Σε εόρτιο κλίμα και με την προσήκουσα επισημότητα, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, μνήμη του αγίου μάρτυρος Αγαθαγγέλου, ο απλούς τον τρόπον και ταπεινός την καρδίαν,  Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκκλησίας της Ελλάδος, εόρτασε τα ονομαστήρια του, εις τον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο ομώνυμο προάστιο της Αττικής.

Συνιερουργοί του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ιερό θυσιαστήριο κύκλωσε πλειάδα Κληρικών, μεταξύ των οποίων και οι πρωτοσύγκελοι των Μητροπόλεων Γλυφάδας π. Αλέξιος Ψωΐνος και Νέας Ιωνίας π. Επιφάνειος Αρβανίτης, κληρικοί εκ των συνεργατών του εορτάζοντος εις τα γραφεία της Αποστολικής Διακονίας, του θεολογικού οικοτροφείου και οι εφημέριοι του ναού.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και τους καθηγητές τους, εκπρόσωποί συλλόγων και φορέων της πόλεως, οι υπάλληλοι του εκκλησιαστικού οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας και πλήθος φιλέορτων πιστών και ευλαβών προσκυνητών.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Αντιφωνώντας ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αγαθάγκελος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους προσήλθαν για να τιμήσουν πρωτίστως τον πανένδοξο και πολύαθλο μάρτυρα του Χριστού Αγαθάγγελο αλλά και να ευχηθούν στον ίδιο για τα ονομαστήρια του. Αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη σε πρόσωπα που τον ευεργέτησαν στη ζωή του σταθείς ιδιαίτερα στο πρόσωπο του ποιμενάρχου της ιδιαιτέρας του πατρίδος Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και διένειμε το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης