Πλήθος κόσμου και φέτος, ανήμερα των Θεοφανείων, παρακολούθησε έξω από τον ιερό ναό της Σισιώτισσας, στο Αργοστόλι, την τελετή αγιασμού των υδάτων μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο κόσμος είχε κατακλύσει κυριολεκτικά τόσο την νέα παραλιακή Αργοστολίου όσο και την ιστορική γέφυρα Δεβοσσέτου από την οποία έπεσε και ο Σταυρός στα νερά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.

Φέτος, μάλιστα, μόνο η μικρή Διονυσία, 8 χρονών, αψήφησε το κρύο και τα χιονισμένα βουνά και βούτηξε για το σταυρό όπως είχε κάνει και πέρυσι. Στο τέλος μάλιστα, ο Μητροπολίτης της έδωσε και ένα σταυρό και της ευχήθηκε να έχει πρόοδο και τύχη στη ζωή της.

Για άλλη μια χρονιά εξαιρετική παρουσία είχε η φιλαρμονική Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, ενώ τα πλοιάρια που συμμετείχαν στον αγιασμό ήταν λιγότερα φέτος. Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου συμμετείχε με τα σκάφη του και τους αθλητές του να φορούν τις στολές τους. Πολλά μπράβο σε όλους!

Αξίζει: Στα παρεληπόμενα της σημερινής ημέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκκλησιασμός ολοκληρώθηκε πριν την προγραμματισμένη ώρα, με αποτέλεσμα οι Σπύρος Γαλιατσάτος και Θεόδωρος Γαλιατσάτος να μπουν στην εκκλησία μετά τον αγιασμό, ενώ η βουλευτής πρόλαβε μόνο τη Βάπτιση έξω.

φωτο: Αντρίανα Καραντινού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.