• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Μας έλειψε η παρουσία των προσώπων σας»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
17 Μαΐου 2020
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Μας έλειψε η παρουσία των προσώπων σας»
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm) και στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», παρεχώρησε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, λίγο πριν πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι πρώτες ειδικές Συνάξεις των Αρχιερατικών Επιτρόπων των 14 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεως μας, των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Λαμίας, παρουσία και των νεωκόρων της πόλεως.
 
Στη Συνέντευξη αυτή ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον συντονισμό και στον καλύτερο τρόπο εφαρμογής των μέτρων λειτουργίας των Ιερών Ναών με την συμμετοχή πιστών, τα οποία θα ξεκινήσουν από την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου ε.ε., τα οποία και απετέλεσαν θέματα των Συνάξεων.
 
Ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:
 
«Από την Κυριακή 17 Μαϊου μέχρι τις 5 Μαϊου σε πρώτη φάση, επανερχόμεθα σε ένα νέο στάδιο, σε μια μεταβατική περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα της λειτουργικής ζωής. Ένα πολύ σημαντικό στάδιο καθώς οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές όχι μόνο για ατομική προσωπική προσέλευση, αλλά και για τη συμμετοχή πιστών στις Θείες Λειτουργίες στις Ιερές Ακολουθίες, στους Εσπερινούς. Βέβαια με την τήρηση κάποιων συγκεκριμένων μέτρων, κάποιων συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι οποίες έχουν δοθεί από τους επιστήμονες, την Ιερά Σύνοδο προκειμένου να υπάρχει προστασία από τον συγχρωτισμό, από την επαφή του ενός με τον άλλο, μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με μια βεβαιότητα η πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην κοινότητα και για αυτό η Ιερά Μητρόπολη μας, όπως όλες οι Ιερές Μητροπόλεις, έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να είναι εφικτή η καλλίτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πιστών αδελφών μας τόσο κατά την παραμονή τους μέσα στους Ναούς όσο κατά την προσέλευση, την αποχώρηση, το πέρασμα από τον αύλειο χώρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, όλοι να έχουν την χαρά της συμμετοχής, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
 
Έχουμε αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχουμε. Θείες Λειτουργίες και Ακολουθίες σε διάφορες ώρες και σε καθημερινή βάση τόσο στην πόλη της Λαμίας και στις μεγάλες πόλεις των επτά δήμων της Μητροπόλεώς μας.
 
Θα έχουμε τη δυνατότητα ιδιαίτερα στις Ιερές Πανηγύρεις των ιερών Ναών όπως των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είναι στις 21 Μαϊου, να έχουμε πολλές Ιερές Ακολουθίες τόσο την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, όπως και πολλές άλλες λεπτομέρειες που έχουμε ρυθμίσει.
 
Για αυτό πραγματοποιούμε και σήμερα αυτή την συνάντηση αφενός μεν με τους Προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων ταμείων και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, αφετέρου δε ειδικά με τους Ιερείς της πόλεως Λαμίας ,αλλά και για πρώτη φορά με όλους τους νεωκόρους, διότι το πρόσωπο του νεωκόρου, που είναι η ψυχή του κάθε Ναού στο επίπεδο της διακονίας και της εργασίας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
 
Παράλληλα δεν θα περιοριστούμε μέσα στην πόλη. Ήδη έχω προγραμματίσει μέχρι τις 3 Ιουνίου να πραγματοποιήσω δεκατρείς συναντήσεις-συνάξεις σε δεκατρία διαφορετικά σημεία του Νομού και τις Περιφέρειας με όλους τους Ιερείς και όλους τους υπευθύνους, προκειμένου να εξετάζουμε την εφαρμογή των μέτρων, να αξιολογούμε τυχόν λάθη ή παραλείψεις, που είναι λογικό να υπάρχουν για να κάνουμε τις αντίστοιχες διορθώσεις.
 
Να προχωρήσουμε αυτή την περίοδο χωρίς κανένα πρόβλημα, για να μπούμε σιγά – σιγά σε ακόμα καλλίτερη περίοδο μέχρι να επανέλθει η ζωή μας, η λειτουργική και λατρευτική στον κανονικό της ρυθμό.
 
Αισθάνομαι ιδιαίτερη την ανάγκη να συγχαρώ τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους , τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, τα Ηγουμενοσυμβούλια των Ιερών Μονών, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τις εθελόντριες όλες ανεξαιρέτως, διότι σε μια δύσκολη περίοδο και κυρίως πρωτόγνωρη, όταν για ένα πράγμα δεν έχεις εμπειρία και το ζεις πρώτη φορά από μόνο του, το καθιστά πιο δύσκολο. Έδειξαν υποδειγματική υπευθυνότητα, συνέπεια, υπομονή, καρτερία, ηρεμία, εμπιστοσύνη και πραγματικά απέδειξαν ότι οι άνθρωποι της Εκκλησίας που έχουν την ευθύνη Διοίκησης της Εκκλησίας, χαρακτηρίζονται από συνέπεια, αξιοπιστία και από έναν καλώς εννοούμενο επαγγελματισμό, υπό την έννοια ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όπως πρέπει με βάση τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε εποχή.
 
Αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε αλλά χωρίς άγχος, φοβία. Να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί και δεν είναι κάτι φοβερό. Το να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλο θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει μόνοι μας να επιδιώκουμε. Να πλένουμε καλά τα χέρια μας είναι κάτι το αυτονόητο. Σκεφτείτε, ότι μέσα στη Θεία Λειτουργία και στη λατρευτική ζωή, οι Ιερείς είναι υποχρεωμένοι πριν την Αγία Προσκομιδή με την ένδυση των Αμφίων τους, αλλά και μετά τη Θεία Μετάληψη, να πλένουν τα χέρια. Το ίδιο, ο Επίσκοπος και οι Ιερείς όλων των βαθμών. Έχει ενσωματωθεί δηλαδή στην λειτουργική πράξη, μια πράξη σωματικού καθαρμού.
 
Όπως επίσης όλοι ξέρουμε από την παράδοση της ζωής μας, από τον παππού μας και την γιαγιά μας ότι κατά κανόνα, τα παιδιά μας ειδικά στις αγροτικές περιοχές, το Σάββατο το βράδυ όλα τα παιδιά, όλη η οικογένεια κάνουν μπάνιο, φοράνε τα πιο καθαρά ρούχα και πάντα στην Εκκλησία πηγαίνουμε όσο πιο καθαροί και όσο πιο ευπρεπείς. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ή κάτι το παράδοξο. Είναι μέσα στην παράδοσή μας, μέσα στον πολιτισμό μας.
 
Ακόμα και οι απολυμάνσεις που έγιναν στους Ναούς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προέκταση της ούτως ή άλλως πραγματοποιούμενης καθαριότητας των Ναών. Αυτή την περίοδο να κάνουμε μια πιο διεξοδική καθαριότητα, καθότι κλειστοί οι Ναοί όπως η απεντόμωση που γίνεται, ενέργειες απαραίτητες για χώρους ευρείας συναθροίσεως.
 
Δεν πρέπει να δίνουμε σε απλά πράγματα και αυτονόητα υπερβολικές διαστάσεις. Πρέπει να τα βλέπουμε στην πραγματική τους διάσταση, η οποία είναι μια όμορφη στο τέλος της ημέρας διάσταση.
 
Το γεγονός επίσης ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπαίνουμε σε μια ασκητική, σε μια διαδικασία πειθαρχίας και αυτοπεριορισμού, Αυτό καλό μας κάνει πνευματικά. Γιατί δεν πρέπει να είμαστε αχαλίνωτοι, ούτε να λειτουργούμε δικαιωματοκεντρικά, με μια νοοτροπία ότι κάνω αυτό που μου αρέσει, όπως μου αρέσει, όσο μου αρέσει και όποτε θέλω. Είμαστε Εκκλησία οργανωμένη. Αυτό σημαίνει Εκκλησία. Είμαστε ένα κοινόβιο και λειτουργούμε με κανόνες για να χαιρόμαστε τα αγαθά του Θεού. Θα περάσει και αυτή η δοκιμασία. Θα κάνουμε προσευχή, υπομονή και θα έρθουν πολύ καλλίτερες ημέρες.
 
Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας γιατί το πιστεύω. Και πραγματικά απέδειξε η περιοχή μας ότι όταν θέλουμε μπορούμε.
 
Οι ναοί μας, έλειψαν πάρα πολύ και από τους πιστούς και από εμάς και πάνω απ’ όλα μας έλειψε η παρουσία των προσώπων. Η επιθυμία να δούμε ο ένας τον άλλο, να πούμε μια καλημέρα, να επικοινωνήσουμε. Ήμασταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας τόσο καιρό. Μπορεί να επικοινωνούσαμε με το τηλέφωνο ή τα διάφορα διαδικτυακά μέσα, αλλά η ζωντανή επαφή, η αίσθηση της παρουσίας του άλλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να αναπληρωθεί.
 
Πέρασε όμως αυτή η περίοδος, αυτή η δυσκολία. Είμαστε μαθημένοι να περνάμε δύσκολα, έτσι είναι η ζωή. Έχει και δύσκολες και εύκολες περιόδους. Τώρα περνάμε σε μια νέα φάση. Προσωπικά δε για να διευκολύνω την πολιτική της αποφυγής του συνωστισμού, αυτή την περίοδο θα επιλέξω κυρίως να επισκεφθώ και να λειτουργήσω σε απομακρυσμένες περιοχές της Μητροπόλεώς μας, σε μικρά χωριά και παρακαλώ πολύ ακόμα και αν πληροφορηθούν οι αδελφοί μας που βρίσκομαι, θέλω να αφιερώσω την παρουσία μου στους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών, που κρατούν τις Θερμοπύλες, που κρατάνε το χωριό, το δικαιούνται.
 
Μη σηκωθούμε από τη Λαμία ή οποιαδήποτε άλλη πόλη να πάμε να κάνουμε εκδρομή εκείνη την ημέρα και στερήσουμε τη δυνατότητα από εκείνους τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τον Επίσκοπο τους, να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Θα ήθελα να το παρακαλέσω αυτό γιατί και τον συνωστισμό θα αποφύγουμε και θα το ευχαριστηθούμε όλοι και μην ξεχνάμε ότι όλη η ζωή είναι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Να γνωριστούμε όλοι και με το όνομα αν είναι δυνατόν και να νιώθουμε ότι είμαστε μια οικογένεια».

Πρόσφατα Άρθρα

O πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννας στην Γλαύκη
Εκκλησία της Ελλάδος

O πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννας στην Γλαύκη

25 Ιουλίου 2026

Η Ιερά μνήμη της Αγίας Άννης της Θεοπρομήτορος, δηλαδή της γιαγιάς της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε πανδήμως στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

25 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού λειτούργησε σήμερα 25/7, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους κληρικών και μεγάλου...

Read more
Η εορτή της Αγίας Άννης στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Άννης στην Κέρκυρα

25 Ιουλίου 2026

Το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την κοίμηση της Αγίας Άννης, της...

Read more
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Read more
Αγία ολυμπιάδα: Η αφοσιωμένη διακόνισσα της Εκκλησίας {25 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Αγία ολυμπιάδα: Η αφοσιωμένη διακόνισσα της Εκκλησίας {25 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Στο πολυπληθές στερέωμα των αγίων γυναικών της Εκκλησίας μας ξεχωρίζει ένα λαμπρό άστρο, το...

Read more
«50 ημέρες μετά..»
Εκκλησία της Ελλάδος

«50 ημέρες μετά..»

25 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος...

Read more
Ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεζεκιήλ στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεζεκιήλ στην Καρδίτσα

25 Ιουλίου 2026

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινη Εκκλησιά Καρδίτσης, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, επί τη ιερά μνήμη του...

Read more
«Μαστιχοφόρες τοῦ Χριστοῦ»: Ἡ Κατασκήνωση Μαθητριῶν καί Φοιτητριῶν τῆς Μητροπόλεως Χίου
Εκκλησία της Ελλάδος

«Μαστιχοφόρες τοῦ Χριστοῦ»: Ἡ Κατασκήνωση Μαθητριῶν καί Φοιτητριῶν τῆς Μητροπόλεως Χίου

25 Ιουλίου 2026

Μετὰ αἰσθημάτων δοξολογίας πρὸς τὸν Ὕψιστον καὶ ὑπὸ τὴν πνευματικὴν προστασίαν τῆς Ἁγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης τῆς Χιοπολίτιδος, ὁλοκληρώθηκαν οἱ ἐργασίες...

Read more
Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου προς τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εκκλησία της Ελλάδος

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου προς τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

25 Ιουλίου 2026

Αγαπητά μου παιδιά, Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα υπερηφάνειας  απευθύνομαι σε όλους σας, εκείνους οι οποίοι πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,...

Read more
Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}
Ἁγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Η Εκκλησία μας έχει να επιδείξει «νέφος μαρτύρων», ανδρών και γυναικών, νέων και γερόντων,...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης στη Λαγούτα Μονοφατσίου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης στη Λαγούτα Μονοφατσίου

24 Ιουλίου 2026

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη στη Λαγούτα Μονοφατσίου, όπου τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της...

Read more
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου Γκαγκαστάθη στην Αμφιλοχία
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου Γκαγκαστάθη στην Αμφιλοχία

25 Ιουλίου 2026

Το ιερό λείψανο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Δημητρίου του Νέου, του Γκαγκαστάθη υποδέχθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση...

Read more
Ἁγιολογικό ἀφιέρωμα Δ΄ Ἑβδομάδος μηνός Ἰουλίου
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς

24 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Μεγαλομάρτυρες της Εκκλησίας μας δεν υπήρξαν μόνον άνδρες, αλλά και γυναίκες, οι οποίες τους...

Read more
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 205η επέτειος Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 205η επέτειος Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας

24 Ιουλίου 2026

Την Πέμπτη  23 Ιουλίου 2026 η Μονεμβάσια εόρτασε την 205η επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό. Το πρωί, στον...

Read more
Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος στην Πτολεμαΐδα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος στην Πτολεμαΐδα

24 Ιουλίου 2026

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα, όπου είχε σειρά...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025
Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

25 Ιουλίου 2025
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Φροντίδα για τις ανάγκες της ζωής

17 Αυγούστου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἡ καρφίτσα! Κυριακή Η΄ Ματθαίου. (†) ἐπίσκοπος Γεώργιος Παυλίδης Μητροπολίτης Νικαίας

17 Αυγούστου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Θεία Κλήση της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Αγία Παρασκευή – Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου – Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

29 Ιουλίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Όχι σπατάλη! – Κυριακή Η΄ Ματθαίου

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«Όχι στις διαιρέσεις, όχι στις διχόνοιες, όχι στα σχίσματα»

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου – Ο πολλαπλασιασμός των 5 άρτων

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου «Ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν»

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η Ματθαιου Ὁ Ζωοποιὸς Ἄρτος

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το μήνυμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου

10 Αυγούστου 2019
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἑρμηνευτικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀπολυτίκιου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων

22 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

22 Ιουλίου 2018
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2017
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Τό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς. Κυριακή Η΄ Ματθαίου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«ΜΕΜΕΡΙΣΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»; Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Η’ Ματθαίου (Α’ Κορ. α΄ 10-17) Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἑρμηνεία στὴν περικοπὴ τῶν Πέντε Ἄρτων Anthony Bloom

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Δέκα έτη από την εις Επίκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά

Δέκα έτη από την εις Επίκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά

Μητροπολίτης Βεροίας: Εἶναι εὔκολο νά κάνει κανείς κριτική ὅταν δέν ἔχει εὐθύ­νη

Μητροπολίτης Βεροίας: Εἶναι εὔκολο νά κάνει κανείς κριτική ὅταν δέν ἔχει εὐθύ­νη

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Βουλή

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τίποτα»

Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist