• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Κυριακή Ζ΄ Λουκά στο Αγρίνιο

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
6 Νοεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
Κυριακή Ζ΄ Λουκά στο Αγρίνιο
Share on FacebookShare on Twitter

Την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Πριν την απόλυση ευλόγησε την αρτοκλασία που προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και ευχήθηκε υπέρ υγείας του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου.

Στην Θεία Λειτουργία διαβάστηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, κατά την σύντομη ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην σημερινή παρουσία του στο Αγρίνιο λέγοντας ότι είχε υποσχεθεί πριν από μήνες να λειτουργήσει σήμερα για τους πολύτεκνους.

Εξέφρασε τη χαρά του γιατί έκανε την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής στην πόλη του Αγρινίου και σε αυτόν τον Ιερό Ναό και μάλιστα για να προσευχηθούμε όλοι για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Τόνισε ότι και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και μάλιστα ο πατέρας του είχε σωματικές ασθένειες από τον τραυματισμό του στον πόλεμο του 1940, οπότε και γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών.

Επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και ενδιαφέρον στην οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη. Η καλή οικογένεια είναι το πνευματικό ανοσολογικό σύστημα της κοινωνίας μας. Τα πιο πολλά παραβατικά προβλήματα, σήμερα, προέρχονται όταν δεν λειτουργεί καλά η οικογένεια.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχαριστίες προς τον κλήρο, τους άρχοντες και τον λαό για την καλή συνεργασία, τον σεβασμό και την αγάπη που έδειξαν όλοι στο πρόσωπό του αυτούς τους έντεκα σχεδόν μήνες που διήρκεσε η Τοποτηρητεία στην Ιερά Μητρόπολη.

Ευχήθηκε όλοι να έχουμε υγεία και πνευματική πρόοδο και με το καλό να υποδεχθούμε τον νέο Ποιμενάρχη τον οποίο πρέπει όλοι να περιβάλλουν με αγάπη, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ντάουλας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων και Περιχώρων και πλήθος πιστών χριστιανών.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Αγρινίου, με τον οποίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτου στο Αγρίνιο.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Τοποτηρητού για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας που αναγνώσθηκε σε όλους του Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προς τους Κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί,

Γνωρίζετε ότι εξελέγη και χειροτονήθηκε νέος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο έως πριν από λίγο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Δαμασκηνός, σε διαδοχή του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, αλλά η Εκκλησία του Χριστού πορεύεται συνεχώς μέσα στον χρόνο και την ιστορία καί  μένει στον αιώνα, είναι το Σώμα του Χριστού, κατά τον Απόστολο Παύλο, και κοινωνία θεώσεως, κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον 14ο αιώνα. Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι ένα ανθρώπινο σωματείο, αλλά το Σώμα του Χριστού, δεν είναι μια κοινωνική οργάνωση, αλλά ο Θεανθρώπινος Οργανισμός.

Ο μεγάλος θεολόγος του 20ου αιώνος π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ έλεγε ότι η Εκκλησία από την αρχή της υπάρξεώς της ήταν το «προκεχωρημένο φυλάκιο του ουρανού στην γη» η «η αποικία του ουρανού στην γη». Η Εκκλησία δεν είναι απλώς ένας ιστορικός θεσμός, αλλά είναι «η πραγματοποιούμενη εσχατολογία», που σημαίνει ότι η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού εργάζεται στην ιστορία, έχει ιστορία είκοσι αιώνων και από τώρα ζη την Βασιλεία του Θεού, όπως το παρουσιάζει έκδηλα η Ιερά Αποκάλυψη του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Χριστός διευθύνει την Εκκλησία, ως Κεφαλή της, και γι’ αυτό δεν έχει ανάγκη από αντιπροσώπους. Οι Επίσκοποι είναι εις «τύπον και τόπον» της αισθητής παρουσίας του Χριστού στην γη. Επίσης, οι Επίσκοποι είναι οι διάδοχοι των Αποστόλων και η Πεντηκοστή μέσα στην ιστορία, γι’ αυτό κατά την χειροτονία του Επισκόπου ψάλλεται η ακολουθία της Πεντηκοστής.

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς γράφει ότι την ημέρα της Πεντηκοστής κατήλθε το Άγιον Πνεύμα και το φως περιέλαμψε τους αγίους μαθητές και τους άναψε θείως ως λαμπάδες, τους ανέδειξε φωστήρες υπερκόσμιους και παγκόσμιους, που επέχουν θέση αιωνίου ζωής, και εφώτισε δι’ αυτών όλην την οικουμένη. Και όπως κανείς αν ανάψη από την φωτοφόρο λαμπάδα και από εκείνην άλλη και εφεξής, κρατώντας το φως με διαδοχή έχει μόνιμα αυτό το φως, το ίδιο συμβαίνει και με την χειροτονία των Αποστόλων και με τους διαδόχους τους. Δι’ αυτών μεταδίδεται η Χάρη του Αγίου Πνεύματος και προχωρεί σε όλες τις γενιές και φωτίζει όλους αυτούς που υπακούουν στους πνευματικούς ποιμένες και διδασκάλους.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτήν την Χάρη και την δωρεά του Θεού και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, δια του Ευαγγελίου, έρχεται να φέρη στην πόλη καθένας από τους κατά καιρούς Αρχιερείς. Και όποιοι απωθούν κάποιον από τους Αρχιερείς διακόπτουν την Χάρη του Θεού και διασπούν την θεία διαδοχή, αποχωρίζονται από τον Θεό και παραδίδονται στις ποικίλες συμφορές. Αυτά γράφει από την πείρα του ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, γιατί όταν μετά την χειροτονία του πήγε στην Θεσσαλονίκη στην αρχή οι «ζηλωτές» της εποχής εκείνης δεν τον αποδέχθηκαν ως Μητροπολίτη.

Στην λειτουργική πράξη βλέπουμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του Χριστού, του Αρχιερέως, και του λαού. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που πλησιάζει ο Αρχιερεύς τον Χριστό και ο λαός τον Αρχιερέα. Δηλαδή, ο Αρχιερεύς όταν εισερχεται στον Ναό, μετά την ευλογία που δίνει, ανεβαίνει στον δεσποτικό θρόνο και πρώτος αυτός ασπάζεται την εικόνα του Χριστού και στην συνέχεια οι Κληρικοί και οι λαϊκοί δέχονται την ευλογία του. Πρέπει να υπάρχη σχέση και ενότητα του Αρχιερέως με τον Χριστό και του λαού με τον Αρχιερέα.

Αυτήν την χαρά της ελεύσεως του νέου Μητροπολίτου στην Ιερά αυτήν Μητρόπολη θα δοκιμάσουμε αυτές τις ημέρες με την ενθρόνισή του, η οποία θα πραγματοποιηθή στην έδρα της Μητροπόλεως, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Θα τον υποδεχθούμε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην πλατεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 4 η ώρα απογευματινή, και από εκεί θα τον συνοδεύουμε στον Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου όπου θα γίνη η ενθρόνισή του, και την άλλη ημέρα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα γίνη η πρώτη Αρχιερατική του ενθρονιστήρια Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Υποδοχή θα γίνη και στο Αγρίνιο το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 5 η ώρα απογευματινή στην πλατεία Δημοκρατίας, και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στον οποίο την επομένη ημέρα Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα γίνη η πρώτη του Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο Αγρίνιο.

Σας παρακαλώ όλοι να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις αυτές για να δείξετε τον σεβασμό σας στην μητέρα μας Εκκλησία και στον Χριστό που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας, αλλά και τον σεβασμό σας στον νέο Ποιμενάρχη σας.

Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με αγάπη στον Θεό και την Εκκλησία, δοκιμασμένο στην ποιμαντική διακονία από διάφορες εκκλησιαστικές θέσεις, που του ανέθεσε ο Θεός, ο οποίος έχει πείρα στην ποιμαντική και την διοίκηση της Εκκλησίας, νεανικό ζήλο, θεολογική κατάρτιση και εκκλησιαστικό φρόνημα, ευθύτητα λόγου και ιλαρότητα προσώπου. Θεωρώ ότι η υψηλή θέση στην οποία τον ανέδειξε ο Θεός δια της Εκκλησίας, θα φανερώση ακόμη περισσότερο τα εσωτερικά χαρίσματά του.

Με την ευκαιρία αυτήν, επειδή είναι η τελευταία φορά που επικοινωνώ μαζί σας ως Τοποτηρητής, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από το βάθος της καρδιάς μου, εσάς τους Κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, για την αγάπη που μου δείξατε κατά την ενδεκάμηνη σχεδόν τοποτηρητεία μου στην ευλογημένη αυτήν Ιερά Μητρόπολη. Παντού όπου ήλθα με δεχθήκατε με σεβασμό και αγάπη και έτσι εκφράσατε το εκκλησιαστικό σας φρόνημα. Είδα για μια ακόμη φορά την ευλάβεια, την καλωσύνη, την γνησιότητα του Ρουμελώτικου λαού, που όταν εμπνέεται από την Χάρη του Θεού επιτελεί θαυμάσια έργα. Γι’ αυτό και σας ευχαριστώ θερμά.

Μαζί με τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου εύχομαι ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να φρουρήση «τας καρδίας υμών και τα νοήματα υμών εν Χριστώ Ιησού» (Φιλ. δ , 7).

«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετά του πνεύματος υμών, αδελφοί· αμήν» (Γαλ. στ , 18).

Με πολλή αγάπη

Ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης

+ ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

«Η Εκκλησία δεν είναι ελίτ των εκλεκτών»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Εκκλησία δεν είναι ελίτ των εκλεκτών»

16 Ιουνίου 2026

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου φιλοξενεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο...

Read more
Ονομαστήρια  Μητροπολίτου  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  Ιερωνύμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου

16 Ιουνίου 2026

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής αγαλλιάσεως εορτάσθηκαν κατά το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου 2026 τα σεπτά...

Read more
Πλήθος πιστών στο Επισκοπείο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου  Ιερωνύμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πλήθος πιστών στο Επισκοπείο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου

16 Ιουνίου 2026

Σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς, υϊικής αγάπης και βαθύτατου σεβασμού, πλήθος πιστών από την πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου

15 Ιουνίου 2026

Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης  Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε στη Λάρισα η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός...

Read more
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδος

15 Ιουνίου 2026

Με τη δέουσα μοναστηριακή τάξη και πνευματική κατάνυξη, πανηγύρισε και φέτος η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του...

Read more
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εόρτασε τα ονομαστήριά του στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εόρτασε τα ονομαστήριά του στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

15 Ιουνίου 2026

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Οσίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι Αττικής, παρέστη συμπροσευχόμενος σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών...

Read more
Η Μνήμη του Αγίου Στεφανά στο Στεφάνι Κορινθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μνήμη του Αγίου Στεφανά στο Στεφάνι Κορινθίας

15 Ιουνίου 2026

Τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Στεφανά, συνεργού του Αποστόλου Παύλου, τίμησε πανηγυρικά σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026, η Ιερά Μητρόπολη...

Read more
Νέος Κληρικός στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Νέος Κληρικός στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας

16 Ιουνίου 2026

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία...

Read more
Ἰερεμίας, ὁ μαρτυρικός Προφήτης
Απόψεις - Γνώμες

Ο Προφήτης Ιερεμίας και ο Μακεδόνας Βασιλιάς Μέγας Αλέξανδρος

15 Ιουνίου 2026

του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα Η ιστορία της ανθρωπότητας γνωρίζει πρόσωπα που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην πορεία...

Read more
Πειραιώς Σεραφείμ: Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι όπως ο Μόσιαλος
Χωρίς κατηγορία

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ ΣΤΙΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ» ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

15 Ιουνίου 2026

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Εν Πειραιεί τη 16η Ιουνίου 2026 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ...

Read more
Με λαμπρότητα η επίσημη έναρξη των «Παυλείων 2026» στην  Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η επίσημη έναρξη των «Παυλείων 2026» στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

15 Ιουνίου 2026

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2026 η επίσημη έναρξη...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Ονομαστηρίων του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Ονομαστηρίων του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου

15 Ιουνίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέσθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Ιουστίνου Πόποβιτς και Λουκά του Ιατρού στη Ναύπακτο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Ιουστίνου Πόποβιτς και Λουκά του Ιατρού στη Ναύπακτο

14 Ιουνίου 2026

Τήν Κυριακή, 14 Ἰουνίου 2024, ἑορτάσθηκε στήν Ναύπακτο ἡ κοινή μνήμη τῶν ἁγίων Ἰουστίνου (Πόποβιτς), τοῦ Νέου Ὁμολογητοῦ, καί Λουκᾶ...

Read more
Στα Λεΐκα Καλαμάτας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Εκκλησία της Ελλάδος

Στα Λεΐκα Καλαμάτας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

14 Ιουνίου 2026

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της συνοικίας των Λεΐκων Καλαμάτας μετέβη, την Κυριακή  14 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Εκδήλωση ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στο τραγικό γεγονός του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στο τραγικό γεγονός του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτης

14 Ιουνίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, στις 8:00 το απόγευμα, στον ιερό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Aλιείς ανθρώπων»
Κηρύγματα

Το Ευαγγέλιον της Βασιλείας

13 Ιουνίου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Καί περιῆγεν ὅλην τήν Γαλιλαίαν ὁ Ἰησοῦς διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καί κηρύσσων τό Εὐαγγέλιον τῆς...

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Οι πειρασμοί του Κυρίου, η Κλήση των Μαθητών και η Αποστολή της Εκκλησίας

13 Ιουνίου 2026
«Aλιείς ανθρώπων»

«Θα έλθει καιρός που θα βαδίζετε μέρες για να βρείτε καλό ιερέα»

13 Ιουνίου 2026
«Aλιείς ανθρώπων»

Κυριακή Β’ Ματθαίου: Η κλήση των αποστόλων (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ο Χριστός δεν σταματά ποτέ να απευθύνει τις προσκλήσεις του

17 Ιουνίου 2023
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ιεραποστολικός Ζήλος – Κυριακή Β’ Ματθαίου – Πέτρου και Παύλου

3 Απριλίου 2020
Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

17 Ιουνίου 2018
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Άς μαθητεύσωμεν εις τον Κύριον και Θεόν μας

10 Ιουνίου 2018
«Aλιείς ανθρώπων»

«Aλιείς ανθρώπων»

9 Ιουνίου 2018
Next Post
Χειροτονία Διακόνου στην Σκύδρα

Χειροτονία Διακόνου στην Σκύδρα

Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης – Ορεστιάδος, εορτάζει την επέτειο των 40 ετών από τον εγκαινιασμό του

Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης - Ορεστιάδος, εορτάζει την επέτειο των 40 ετών από τον εγκαινιασμό του

Εορτάστηκε η Σύναξη των Εν Λαρίση Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Εορτάστηκε η Σύναξη των Εν Λαρίση Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Νεαπολίτες Αγίους

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Νεαπολίτες Αγίους

«Όποιος τηρεί το λόγο του Θεού, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

«Όποιος τηρεί το λόγο του Θεού, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist