• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Κριτική στις αρχές του Παπικού Οικουμενισμού

9 Σεπτεμβρίου 2019
in Ελλάδα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 

Εν Πειραιεί τη 9η Σεπτεμβρίου 2019

Όπως έχουμε αναλύσει σε παλιότερες ανακοινώσεις μας, οι βορειοευρωπαϊκές φυλές των φράγκων, από τον 6ο μ. Χ. αιώνα και μετά, άφησαν τις παγωμένες χώρες τους και κατέλαβαν την πολιτισμένη Ευρώπη δια πυρός και σιδήρου, με βανδαλισμούς, καταστροφές και γενοκτονίες, αφανίζοντας στο πέρασμά τους κάθε πολιτισμικό στοιχείο που είχε δημιουργήσει ο ελληνορωμαϊκός κόσμος και εγκαθιδρύοντας τη δική τους βαρβαρότητα. Κύρια στοιχεία αυτής της βαρβαρότητας ήταν η ανελευθερία, η απολυταρχία και το απάνθρωπο φεουδαρχικό σύστημα. Η «μέθη» της εξουσίας είχε καταλάβει τους πανίσχυρους Φράγκους ηγεμόνες, ώστε να οραματίζονται την επέκταση της κυριαρχίας τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας θυμηθούμε την απόλυτα εχθρική στάση τους κατά του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, και την απαίτησή τους να θεωρηθούν εκείνοι ως οι «νόμιμοι» διάδοχοι της ελληνορωμαϊκής κληρονομιάς, η οποία εξέφραζε για αιώνες το γνήσιο οικουμενικό πνεύμα.

Για να διευκολύνουν τον βάρβαρο αυτό οραματισμό τους φρόντισαν να τον «ντύσουν»  με «θεολογικό» μανδύα. Οι εκχριστιανισμένες φραγκικές φυλές, από φλογερούς ιεραποστόλους της ενωμένης τότε Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας, δεν μπόρεσαν να συμμορφωθούν με την ιδέα ότι θα μπορούσαν να έχουν την  ίδια πίστη με την ενιαία τότε Ορθόδοξη πίστη Ανατολής και Δύσεως. Θεώρησαν οι ηγήτορές τους την χριστιανική πίστη και την Εκκλησία ως «φέουδό» τους, ως «εργαλείο» για να ικανοποιήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Γι’ αυτό άρχισαν να διαφοροποιούνται, να υιοθετούν αιρετικές και κακόδοξες θεωρίες αρχαίων αιρετικών και λατίνων εκκλησιαστικών συγγραφέων, όπως τις περί εγκόσμιας «Πολιτείας του Θεού» του ιερού Αυγουστίνου. Οι Φράγκοι επίσκοποι, οι οποίοι αναδεικνύονταν από τις τάξεις των «ευγενών», αποτελούσαν ιδιαίτερη κοινωνική τάξη και πλαισίωναν τους φεουδάρχες αφέντες τους. Η Εκκλησία έπαψε να είναι η «καινή κτίση» (Β΄Κορ.5,17), το «Σώμα του Χριστού»  (Κολ.1,7. Α΄Κορ.12,27), το ιατρείο των ψυχών και έγινε «θρησκεία», εξυπηρετώντας πλέον θρησκευτικές ανάγκες και το χειρότερο: μέσον εξουσίας. Για του λόγου το αληθές ας θυμηθούμε τις φραγκικές «Συνόδους», (794, 796, 809 κλπ), οι οποίες στράφηκαν κατά της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου!

Απώτερος στόχος των Φράγκων υπήρξε η κατάληψη του πατριαρχικού Θρόνου της Δύσεως, ο οποίος, για ιστορικούς λόγους λειτουργούσε ως η μόνη συνεκτική δύναμη προστασίας των Ορθοδόξων της Δύσεως, αφότου καταλύθηκε το Δυτικό Ρωμαϊκό κράτος, (479). Ύστερα από μια μακροχρόνια επέλαση, το σεβάσμιο Πατριαρχείο της Ρώμης καταλήφτηκε το 1009 και αφού εκφραγκεύτηκε πλήρως, αποκόπηκε από τον κορμό της Εκκλησίας και αποτέλεσε ιδία θρησκευτική κοινότητα, σφετεριζόμενη την καθολικότητα και γνήσια παγκοσμιότητα της Εκκλησίας. Ο Φράγκος ηγεμόνας εγκατέλειψε την κεντρική Ευρώπη, (Άαχεν της Γερμανίας) και εγκαταστάθηκε στο Βατικανό ως απόλυτος πολιτικοθρησκευτικός ηγέτης, ως «Πάπας». Έτσι ο Φραγκισμός μετεξελίχτηκε σε Παπισμό και ως τέτοιος παραμένει μέχρι σήμερα. Στην μετέπειτα πορεία των αιώνων οι εκάστοτε Φράγκοι Πάπες θα επιδοθούν σε έναν αδιάκοπο αγώνα να περιβληθούν απεριόριστες εξουσίες, εκκλησιαστικές και πολιτικές, τις οποίες δήθεν «έλαβαν» από τον Θεό και θα επιδιώξουν, (στον γνωστό «περί Περιβολής Αγώνα»), να θεωρηθούν και να αναγνωριστούν ως οι αντιπρόσωποι του Θεού στη γη και διαχειριστές όλων των επί γης εξουσιών. Θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια φρικτά μέσα των προκατόχων τους για να επιβάλουν τις αξιώσεις τους με  απάτες, πλαστογραφίες, σφαγές, γενοκτονίες, βασανιστήρια, την Ιερή Εξέταση, κ.λ.π. Η ιστορία είναι ο αψευδής μάρτυρας αυτής της τραγωδίας. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τα σχέδιά τους δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων της Μεταρρυθμίσεως και του άθεου Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.

Από τα μέσα του 20ου αιώνος ο Παπισμός εισέρχεται επίσημα πλέον μέσα στον χώρο της φοβερότερης αιρέσεως όλων των αιώνων, του Οικουμενισμού, ο οποίος νομιμοποιείται συνοδικά μέσω της Β΄ Βατικανής Συνόδου, (1962-1965), και ειδικότερα μέσω του γνωστού «Διατάγματος περί Οικουμενισμού», (Unitatis Redintegratio).

Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από πρόσφατο άρθρο του παπικού «κληρικού» κ. Ιωάννη Μαραγκού στην εφημερίδα των εν Ελλάδι παπικών «Καθολική», (17 Ιουλίου 2019), με τίτλο: «Πιστεύω εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν». Σ’ αυτό ο εν λόγω «κληρικός», ομιλώντας περί διαλόγου και ενότητος όλων των χριστιανών, παραθέτει μεταξύ άλλων τις αρχές της «Καθολικής Εκκλησίας» για τον Οικουμενισμό. Γράφει: «Να ενεργούμε με Σεβασμό και να στοχεύουμε στο να “παραμερισθούν τα λόγια, οι κρίσεις και τα έργα εκείνα που δεν παρουσιάζουν την αντικειμενική αλήθεια των χωρισμένων αδελφών” (UR. 4.9)». Ποια όμως πλευρά εμποδίζει την αντικειμενική παρουσίαση της αλήθειας; Μήπως η Ορθόδοξη Εκκλησία; Ασφαλώς όχι! Διότι η Εκκλησία μας όχι μόνο δεν παρέκλινε από την Αποστολική και Πατερική πίστη και Παράδοση και από τις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, αλλά όρθωσε εξ’ αρχής λόγο υπεύθυνο και ομολογητικό, λόγο αγάπης και ελέγχου κατά των συγκεκριμένων παπικών πλανών. Λόγο παραπλανητικό έχει να παρουσιάσει ο Παπισμός, ο οποίος εδώ και δέκα αιώνες όχι μόνον αλλοιώνει και νοθεύει σώζουσες αλήθειες της Εκκλησίας μας, αλλά και κατασυκοφαντεί την Ορθοδοξία μας ως «αιρετική», επειδή αυτή αρνείται να υιοθετήσει τις δικές του κακοδοξίες! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στους εδώ και σαράντα χρόνια αναποτελεσματικούς διαλόγους οι αιρετικοί παπικοί δεν έχουν να καταλογίσουν καμία κακοδοξία στην Ορθοδοξία, ενώ προσπαθούν να παρουσιάσουν τις δικές τους κακοδοξίες ως «Ορθοδόξες»! Δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να απεμπολήσουν καμιά πλάνη τους, αλλά πασχίζουν να μας τις παρουσιάσουν ως δήθεν σώζουσες αλήθειες της Εκκλησίας! Προσπαθούν να μας κάμουν να δείξουμε κατανόηση γι’ αυτές! Εδώ «παίζεται» δυστυχώς το κωμικοτραγικό «παιχνίδι» των εξοφλημένων διαλόγων!

Παρά κάτω γράφει: «Να καλλιεργούμε το διάλογο και τη συνδιαλλαγή, ώστε όλοι να αποκτήσουμε “μια πιο αντικειμενική γνώση και πιο σωστή εκτίμηση για τη διδασκαλία και τη ζωή κάθε Ομολογίας” (UR.4.10.11)». Η «αντικειμενική γνώση» δεν επιτυγχάνεται με ανθρώπινες μεθοδεύσεις, με  συνεχείς και ατέρμονες διαλόγους, όπως νομίζει ο αρθρογράφος, αλλά μόνον με την Χάρη και τον θείο φωτισμό του αγίου Πνεύματος. Επειδή δε οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες μας, διέθεταν αυτό τον θείο φωτισμό, απέκτησαν πλήρη και «αντικειμενική γνώση» των ποικίλλων κακοδοξιών και πλανών όλων των ετεροδόξων, Παπικών, Προτεσταντών και Μονοφυσιτών. Γι’ αυτό και τους κατεδίκασαν σε πολλές Συνόδους Οικουμενικές, Τοπικές και Ενδημούσες, από τον 5ον αιώνα και εντεύθεν. Οι σήμερα διαλεγόμενοι διαθέτουν μήπως περισσότερο φωτισμό από τους άγιους Πατέρες μας, ώστε να έχουν την αξίωση να τους υπερβούν, ή να τους διορθώσουν; Όχι βέβαια! Είναι φανερό ότι η παρά πάνω «Αρχή» του «Διατάγματος περί Οικουμενισμού», εισάγει στο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας την Μεταπατερική αίρεση. Η τραγική πραγματικότητα των μέχρι σήμερα διεξαχθέντων διαλόγων αποδέδειξε  ότι ο πραγματικός (και ανομολόγητος) στόχος των δεν ήταν η «αντικειμενική γνώση», αλλά η αποδοχή της ετεροδοξίας, της ποικίλης κακοδοξίας και πλάνης, ως «νόμιμης διαφορετικότητας» και εν τέλει  ο συγκερασμός της πλάνης με την αλήθεια!

Παρά κάτω γράφει: «Να αναπτύσσουμε τη Συνεργασία με κάθε είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της χριστιανικής συνείδησης, συμβάλλουν  στο κοινό καλό (UR.4.12)». Η μέθοδος της «Συνεργασίας» σε ποικίλους τομείς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς κ.λ.π. είναι μια παλιά και καλά δοκιμασμένη μέθοδος των παπικών, αλλά και των «Ορθοδόξων» οικουμενιστών, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αγεφύρωτες δογματικές διαφορές που μας χωρίζουν και να δημιουργήσουν στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα την ψευδαίσθηση της ενότητος, προωθώντας έτσι τον λεγόμενο «λαϊκό οικουμενισμό». Ιδιαίτερα αποδοτική και καρποφόρος αποδείχθηκε η «Συνεργασία» στον τομέα των υποτροφιών. Κυρίως χορηγούνται υποτροφίες σε Ορθοδόξους φοιτητές, να σπουδάσουν δωρεάν στα παπικά και προτεσταντικά πανεπιστήμια, ώστε να μυούνται στις πλάνες τους και να γίνονται κατόπιν φορείς των στον Ορθόδοξο χώρο. Σήμερα οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της «Οικουμενισμού» είναι ως επί το πλείστον απόφοιτοι αιρετικών πανεπιστημίων! Πρόκειται για μια από τις πλέον πανούργες πρακτικές των αιρετικών.

Παρά κάτω γράφει: «Να προσπαθούμε ο διάλογος και η συνεργασία “όταν είναι δυνατό, να καταλήγουν σε κοινή προσευχή” (UR.4.8)». Και αυτή η επιδίωξη έγινε πράξη. Ενώ οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς απαγορεύονται από τους Ιερούς Κανόνες, οι συμμετέχοντες Ορθόδοξοι, τόσο στους διαχριστιανικούς διαλόγους, όσο και στα διάφορα διαθρησκειακά φόρα, συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους! Η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων από τους σημερινούς οικουμενιστές, που μετέχουν στους διαλόγους είναι άλλη μιά κλασική περίπτωση προσπάθειας υπερβάσεως και διορθώσεως των αγίων Πατέρων, οι οποίοι θέσπισαν τους εν λόγω Ιερούς Κανόνες. Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί σε παλαιότερη ανακοίνωση μας ο Θεός δεν εισακούει τις προσευχές εκείνων που συμπροσεύχονται με αιρετικούς για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον διότι οι συμμετέχοντες προσεύχονται σ’ έναν ανύπαρκτο Θεό, αφού σύμφωνα με τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, η αίρεση είναι ένα δεύτερο είδος αθεΐας: «Δεύτερον δε γένος αθεΐας εστίν η πολυσχιδής και πολύμορφος απάτη των αιρετικών».[1] Δεύτερον, διότι αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτές επιζητούν να επιτύχουν μια ενότητα, που δεν είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού. Επιζητούν την ενότητα όχι εν τη αληθεία της Ορθοδόξου πίστεως, αλλά μέσα στην «ποικιλομορφία» μιάς σωρείας διαφορετικών δογματικών πεποιθήσεων, πολλές φορές εκ διαμέτρου αντιθέτων μεταξύ τους.

Παρά κάτω γράφει: «Να δημιουργηθεί τελικά εκείνο το πνεύμα με τη Μετάνοια – μεταρρύθμιση που  “όλοι να εξετάζουν την πιστότητά τους στο θέλημα του Χριστού για την Εκκλησία, και όπως αρμόζει, να αναλαμβάνουν γενναίες προσπάθειες για ανανέωση και αναπροσαρμογή” (UR.4.7)». Ποιος όμως χρειάζεται να μετανοήσει; Η Ορθοδοξία, ή ο Παπισμός; Η Ορθοδοξία για ποιο «παράπτωμά» της χρειάζεται να μετανοήσει, αφού δεν παρέκκλινε στο ελάχιστο από την πίστη της αρχαίας Εκκλησίας; Αυτός που χρειάζεται να μετανοήσει είναι ο Παπισμός, του οποίου η μέχρι τώρα χιλιετής πορεία είναι ολότελα γεμάτη από πλάνες και φρικώδη εγκλήματα κατά της Εκκλησίας, του λοιπού χριστιανικού  κόσμου και της ανθρωπότητας! Αυτός πρέπει να εξετάσει «την πιστότητα στο θέλημα του Χριστού», το οποίο διέστρεψε και το χρησιμοποιεί για να επιτύχει τα κοσμοκρατορικά του σχέδια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας όχι μόνο δεν χρειάζεται «ανανεώσεις» και «αναπροσαρμογές» στην δογματική και ηθική της διδασκαλία, αλλά καλείται να πράξει το ακριβώς αντίθετο. Καλείται να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού, αλώβητο και απαραχάρακτο τον θησαυρό της πίστεως και της ηθικής της διδασκαλίας, όπως αυτός αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Κύριό μας και αποθησαυρίστηκε στα ιερά κείμενα της αγίας Γραφής, στα θεοφώτιστα κείμενα των αγίων Πατέρων και των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας. Όπως ο Χριστός ως Αλήθεια και ως Κεφαλή της Εκκλησίας παραμένει «χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» (Εβρ.13,8), αιώνιος και αναλλοίωτος, έτσι και η Αποκάλυψή Του οφείλει να παραμείνει «χθες και σήμερον η αυτή και εις τους αιώνας». Κάθε μορφή «αναπροσαρμογής» στην ηθική και δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας αποτελεί αθέτηση των λόγων του Κυρίου: «ος εάν ουν λύση μίαν των εντολών τούτων των ελαχίστων και διδάξη ούτω τους ανθρώπους, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών», (Ματθ.5,19).

Τέλος ο κ. Ι. Μαραγκός, προτείνει να καλλιεργείται «ό,τι μας ενώνει, να αυξάνεται η αμοιβαία γνωριμία και εμπιστοσύνη, ώστε με απλότητα καρδιάς να αντιμετωπίσουμε τα σημεία εκείνα που μας φαίνονται δυσεπίλυτα». Εδώ ο αρθρογράφος προτείνει την καλλιέργεια αυτών που μας ενώνουν, έχοντας προφανώς υπ’ όψη του τους μέχρι σήμερα γενομένους διμερείς Διαχριστιανικούς Διαλόγους, μεταξύ Ορθοδοξίας και Παπισμού, οι οποίοι όμως, ενώ ξεκίνησαν ακριβώς με την εξέταση εκείνων που μας ενώνουν, κατέληξαν δυστυχώς σε τραγική αποτυχία και αδιέξοδο. Τα «σημεία εκείνα που μας φαίνονται δυσεπίλυτα», δεν «αντιμετωπίζονται» με τον τονισμό εκείνων που μας ενώνουν, όπως αφελώς νομίζει ο αρθρογράφος, απλούστατα διότι δεν πρόκειται για απλά επουσιώδη «σημεία», αλλά για ουσιώδεις δογματικές πλάνες των Παπικών, οι οποίες καθιερώθηκαν ως δόγματα πίστεως σε «Οικουμενικές Συνόδους» των και έχουν εμποτίσει όλη την ζωή και τη λατρεία της παπικής παρασυναγωγής. Οι τεράστιες δογματικές διαφορές που μας χωρίζουν ως πελώρια «σινικά τείχη», δεν αντιμετωπίζονται ακόμη ούτε με «αμοιβαία γνωριμία και εμπιστοσύνη», ούτε με  «απλότητα καρδιάς», (η οποία είναι ανύπαρκτη στους παπικούς, αφού εκεί όπου υπάρχει η αίρεση, εκεί υπάρχει διαστροφή καρδίας), αλλά μόνο με την ειλικρινή μετάνοια των παπικών και την επιστροφή τους στην Ορθοδοξία. Το μόνο που επετεύχθη με τις ανθρώπινες αυτές μεθοδεύσεις στους Διαχριστιανικούς Διαλόγους είναι η δημιουργία, (μέσω της οικουμενιστικής θεωρίας του δογματικού μινιμαλισμού), μιάς συγκρητιστικού τύπου ενώσεως, όπου η αλήθεια της Ορθοδοξίας αναμιγνύεται και συναρμόζεται με το ψεύδος των αιρετικών διδασκαλιών του Παπισμού. Όμως ένας τέτοιου είδους συγκερασμός αποτελεί την μεγαλύτερη αμαρτία, διότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον θεόπνευστο λόγο του Παύλου: «τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; Τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαλ; Ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Β΄Κορ.6,14).   

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά την πραγματική μας οδύνη για το κατάντημα του Παπισμού, ο οποίος αντί να μετανοήσει διαπιστώνοντας το απύθμενο βάθος της καταπτώσεώς του, με τις χιλιάδες θύματα παιδεραστίας παγκοσμίως, δίνει συμβουλές και προτείνει τρόπους «ενώσεως», οι οποίοι κρινόμενοι Ορθοδόξως είναι απαράδεκτοι. Ο πραγματικός στόχος του Παπισμού δεν είναι η εν τη αληθεία της πίστεως ένωση με την Ορθοδοξία, αλλά να παίξει ένα ηγεμονικό ρόλο στο συγκερασμό όλων των χριστιανικών ομολογιών και εν συνεχεία όλων των θρησκειών για την επίτευξη του οράματος της πανθρησκείας, έτσι ώστε ο πάπας να καταστεί τελικά ο θρησκευτικός πλανητάρχης όλης της οικουμένης.

[1] Επιστολή προς Σεραπίωνα 30. PG 26,597 C

Πρόσφατα Άρθρα

Σιωπηλές κινήσεις στον Άθω με… παλιό άρωμα
Συνοπτικός

Σιωπηλές κινήσεις στον Άθω με… παλιό άρωμα

31 Μαρτίου 2026

Κάτι παραπάνω από ένα απλό προσκύνημα λένε οι γνωρίζοντες ότι ήταν η πρόσφατη τριήμερη παρουσία του Παύλου Ντε Γκρες στο...

Read more
Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίων στον Μητροπολίτη Σερρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίων στον Μητροπολίτη Σερρών

31 Μαρτίου 2026

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Νιγρίτης και του 2ου Γυμνασίου Σερρών, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο,...

Read more
Αριανζού Βαρθολομαίος και Φθιώτιδος Συμεών στην Ι.Μ. Δαμάστας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αριανζού Βαρθολομαίος και Φθιώτιδος Συμεών στην Ι.Μ. Δαμάστας

31 Μαρτίου 2026

Μία συγκινητική και συνάμα ιστορική επέτειο εόρτασε απόψε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ....

Read more
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο από τη Μεικτή και Παιδική Χορωδία «ΦΩΝΕΣ» στο πλαίσιο της Λατρευτικής Εβδομάδας 2026
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο από τη Μεικτή και Παιδική Χορωδία «ΦΩΝΕΣ» στο πλαίσιο της Λατρευτικής Εβδομάδας 2026

31 Μαρτίου 2026

  Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο...

Read more
Άρτα: Παννυχίς κατά το Βυζαντινό Ενοριακό Τυπικό Κωνσταντινουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Παννυχίς κατά το Βυζαντινό Ενοριακό Τυπικό Κωνσταντινουπόλεως

31 Μαρτίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Άρτης, η...

Read more
Συνάντηση της Φωτογραφικής Ομάδας Κατερίνης με τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνάντηση της Φωτογραφικής Ομάδας Κατερίνης με τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

31 Μαρτίου 2026

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Φωτογραφικής Ομάδας Κατερίνης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και...

Read more
Προπασχάλια εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Προπασχάλια εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

31 Μαρτίου 2026

Προπασχάλια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 30 Μαρτίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και συγκεκριμένα στο κατάμεστο από κόσμο Μαλλιαροπούλειο...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στις 1 και 2 Απριλίου

31 Μαρτίου 2026

Συνέρχεται την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 169ης...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Ο πιο δυνατός λόγος είναι τα έργα μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο πιο δυνατός λόγος είναι τα έργα μας»

31 Μαρτίου 2026

Τον Αγιασμό για την έναρξη του 4ουΠολυθεματικού Συνεδρίου «Star Forum 2026» τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, το οποίο διεξάγεται αυτές...

Read more
ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός  στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

30 Μαρτίου 2026

Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 29 Μαρτίου ε.έ., στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής Αιγίου, ο ΣΤ΄ Κατανυκτικός...

Read more
«Αυτή η ημέρα είναι για όλους εμάς μία ημέρα δόξης, μία ημέρα θριάμβου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για το Άγιο Φως

30 Μαρτίου 2026

Με την ευκαιρία του ερχομού της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 30...

Read more
Η μετάνοια οδηγεί στη αρετή
Μουσικός Θησαυρός

Γλυκό Μοναστηράκι μου | Συγκλονιστικό Ορθόδοξο Τραγούδι για τον Μοναχισμό

30 Μαρτίου 2026

Το συγκινητικό ορθόδοξο τραγούδι «Γλυκό Μοναστηράκι μου» εκφράζει τον βαθύ πόθο της ψυχής για αφιέρωση στον Θεό και τη μοναχική...

Read more
Χειροθεσίες Πνευματικών κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσίες Πνευματικών κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος

30 Μαρτίου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2026, στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και...

Read more
Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα με τον Επίσκοπο Σκιάθου Ιωάννη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα με τον Επίσκοπο Σκιάθου Ιωάννη

30 Μαρτίου 2026

Μέ τήν δέουσα κατάνυξη τελέσθηκε τό ἑσπέρας τῆς 29ης Μαρτίου ἐ.ἔ., στόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Πρεβέζης, ὁ Κατανυκτικός...

Read more
Πάνδημη συμμετοχή και συγκινησιακό κλίμα στην Εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχ. Γερασίμου Πετρολέκα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη συμμετοχή και συγκινησιακό κλίμα στην Εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχ. Γερασίμου Πετρολέκα

30 Μαρτίου 2026

Με πάνδημη συμμετοχή και σε συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2026, στον Ενοριακό Ι.Ν. Γεννήσεως του...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε
Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Ο δρόμος προς το μεγαλείο

28 Μαρτίου 2026

Ὁ Κύριος βαδίζει πρός τό μαρτύριο καί οἱ Μαθητές Του ὀνειρεύονται μεγαλεῖα. Τούς προλέγει τό σταυρικό Του Θάνατο καί ἐκεῖνοι,...

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντι πολλών

28 Μαρτίου 2026
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η πρώην Ιερόδουλη που αγίασε!

28 Μαρτίου 2026
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Το μεγαλείο και η δύναμη της μετάνοιας

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

«Ιδού αναβαίνομεν είς Ιεροσόλυμα» Κυριακή E’ Νηστειών

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η αμαρτία εμπόδιο της κοινωνίας με τον Θεό

28 Μαρτίου 2026
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Η οσία Μαρία η Αιγυπτία και η συγκλονιστική της μετάνοια

28 Μαρτίου 2026
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, υπόδειγμα μετανοίας

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

«Πόσοι ακολουθούν σήμερα τον Χριστό;»

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ομιλία εις την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών

20 Απριλίου 2024
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

20 Απριλίου 2024

Το μήνυμα της Κυριακής Ε΄ Νηστειών

1 Απριλίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁμιλία, σὺν Θεῷ ἁγίῳ, εἰς τὴν Ε´ Κυριακὴν τῶν Νηστειῶν

1 Απριλίου 2023
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ βίος τῆς Ὁσίας Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας καί τά θεολογικά μηνύματα

17 Απριλίου 2021
Η ευλογημένη γυμνότητα ή Περί της Παρθενίας του Πνεύματος

Η ευλογημένη γυμνότητα ή Περί της Παρθενίας του Πνεύματος

5 Απριλίου 2020
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η διακονία στην οικογένεια

3 Απριλίου 2020
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών – Μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

14 Απριλίου 2019
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

13 Απριλίου 2019
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ὑμῶν

13 Απριλίου 2019
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η ευλογημένη γυμνότητα

27 Μαρτίου 2018
Οσία Μαρία η Αιγυπτία και Μ. Τεσσαρακοστή

Οσία Μαρία η Αιγυπτία και Μ. Τεσσαρακοστή

6 Απριλίου 2020
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ἡ Σωτήριος Θυσία τοῦ Χριστοῦ

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁμιλία εἰς τό Εὐαγγέλιον τῆς Ε’ Κυριακῆς Νηστειῶν

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ουκ ήλθε διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Θείον Κήρυγμα Κυριακής Ε΄ Νηστειῶν

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ἦσαν δὲ ἐν τῇ ὁδῷ ἀναβαινοντες εἰς Ἱεροσολυμα

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Κυριακή E΄ των Νηστειών, Ευαγγ. Ανάγνωσμα: Μαρκ. 10, 32-45

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η Θυσία του Χριστού

1 Απριλίου 2017
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Οσία Μαρία η Αιγυπτία – Πρότυπο μετανοίας

1 Απριλίου 2017
Next Post

Ὁ ἀποχαρακτηρισμὸς τῶν ἑτεροδόξων ὡς αἱρετικῶν ἔχει «Συνοδικήν» κάλυψιν!

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρόμβης Ακαρνανίας

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρόμβης Ακαρνανίας

Χειροθεσία Οικονόμου στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Διατὶ κατηργήθη ἡ λέξις «αἵρεσις» ἀπὸ τὸ λεξιλόγιον τῶν οἰκουμενιστῶν;

Τα Γενέθλια της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου Πύργου

Τα Γενέθλια της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου Πύργου

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist