• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Μας έλειψε η παρουσία των προσώπων σας»

17 Μαΐου 2020
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Μας έλειψε η παρουσία των προσώπων σας»
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm) και στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», παρεχώρησε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, λίγο πριν πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι πρώτες ειδικές Συνάξεις των Αρχιερατικών Επιτρόπων των 14 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεως μας, των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Λαμίας, παρουσία και των νεωκόρων της πόλεως.
 
Στη Συνέντευξη αυτή ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον συντονισμό και στον καλύτερο τρόπο εφαρμογής των μέτρων λειτουργίας των Ιερών Ναών με την συμμετοχή πιστών, τα οποία θα ξεκινήσουν από την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου ε.ε., τα οποία και απετέλεσαν θέματα των Συνάξεων.
 
Ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:
 
«Από την Κυριακή 17 Μαϊου μέχρι τις 5 Μαϊου σε πρώτη φάση, επανερχόμεθα σε ένα νέο στάδιο, σε μια μεταβατική περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα της λειτουργικής ζωής. Ένα πολύ σημαντικό στάδιο καθώς οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές όχι μόνο για ατομική προσωπική προσέλευση, αλλά και για τη συμμετοχή πιστών στις Θείες Λειτουργίες στις Ιερές Ακολουθίες, στους Εσπερινούς. Βέβαια με την τήρηση κάποιων συγκεκριμένων μέτρων, κάποιων συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι οποίες έχουν δοθεί από τους επιστήμονες, την Ιερά Σύνοδο προκειμένου να υπάρχει προστασία από τον συγχρωτισμό, από την επαφή του ενός με τον άλλο, μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με μια βεβαιότητα η πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην κοινότητα και για αυτό η Ιερά Μητρόπολη μας, όπως όλες οι Ιερές Μητροπόλεις, έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να είναι εφικτή η καλλίτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πιστών αδελφών μας τόσο κατά την παραμονή τους μέσα στους Ναούς όσο κατά την προσέλευση, την αποχώρηση, το πέρασμα από τον αύλειο χώρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, όλοι να έχουν την χαρά της συμμετοχής, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
 
Έχουμε αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχουμε. Θείες Λειτουργίες και Ακολουθίες σε διάφορες ώρες και σε καθημερινή βάση τόσο στην πόλη της Λαμίας και στις μεγάλες πόλεις των επτά δήμων της Μητροπόλεώς μας.
 
Θα έχουμε τη δυνατότητα ιδιαίτερα στις Ιερές Πανηγύρεις των ιερών Ναών όπως των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είναι στις 21 Μαϊου, να έχουμε πολλές Ιερές Ακολουθίες τόσο την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, όπως και πολλές άλλες λεπτομέρειες που έχουμε ρυθμίσει.
 
Για αυτό πραγματοποιούμε και σήμερα αυτή την συνάντηση αφενός μεν με τους Προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων ταμείων και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, αφετέρου δε ειδικά με τους Ιερείς της πόλεως Λαμίας ,αλλά και για πρώτη φορά με όλους τους νεωκόρους, διότι το πρόσωπο του νεωκόρου, που είναι η ψυχή του κάθε Ναού στο επίπεδο της διακονίας και της εργασίας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
 
Παράλληλα δεν θα περιοριστούμε μέσα στην πόλη. Ήδη έχω προγραμματίσει μέχρι τις 3 Ιουνίου να πραγματοποιήσω δεκατρείς συναντήσεις-συνάξεις σε δεκατρία διαφορετικά σημεία του Νομού και τις Περιφέρειας με όλους τους Ιερείς και όλους τους υπευθύνους, προκειμένου να εξετάζουμε την εφαρμογή των μέτρων, να αξιολογούμε τυχόν λάθη ή παραλείψεις, που είναι λογικό να υπάρχουν για να κάνουμε τις αντίστοιχες διορθώσεις.
 
Να προχωρήσουμε αυτή την περίοδο χωρίς κανένα πρόβλημα, για να μπούμε σιγά – σιγά σε ακόμα καλλίτερη περίοδο μέχρι να επανέλθει η ζωή μας, η λειτουργική και λατρευτική στον κανονικό της ρυθμό.
 
Αισθάνομαι ιδιαίτερη την ανάγκη να συγχαρώ τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους , τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, τα Ηγουμενοσυμβούλια των Ιερών Μονών, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τις εθελόντριες όλες ανεξαιρέτως, διότι σε μια δύσκολη περίοδο και κυρίως πρωτόγνωρη, όταν για ένα πράγμα δεν έχεις εμπειρία και το ζεις πρώτη φορά από μόνο του, το καθιστά πιο δύσκολο. Έδειξαν υποδειγματική υπευθυνότητα, συνέπεια, υπομονή, καρτερία, ηρεμία, εμπιστοσύνη και πραγματικά απέδειξαν ότι οι άνθρωποι της Εκκλησίας που έχουν την ευθύνη Διοίκησης της Εκκλησίας, χαρακτηρίζονται από συνέπεια, αξιοπιστία και από έναν καλώς εννοούμενο επαγγελματισμό, υπό την έννοια ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όπως πρέπει με βάση τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε εποχή.
 
Αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε αλλά χωρίς άγχος, φοβία. Να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί και δεν είναι κάτι φοβερό. Το να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλο θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει μόνοι μας να επιδιώκουμε. Να πλένουμε καλά τα χέρια μας είναι κάτι το αυτονόητο. Σκεφτείτε, ότι μέσα στη Θεία Λειτουργία και στη λατρευτική ζωή, οι Ιερείς είναι υποχρεωμένοι πριν την Αγία Προσκομιδή με την ένδυση των Αμφίων τους, αλλά και μετά τη Θεία Μετάληψη, να πλένουν τα χέρια. Το ίδιο, ο Επίσκοπος και οι Ιερείς όλων των βαθμών. Έχει ενσωματωθεί δηλαδή στην λειτουργική πράξη, μια πράξη σωματικού καθαρμού.
 
Όπως επίσης όλοι ξέρουμε από την παράδοση της ζωής μας, από τον παππού μας και την γιαγιά μας ότι κατά κανόνα, τα παιδιά μας ειδικά στις αγροτικές περιοχές, το Σάββατο το βράδυ όλα τα παιδιά, όλη η οικογένεια κάνουν μπάνιο, φοράνε τα πιο καθαρά ρούχα και πάντα στην Εκκλησία πηγαίνουμε όσο πιο καθαροί και όσο πιο ευπρεπείς. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ή κάτι το παράδοξο. Είναι μέσα στην παράδοσή μας, μέσα στον πολιτισμό μας.
 
Ακόμα και οι απολυμάνσεις που έγιναν στους Ναούς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προέκταση της ούτως ή άλλως πραγματοποιούμενης καθαριότητας των Ναών. Αυτή την περίοδο να κάνουμε μια πιο διεξοδική καθαριότητα, καθότι κλειστοί οι Ναοί όπως η απεντόμωση που γίνεται, ενέργειες απαραίτητες για χώρους ευρείας συναθροίσεως.
 
Δεν πρέπει να δίνουμε σε απλά πράγματα και αυτονόητα υπερβολικές διαστάσεις. Πρέπει να τα βλέπουμε στην πραγματική τους διάσταση, η οποία είναι μια όμορφη στο τέλος της ημέρας διάσταση.
 
Το γεγονός επίσης ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπαίνουμε σε μια ασκητική, σε μια διαδικασία πειθαρχίας και αυτοπεριορισμού, Αυτό καλό μας κάνει πνευματικά. Γιατί δεν πρέπει να είμαστε αχαλίνωτοι, ούτε να λειτουργούμε δικαιωματοκεντρικά, με μια νοοτροπία ότι κάνω αυτό που μου αρέσει, όπως μου αρέσει, όσο μου αρέσει και όποτε θέλω. Είμαστε Εκκλησία οργανωμένη. Αυτό σημαίνει Εκκλησία. Είμαστε ένα κοινόβιο και λειτουργούμε με κανόνες για να χαιρόμαστε τα αγαθά του Θεού. Θα περάσει και αυτή η δοκιμασία. Θα κάνουμε προσευχή, υπομονή και θα έρθουν πολύ καλλίτερες ημέρες.
 
Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας γιατί το πιστεύω. Και πραγματικά απέδειξε η περιοχή μας ότι όταν θέλουμε μπορούμε.
 
Οι ναοί μας, έλειψαν πάρα πολύ και από τους πιστούς και από εμάς και πάνω απ’ όλα μας έλειψε η παρουσία των προσώπων. Η επιθυμία να δούμε ο ένας τον άλλο, να πούμε μια καλημέρα, να επικοινωνήσουμε. Ήμασταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας τόσο καιρό. Μπορεί να επικοινωνούσαμε με το τηλέφωνο ή τα διάφορα διαδικτυακά μέσα, αλλά η ζωντανή επαφή, η αίσθηση της παρουσίας του άλλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να αναπληρωθεί.
 
Πέρασε όμως αυτή η περίοδος, αυτή η δυσκολία. Είμαστε μαθημένοι να περνάμε δύσκολα, έτσι είναι η ζωή. Έχει και δύσκολες και εύκολες περιόδους. Τώρα περνάμε σε μια νέα φάση. Προσωπικά δε για να διευκολύνω την πολιτική της αποφυγής του συνωστισμού, αυτή την περίοδο θα επιλέξω κυρίως να επισκεφθώ και να λειτουργήσω σε απομακρυσμένες περιοχές της Μητροπόλεώς μας, σε μικρά χωριά και παρακαλώ πολύ ακόμα και αν πληροφορηθούν οι αδελφοί μας που βρίσκομαι, θέλω να αφιερώσω την παρουσία μου στους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών, που κρατούν τις Θερμοπύλες, που κρατάνε το χωριό, το δικαιούνται.
 
Μη σηκωθούμε από τη Λαμία ή οποιαδήποτε άλλη πόλη να πάμε να κάνουμε εκδρομή εκείνη την ημέρα και στερήσουμε τη δυνατότητα από εκείνους τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τον Επίσκοπο τους, να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Θα ήθελα να το παρακαλέσω αυτό γιατί και τον συνωστισμό θα αποφύγουμε και θα το ευχαριστηθούμε όλοι και μην ξεχνάμε ότι όλη η ζωή είναι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Να γνωριστούμε όλοι και με το όνομα αν είναι δυνατόν και να νιώθουμε ότι είμαστε μια οικογένεια».

Πρόσφατα Άρθρα

Πανήγυρις Ιεράς Μονής  Ξενοφώντος Αγίου Όρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους

19 Νοεμβρίου 2025

Κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Αλεξίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους και πατριαρχικής αδείας και ευλογίας του...

Read more
Δεύτερη Συνάντηση του Κατηχητικού Κύκλου «Διδαχή Επισκόπου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δεύτερη Συνάντηση του Κατηχητικού Κύκλου «Διδαχή Επισκόπου»

18 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή 16/11 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ομιλία της ποιμαντικής δράσης που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην Ιερά Μητρόπολή μας. Οι...

Read more
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας   για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας  για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών

18 Νοεμβρίου 2025

Η σημερινή ημέρα μάς καλεί να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε ένα απεχθές φαινόμενο, την κακοποίηση των παιδιών, το...

Read more
Μνήμη Αθηνών Ιερωνύμου Α’
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνήμη Αθηνών Ιερωνύμου Α’

18 Νοεμβρίου 2025

Μία ημέρα μετά την επέτειο κοιμήσεώς του, και αυτό λόγω της συμπτώσεως της εορτής του αγίου Νεκταρίου την προτεραία Κυριακή,...

Read more
Έκανε τη χούφτα του θυμίαμα για τον Χριστό – Αύριο Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Έκανε τη χούφτα του θυμίαμα για τον Χριστό – Αύριο Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!

18 Νοεμβρίου 2025

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με μια διπλή προσφορά, “Θαυματουργικές φανερώσεις της Παναγίας” όλες οι εμφανίσεις της Θεοτόκου...

Read more
Ο Μητρ. Παροναξίας Καλλίνικος στο Φιλώτι της Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητρ. Παροναξίας Καλλίνικος στο Φιλώτι της Νάξου

18 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή 16-11-2025 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, όπου...

Read more
229 κενά και μόνο 17 καλύφθηκαν: Η κυβέρνηση αφήνει τα Θρησκευτικά στο… έλεος
Συνοπτικός

229 κενά και μόνο 17 καλύφθηκαν: Η κυβέρνηση αφήνει τα Θρησκευτικά στο… έλεος

17 Νοεμβρίου 2025

Στο Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως βρήκαν νέα στρατηγική αν δεν τους αρέσει ένα μάθημα, απλώς το αφήνουν χωρίς εκπαιδευτικούς. Έτσι,...

Read more
ΠΕΘ: Με 229 κενά Θεολόγων, το υπουργείο προσέλαβε 17 Θεολόγους
Ελλάδα Κόσμος

ΠΕΘ: Με 229 κενά Θεολόγων, το υπουργείο προσέλαβε 17 Θεολόγους

17 Νοεμβρίου 2025

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  ως προς τη σκανδαλώδη αδικία που...

Read more
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

17 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις, για το νέο έτος 2025-2026 της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως...

Read more
Ιερό Ευχέλαιο στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερό Ευχέλαιο στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

17 Νοεμβρίου 2025

Το πρωί της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου 2025, στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, ετελέσθη το Ιερό Ευχέλαιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης...

Read more
Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος για γάμο ομοφύλων: «Kαταστρεπτικός για τις ανθρώπινες κοινωνίες»
Πνευματικές Διδαχές

Ο δρόμος των 40 ημερών για τη Φάτνη

17 Νοεμβρίου 2025

Η Αγία μας Εκκλησία χαρίζει στον άνθρωπο μια πνευματική πορεία αναβάσεως. Ένα δρόμο αγάπης, ταπεινώσεως και φωτισμού που δεν είναι...

Read more
Σύναξη της Παναγίας Οδηγήτριας στο Ν. Φάληρο
Εκκλησία της Ελλάδος

Σύναξη της Παναγίας Οδηγήτριας στο Ν. Φάληρο

17 Νοεμβρίου 2025

Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ξεκίνησαν χθες Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025, στον...

Read more
Στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας ιερούργησε ο Μητρ. Λαρίσης  για τα 100 χρόνια από της ιδρύσεως της Ενορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας ιερούργησε ο Μητρ. Λαρίσης για τα 100 χρόνια από της ιδρύσεως της Ενορίας

17 Νοεμβρίου 2025

Με την κανονική άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β´, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Κιλκισίου Βαρθολομαίος: «Το “Ακολούθει μοι” στον Ματθαίο, αποτελεί προσκλητήριο για όλους!
Εκκλησία της Ελλάδος

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: «Το “Ακολούθει μοι” στον Ματθαίο, αποτελεί προσκλητήριο για όλους!

17 Νοεμβρίου 2025

Στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Οικισμού Παντελήμονας του Δήμου Κιλκίς ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025, ο...

Read more
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής μοναχής Ρόδης
Εκκλησία της Ελλάδος

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής μοναχής Ρόδης

17 Νοεμβρίου 2025

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου (Μαζαράκι) Βαγίων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κηρύγματα

Η Χριστιανική ισότητα

16 Νοεμβρίου 2025

«Οὐ γάρ ἐστι διαστολή Ἰουδαίου τε καί Ἕλληνος» (Ρωμ. 10, 12) Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Πολλοί εἶναι ἐκεῖνοι, πού θέλησαν νά...

Ο αδιάφορος Ιουδαίος ιερεύς και λευίτης

Πως θα γνωρίσουμε το θέλημα του Θεού

15 Νοεμβρίου 2025
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Κυριακή H΄ Λουκά – Ο «πλησίον» (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

15 Νοεμβρίου 2025
Ή αλλάζουμε ή θα παραμείνουμε μια άσπλαχνη κοινωνία

Ή αλλάζουμε ή θα παραμείνουμε μια άσπλαχνη κοινωνία

15 Νοεμβρίου 2025
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον ιδρυτή της

Υπάρχει αυτοσωτηρία;

11 Νοεμβρίου 2023
Το μήνυμα του καλού Σαμαρείτη

Καθολικότητα και αυτοθυσία

12 Νοεμβρίου 2022
Ο αδιάφορος Ιουδαίος ιερεύς και λευίτης

Σαμαρείτες – Κυριακή Η΄ Λουκά

14 Νοεμβρίου 2020
Το μήνυμα του καλού Σαμαρείτη

Το μήνυμα του καλού Σαμαρείτη

14 Νοεμβρίου 2020
Ή αλλάζουμε ή θα παραμείνουμε μια άσπλαχνη κοινωνία

Η Εκκλησία είναι το Πανδοχείο που μας προφυλάσσει από τις ενέδρες των ληστών της ψυχής

10 Νοεμβρίου 2019
Ο αδιάφορος Ιουδαίος ιερεύς και λευίτης

Ο αδιάφορος Ιουδαίος ιερεύς και λευίτης

10 Νοεμβρίου 2018
Ή αλλάζουμε ή θα παραμείνουμε μια άσπλαχνη κοινωνία

Η αυτοθυσία της αγάπης για τον πλησίον μας

10 Νοεμβρίου 2018
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Το Κήρυγμα της Κυριακής Η΄ Λουκά Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ

14 Φεβρουαρίου 2016
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Κυριακὴ Η΄ Λουκᾶ. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Κυριακή Η΄ Λουκά

14 Φεβρουαρίου 2016
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Κυριακή Η΄ Λουκά

14 Φεβρουαρίου 2016
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Ομιλία εις την παραβολήν του καλού Σαμαρείτου (Γερμανός Β’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως)

14 Φεβρουαρίου 2016
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Κυριακή Η΄ Λουκά

14 Φεβρουαρίου 2016
Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου – Περί προσευχής

Η έννοια του πλησίον

14 Φεβρουαρίου 2016
Next Post
Δέκα έτη από την εις Επίκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά

Δέκα έτη από την εις Επίκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά

Μητροπολίτης Βεροίας: Εἶναι εὔκολο νά κάνει κανείς κριτική ὅταν δέν ἔχει εὐθύ­νη

Μητροπολίτης Βεροίας: Εἶναι εὔκολο νά κάνει κανείς κριτική ὅταν δέν ἔχει εὐθύ­νη

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Βουλή

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τίποτα»

Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist