδα και από εκείνην άλλη και εφεξής, κρατώντας το φως με διαδοχή έχει μόνιμα αυτό το φως, το ίδιο συμβαίνει και με την χειροτονία των Αποστόλων και με τους διαδόχους τους. Δι’ αυτών μεταδίδεται η Χάρη του Αγίου Πνεύματος και προχωρεί σε όλες τις γενιές και φωτίζει όλους αυτούς που υπακούουν στους πνευματικούς ποιμένες και διδασκάλους.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτήν την Χάρη και την δωρεά του Θεού και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, δια του Ευαγγελίου, έρχεται να φέρη στην πόλη καθένας από τους κατά καιρούς Αρχιερείς. Και όποιοι απωθούν κάποιον από τους Αρχιερείς διακόπτουν την Χάρη του Θεού και διασπούν την θεία διαδοχή, αποχωρίζονται από τον Θεό και παραδίδονται στις ποικίλες συμφορές. Αυτά γράφει από την πείρα του ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, γιατί όταν μετά την χειροτονία του πήγε στην Θεσσαλονίκη στην αρχή οι «ζηλωτές» της εποχής εκείνης δεν τον αποδέχθηκαν ως Μητροπολίτη.

Στην λειτουργική πράξη βλέπουμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του Χριστού, του Αρχιερέως, και του λαού. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που πλησιάζει ο Αρχιερεύς τον Χριστό και ο λαός τον Αρχιερέα. Δηλαδή, ο Αρχιερεύς όταν εισερχεται στον Ναό, μετά την ευλογία που δίνει, ανεβαίνει στον δεσποτικό θρόνο και πρώτος αυτός ασπάζεται την εικόνα του Χριστού και στην συνέχεια οι Κληρικοί και οι λαϊκοί δέχονται την ευλογία του. Πρέπει να υπάρχη σχέση και ενότητα του Αρχιερέως με τον Χριστό και του λαού με τον Αρχιερέα.

Αυτήν την χαρά της ελεύσεως του νέου Μητροπολίτου στην Ιερά αυτήν Μητρόπολη θα δοκιμάσουμε αυτές τις ημέρες με την ενθρόνισή του, η οποία θα πραγματοποιηθή στην έδρα της Μητροπόλεως, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Θα τον υποδεχθούμε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην πλατεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 4 η ώρα απογευματινή, και από εκεί θα τον συνοδεύουμε στον Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου όπου θα γίνη η ενθρόνισή του, και την άλλη ημέρα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα γίνη η πρώτη Αρχιερατική του ενθρονιστήρια Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Υποδοχή θα γίνη και στο Αγρίνιο το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 5 η ώρα απογευματινή στην πλατεία Δημοκρατίας, και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στον οποίο την επομένη ημέρα Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα γίνη η πρώτη του Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο Αγρίνιο.

Σας παρακαλώ όλοι να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις αυτές για να δείξετε τον σεβασμό σας στην μητέρα μας Εκκλησία και στον Χριστό που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας, αλλά και τον σεβασμό σας στον νέο Ποιμενάρχη σας.

Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με αγάπη στον Θεό και την Εκκλησία, δοκιμασμένο στην ποιμαντική διακονία από διάφορες εκκλησιαστικές θέσεις, που του ανέθεσε ο Θεός, ο οποίος έχει πείρα στην ποιμαντική και την διοίκηση της Εκκλησίας, νεανικό ζήλο, θεολογική κατάρτιση και εκκλησιαστικό φρόνημα, ευθύτητα λόγου και ιλαρότητα προσώπου. Θεωρώ ότι η υψηλή θέση στην οποία τον ανέδειξε ο Θεός δια της Εκκλησίας, θα φανερώση ακόμη περισσότερο τα εσωτερικά χαρίσματά του.

Με την ευκαιρία αυτήν, επειδή είναι η τελευταία φορά που επικοινωνώ μαζί σας ως Τοποτηρητής, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από το βάθος της καρδιάς μου, εσάς τους Κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, για την αγάπη που μου δείξατε κατά την ενδεκάμηνη σχεδόν τοποτηρητεία μου στην ευλογημένη αυτήν Ιερά Μητρόπολη. Παντού όπου ήλθα με δεχθήκατε με σεβασμό και αγάπη και έτσι εκφράσατε το εκκλησιαστικό σας φρόνημα. Είδα για μια ακόμη φορά την ευλάβεια, την καλωσύνη, την γνησιότητα του Ρουμελώτικου λαού, που όταν εμπνέεται από την Χάρη του Θεού επιτελεί θαυμάσια έργα. Γι’ αυτό και σας ευχαριστώ θερμά.

Μαζί με τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου εύχομαι ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να φρουρήση «τας καρδίας υμών και τα νοήματα υμών εν Χριστώ Ιησού» (Φιλ. δ , 7).

«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετά του πνεύματος υμών, αδελφοί· αμήν» (Γαλ. στ , 18).

Με πολλή αγάπη

Ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης

+ ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

«Ἡ ἐξέλιξη τῆς Νομοθεσίας στο θέμα τῆς καύσης τῶν νεκρῶν. Κανονική Θεώρηση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Η δυτική εκκλησία σε σχίσμα»

22 Ιουλίου 2026

Μπορεῖ οἱ Ἕλληνες νά μήν ἔχουμε ἐνδιαφέρουν γιά τά ὅσα συμβαίνουν στην ἐκκλησία τῆς Ρώμης καί γενικότερα στόν Ρωμαιοκαθολικό κόσμο,...

Read more
31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου
Εκκλησία της Ελλάδος

31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου

22 Ιουλίου 2026

Ἐπὶ τῇ μνήμῃ τῆς Ἁγίας Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλης τῆς Χιοπολίτιδος πανηγύρισε σήμερα τὸ ὁμώνυμο Ἱερὸ Παρεκκλήσιο τῆς πόλεως Σάμου. Τὴ...

Read more
ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2026

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων, στη Χαλκίδα, προς τιμήν της πολιούχου της αγίας Παρασκευής...

Read more
Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Μερικά θαύματα τοῦ λειψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς στήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (Ἅγιον Ὄρος).

22 Ιουλίου 2026

Εξαιρετική θέσι ανάμεσα στα Άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, κατέχει το αριστερό χέρι της Αγ. Μυροφόρου...

Read more
Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα

22 Ιουλίου 2026

Στον μόνιμο θρόνο Της, στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, επέστρεψε, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026, μετά από την εξαήμερη...

Read more
Αθώος ο ηγούμενος Εφραίμ και οι 13 συγκατηγορούμενοι του
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρωγός των Κατασκηνώσεων της Πιερίας

22 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ανταποκρινόμενη για ακόμη μία φορά με αγάπη και ευαισθησία στις ανάγκες της Ιεράς...

Read more
ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

22 Ιουλίου 2026

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των κατασκηνώσεων της...

Read more
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος...

Read more
Ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος στον Βοτανικό
Αγίας Μαρκέλλας

Αγία Παρθενομάρτυς Μαρκέλλα η Χιοπολίτης

22 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η Χίος ανάδειξε μια πλειάδα αγίων της Εκκλησίας μας. Το πανέμορφο και μυροβόλο αυτό...

Read more
Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος {22 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος {22 Ιουλίου}

22 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, βρήκε καταξίωση...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

22 Ιουλίου 2026

Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής....

Read more
Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Ιουλίου 2026

Ενα 6σέλιδο αφιέρωμα στον εμβληματικό πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό φιλοξενεί η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Με...

Read more
Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία
Εκκλησία της Ελλάδος

Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

21 Ιουλίου 2026

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 21-7-2026, αντιπρο­σω­πεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήμα­τος Καλαμάτας...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Χειροτονία Διακόνου στην Σκύδρα

Χειροτονία Διακόνου στην Σκύδρα

Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης – Ορεστιάδος, εορτάζει την επέτειο των 40 ετών από τον εγκαινιασμό του

Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης - Ορεστιάδος, εορτάζει την επέτειο των 40 ετών από τον εγκαινιασμό του

Εορτάστηκε η Σύναξη των Εν Λαρίση Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Εορτάστηκε η Σύναξη των Εν Λαρίση Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Νεαπολίτες Αγίους

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Νεαπολίτες Αγίους

«Όποιος τηρεί το λόγο του Θεού, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

«Όποιος τηρεί το λόγο του Θεού, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist