Αντιδράσεις με δημόσιες θέσεις και ιδιωτικές συζητήσεις αλλά και χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ενέργεια του υπουργού μεταφορών και δικτύων να δώσει εντολή να απομακρυνθεί ενημερωτική αφίσα του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω» σχετικά το έμβρυο και την ανάπτυξη του, από τους σταθμούς του μετρό.

Επειδή κάποιοι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως φιλελεύθεροι θεώρησαν την προβολή αυτή ως διαφημιστική καμπάνια κατά των αμβλώσεων, αντέδρασαν.

Ο υπουργός ενεργώντας φοβικά απέναντι στην αντίδραση των λίγων, έδωσε την εντολή να αποκαθηλωθούν οι αφίσες αυτές, από τους χώρους διαφημιστικής προβολής.

Η ενέργεια του υπουργού χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αντιδημοκρατική πράξη διάκρισης και ρατσισμού απέναντι στην μεγάλη αυτή η ομάδα που θέλησε να προβάλει το μήνυμα της, μέσω των σταθμών του μετρό. Κατηγόρησαν τον υπουργό ότι με την ενέργειά του αυτή σκοτώνει τον πλουραλισμό σε ένα κράτος δημοκρατικό στο οποίο δεν μπορεί να απαγορεύεται ο λόγος, επειδή κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί του.

Το αποτέλεσμα βέβαια της ενέργειας αυτής έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα και προκάλεσε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήθελαν οι αντιδρώντες. Μπορεί 10 χιλιάδες να έβλεπαν την αφίσα μέσα στους σταθμούς, τώρα έμαθαν τα μηνύματά της 10 εκατομμύρια. Βέβαια δεν έλειψαν και οι συμφωνούντες με τον υπουργό ενώ η συζήτηση επί του θέματος συνεχίζεται.

Το poimin.gr συνάντησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και έλαβε αποκλειστικά σχετική δήλωσή του, στην οποία διασαφηνίζει πώς η έκτρωση αποτελεί ένα εκούσιο φόνο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη δήλωση του Σεβασμιωτάτου:

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης