Για μια μεγάλη στιγμή για την Εκκλησία της Κρήτης που αφορά την επίσκεψη του Οικομενικού Πατριάρχη με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Ορθοδόξου Ακαδημία Κρήτης, αλλά και άλλες εξελίξεις της επικαιρότητας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για το μεγάλο έργο που διαχρονικά έχει να δείξει ο Ακαδημία Κρήτης που λειτουργεί στα Χανιά υπό την επίβλεψη της Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, αλλά και τα θυρανοίξια του ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, και άλλες εκδηλώσεις που έγιναν με την παρουσία ιεραρχών αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφορά έγινε και στο πρόσφατο σχόλιο του Μητροπολίτη Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ο οποίος δήλωσε πως αγάπα τον Πατριάρχη και τον Πρωθυπουργό αλλά περισσότερο αγαπά την Εκκλησία και την Πατρίδα. Δική του άποψη είναι πως το σχόλιο αυτό ήρθε σε συνέχεια της ακύρωσης της συνάντησης Ιερώνυμου Βαρθολομαίου για την οποία επικρίθηκε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας ανέφερε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που επιδιώκει να κρατά ισορροπίες και να μην επιδιώκει τις συγκρούσεις κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στους πιστούς και στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης παρουσίασε επίσης το έργο που γίνεται στις σχολές Βυζαντινής Μουσικης και Αγιογραφίας που λειτουργούν στην Ιεράπετρα και τη Σητεία αλλά και τη σχολή παραδοσιακής μουσικής που από πέρυσι λειτουργεί στην Ιεράπετρα, για τις οποίες η φοίτηση είναι δωρεάν ενώ και οι καθηγητές προσφέρουν αφιλοκερδώς σε αυτή την προσπάθεια.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.