Παρά τις συνεχείς χιονοπτώσεις και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και σε πολλές περιπτώσεις ο υδράργυρος κατέβηκε κάτω από τους -13° C, ο φιλόχριστος λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου, ξεπερνώντας τις καιρικές δυσκολίες, εκκλησιάσθηκε την ημέρα των Θεοφανείων, τηρώντας όλες τις παραδόσεις που σχετίζονται με την Δεσποτική αυτή γιορτή.
Στο Διδυμότειχο, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Ελευθερωτρίας και στη συνέχεια προέστη της ακολουθίας του αγιασμού του υδάτων, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Βασιλείου Παπαδοπούλου, του Υποδιοικητού της Μεραρχίας Ταξίαρχου Σταύρου Σταυροπούλου, του Διοικητού της 30ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Νικολάου Αγγελή, του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοικήσεως και πολυπληθους εκκλησίασματος. Χαιρετίζοντας ο Σεβασμιώτατος, τέλος, το εκκλησίασμα και με εφαλτήριο την διδασκαλία της Εκκλησίας οτι ο Χριστός είναι «φως αληθινόν, ο φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον», ετόνισε· “Ένας καινούργιος χρόνος άρχισε. Μας τον προσφέρει η αγάπη του Ουράνιου Πατέρα. Μας τον προσφέρει όχι για να τον ξοδεύσουμε άσκοπα. Ούτε καν να τον κερδίσουμε για την γη. Μας τον προσφέρει να τον χρησιμοποιήσουμε στη γη, για να κατακτήσουμε τον ουρανό. Αυτός ο χρόνος ούτε φθείρεται, ούτε φθείρει. Δεν περνάει και δεν γερνάει. Προχωρεί και καταλήγει στην αιωνιότητα. Είναι τα σκαλοπάτια που μας φέρνουν πιο κοντά στον Αιώνιο και Αφθαρτο. Μας φέρνει πιο κοντά στην ωρα του θριαμβευτικού ερχομού Του, όταν θα έρθει για να μας αναστήσει. Να μας αφθαρτοποιήσει και να μας κάνει μετόχους της ατελεύτητης βασιλειας Του.
Ας έχουμε πάντα στη σκέψη μας ότι όπου επικρατεί το φως του Χριστού, η χάρη και η αλήθειά Του, γίνονται όλα φωτεινά, αισιόδοξα και χαρούμενα.
Ας πορευόμεθα στη ζωή μας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και ας χρησιμοποιούμε το χρόνο μας για να ζήσουμε την παρουσία Του στη ζωή μας”.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.