• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Μας έλειψε η παρουσία των προσώπων σας»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
17 Μαΐου 2020
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Μας έλειψε η παρουσία των προσώπων σας»
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm) και στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», παρεχώρησε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, λίγο πριν πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι πρώτες ειδικές Συνάξεις των Αρχιερατικών Επιτρόπων των 14 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεως μας, των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Λαμίας, παρουσία και των νεωκόρων της πόλεως.
 
Στη Συνέντευξη αυτή ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον συντονισμό και στον καλύτερο τρόπο εφαρμογής των μέτρων λειτουργίας των Ιερών Ναών με την συμμετοχή πιστών, τα οποία θα ξεκινήσουν από την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου ε.ε., τα οποία και απετέλεσαν θέματα των Συνάξεων.
 
Ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:
 
«Από την Κυριακή 17 Μαϊου μέχρι τις 5 Μαϊου σε πρώτη φάση, επανερχόμεθα σε ένα νέο στάδιο, σε μια μεταβατική περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα της λειτουργικής ζωής. Ένα πολύ σημαντικό στάδιο καθώς οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές όχι μόνο για ατομική προσωπική προσέλευση, αλλά και για τη συμμετοχή πιστών στις Θείες Λειτουργίες στις Ιερές Ακολουθίες, στους Εσπερινούς. Βέβαια με την τήρηση κάποιων συγκεκριμένων μέτρων, κάποιων συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι οποίες έχουν δοθεί από τους επιστήμονες, την Ιερά Σύνοδο προκειμένου να υπάρχει προστασία από τον συγχρωτισμό, από την επαφή του ενός με τον άλλο, μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με μια βεβαιότητα η πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην κοινότητα και για αυτό η Ιερά Μητρόπολη μας, όπως όλες οι Ιερές Μητροπόλεις, έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να είναι εφικτή η καλλίτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πιστών αδελφών μας τόσο κατά την παραμονή τους μέσα στους Ναούς όσο κατά την προσέλευση, την αποχώρηση, το πέρασμα από τον αύλειο χώρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, όλοι να έχουν την χαρά της συμμετοχής, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
 
Έχουμε αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχουμε. Θείες Λειτουργίες και Ακολουθίες σε διάφορες ώρες και σε καθημερινή βάση τόσο στην πόλη της Λαμίας και στις μεγάλες πόλεις των επτά δήμων της Μητροπόλεώς μας.
 
Θα έχουμε τη δυνατότητα ιδιαίτερα στις Ιερές Πανηγύρεις των ιερών Ναών όπως των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είναι στις 21 Μαϊου, να έχουμε πολλές Ιερές Ακολουθίες τόσο την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, όπως και πολλές άλλες λεπτομέρειες που έχουμε ρυθμίσει.
 
Για αυτό πραγματοποιούμε και σήμερα αυτή την συνάντηση αφενός μεν με τους Προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων ταμείων και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, αφετέρου δε ειδικά με τους Ιερείς της πόλεως Λαμίας ,αλλά και για πρώτη φορά με όλους τους νεωκόρους, διότι το πρόσωπο του νεωκόρου, που είναι η ψυχή του κάθε Ναού στο επίπεδο της διακονίας και της εργασίας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
 
Παράλληλα δεν θα περιοριστούμε μέσα στην πόλη. Ήδη έχω προγραμματίσει μέχρι τις 3 Ιουνίου να πραγματοποιήσω δεκατρείς συναντήσεις-συνάξεις σε δεκατρία διαφορετικά σημεία του Νομού και τις Περιφέρειας με όλους τους Ιερείς και όλους τους υπευθύνους, προκειμένου να εξετάζουμε την εφαρμογή των μέτρων, να αξιολογούμε τυχόν λάθη ή παραλείψεις, που είναι λογικό να υπάρχουν για να κάνουμε τις αντίστοιχες διορθώσεις.
 
Να προχωρήσουμε αυτή την περίοδο χωρίς κανένα πρόβλημα, για να μπούμε σιγά – σιγά σε ακόμα καλλίτερη περίοδο μέχρι να επανέλθει η ζωή μας, η λειτουργική και λατρευτική στον κανονικό της ρυθμό.
 
Αισθάνομαι ιδιαίτερη την ανάγκη να συγχαρώ τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους , τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, τα Ηγουμενοσυμβούλια των Ιερών Μονών, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τις εθελόντριες όλες ανεξαιρέτως, διότι σε μια δύσκολη περίοδο και κυρίως πρωτόγνωρη, όταν για ένα πράγμα δεν έχεις εμπειρία και το ζεις πρώτη φορά από μόνο του, το καθιστά πιο δύσκολο. Έδειξαν υποδειγματική υπευθυνότητα, συνέπεια, υπομονή, καρτερία, ηρεμία, εμπιστοσύνη και πραγματικά απέδειξαν ότι οι άνθρωποι της Εκκλησίας που έχουν την ευθύνη Διοίκησης της Εκκλησίας, χαρακτηρίζονται από συνέπεια, αξιοπιστία και από έναν καλώς εννοούμενο επαγγελματισμό, υπό την έννοια ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όπως πρέπει με βάση τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε εποχή.
 
Αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε αλλά χωρίς άγχος, φοβία. Να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί και δεν είναι κάτι φοβερό. Το να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλο θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει μόνοι μας να επιδιώκουμε. Να πλένουμε καλά τα χέρια μας είναι κάτι το αυτονόητο. Σκεφτείτε, ότι μέσα στη Θεία Λειτουργία και στη λατρευτική ζωή, οι Ιερείς είναι υποχρεωμένοι πριν την Αγία Προσκομιδή με την ένδυση των Αμφίων τους, αλλά και μετά τη Θεία Μετάληψη, να πλένουν τα χέρια. Το ίδιο, ο Επίσκοπος και οι Ιερείς όλων των βαθμών. Έχει ενσωματωθεί δηλαδή στην λειτουργική πράξη, μια πράξη σωματικού καθαρμού.
 
Όπως επίσης όλοι ξέρουμε από την παράδοση της ζωής μας, από τον παππού μας και την γιαγιά μας ότι κατά κανόνα, τα παιδιά μας ειδικά στις αγροτικές περιοχές, το Σάββατο το βράδυ όλα τα παιδιά, όλη η οικογένεια κάνουν μπάνιο, φοράνε τα πιο καθαρά ρούχα και πάντα στην Εκκλησία πηγαίνουμε όσο πιο καθαροί και όσο πιο ευπρεπείς. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ή κάτι το παράδοξο. Είναι μέσα στην παράδοσή μας, μέσα στον πολιτισμό μας.
 
Ακόμα και οι απολυμάνσεις που έγιναν στους Ναούς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προέκταση της ούτως ή άλλως πραγματοποιούμενης καθαριότητας των Ναών. Αυτή την περίοδο να κάνουμε μια πιο διεξοδική καθαριότητα, καθότι κλειστοί οι Ναοί όπως η απεντόμωση που γίνεται, ενέργειες απαραίτητες για χώρους ευρείας συναθροίσεως.
 
Δεν πρέπει να δίνουμε σε απλά πράγματα και αυτονόητα υπερβολικές διαστάσεις. Πρέπει να τα βλέπουμε στην πραγματική τους διάσταση, η οποία είναι μια όμορφη στο τέλος της ημέρας διάσταση.
 
Το γεγονός επίσης ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπαίνουμε σε μια ασκητική, σε μια διαδικασία πειθαρχίας και αυτοπεριορισμού, Αυτό καλό μας κάνει πνευματικά. Γιατί δεν πρέπει να είμαστε αχαλίνωτοι, ούτε να λειτουργούμε δικαιωματοκεντρικά, με μια νοοτροπία ότι κάνω αυτό που μου αρέσει, όπως μου αρέσει, όσο μου αρέσει και όποτε θέλω. Είμαστε Εκκλησία οργανωμένη. Αυτό σημαίνει Εκκλησία. Είμαστε ένα κοινόβιο και λειτουργούμε με κανόνες για να χαιρόμαστε τα αγαθά του Θεού. Θα περάσει και αυτή η δοκιμασία. Θα κάνουμε προσευχή, υπομονή και θα έρθουν πολύ καλλίτερες ημέρες.
 
Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας γιατί το πιστεύω. Και πραγματικά απέδειξε η περιοχή μας ότι όταν θέλουμε μπορούμε.
 
Οι ναοί μας, έλειψαν πάρα πολύ και από τους πιστούς και από εμάς και πάνω απ’ όλα μας έλειψε η παρουσία των προσώπων. Η επιθυμία να δούμε ο ένας τον άλλο, να πούμε μια καλημέρα, να επικοινωνήσουμε. Ήμασταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας τόσο καιρό. Μπορεί να επικοινωνούσαμε με το τηλέφωνο ή τα διάφορα διαδικτυακά μέσα, αλλά η ζωντανή επαφή, η αίσθηση της παρουσίας του άλλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να αναπληρωθεί.
 
Πέρασε όμως αυτή η περίοδος, αυτή η δυσκολία. Είμαστε μαθημένοι να περνάμε δύσκολα, έτσι είναι η ζωή. Έχει και δύσκολες και εύκολες περιόδους. Τώρα περνάμε σε μια νέα φάση. Προσωπικά δε για να διευκολύνω την πολιτική της αποφυγής του συνωστισμού, αυτή την περίοδο θα επιλέξω κυρίως να επισκεφθώ και να λειτουργήσω σε απομακρυσμένες περιοχές της Μητροπόλεώς μας, σε μικρά χωριά και παρακαλώ πολύ ακόμα και αν πληροφορηθούν οι αδελφοί μας που βρίσκομαι, θέλω να αφιερώσω την παρουσία μου στους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών, που κρατούν τις Θερμοπύλες, που κρατάνε το χωριό, το δικαιούνται.
 
Μη σηκωθούμε από τη Λαμία ή οποιαδήποτε άλλη πόλη να πάμε να κάνουμε εκδρομή εκείνη την ημέρα και στερήσουμε τη δυνατότητα από εκείνους τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τον Επίσκοπο τους, να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Θα ήθελα να το παρακαλέσω αυτό γιατί και τον συνωστισμό θα αποφύγουμε και θα το ευχαριστηθούμε όλοι και μην ξεχνάμε ότι όλη η ζωή είναι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Να γνωριστούμε όλοι και με το όνομα αν είναι δυνατόν και να νιώθουμε ότι είμαστε μια οικογένεια».

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

20 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγου – Καθηγητού Πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας κατείχαν υψηλά αξιώματα στις κρατικές υπηρεσίες των χωρών τους....

Read more
Αγρυπνία για τον Άγιο Γεράσιμο εν Κεφαληνία στον Θεολόγο Διρφύων
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία για τον Άγιο Γεράσιμο εν Κεφαληνία στον Θεολόγο Διρφύων

20 Οκτωβρίου 2026

Την Δευτερα 19 Οκτωβρίου εσπέρας επι τη εορτή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαληνία τελέσθηκε  ιερά  αγρυπνία  στον ιερό ναο...

Read more
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

20 Οκτωβρίου 2026

Τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2026, η πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε τον ατίμητο θησαυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, την θαυματουργό εικόνα...

Read more
Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης

20 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, στην ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του...

Read more
Έχουμε τον Χριστό! Εκείνος είναι η κεφαλή μας και εμείς μέλη του Σώματός Του
Εκκλησία της Ελλάδος

Έχουμε τον Χριστό! Εκείνος είναι η κεφαλή μας και εμείς μέλη του Σώματός Του

20 Οκτωβρίου 2026

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ιεράρχου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ,...

Read more
Άγιος Γεράσιμος – Ο θησαυρός της Κεφαλονιάς
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Γεράσιμος: Ο βίος του και η περιπλάνησή του στα ιερά της Ορθοδοξίας

20 Οκτωβρίου 2026

Ο Άγιος Γεράσιμος πέθανε την 15η Αυγούστου του 1579. Επειδή την ημέρα αυτή γιορτάζεται η κοίμηση της Θεοτόκου, η γιορτή...

Read more
Ἐπετειακή ἐκδήλωση γιά τόν ἡρωικό θάνατο τοῦ Ἐπισκόπου Ρωγῶν Ἰωσήφ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐπετειακή ἐκδήλωση γιά τόν ἡρωικό θάνατο τοῦ Ἐπισκόπου Ρωγῶν Ἰωσήφ

20 Οκτωβρίου 2026

Ἐπετειακή ἐκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέ ἀφορμή τήν συμπλήρωση διακοσίων ἐτῶν ἀπό τήν θρυλική Ἔξοδο τοῦ Μεσολογγίου καί τόν ἡρωικό θάνατο τοῦ...

Read more
Αγιασμός στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

20 Οκτωβρίου 2026

  Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στη Σχολή Γονέων της...

Read more
Η Άρτα αποχαιρέτησε την θαυματουργό Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από την Ρόδο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Άρτα αποχαιρέτησε την θαυματουργό Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από την Ρόδο

20 Οκτωβρίου 2026

Το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2026, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, με...

Read more
Συγκίνηση στην Εδέσσα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωήλ και τα 25 χρόνια αρχιερατείας του
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκίνηση στην Εδέσσα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωήλ και τα 25 χρόνια αρχιερατείας του

20 Οκτωβρίου 2026

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η μνήμη του αγίου και ενδόξου Προφήτου Ιωήλ κατά την...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

19 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προέστη στη θεία...

Read more
«Δίπλα στον άνθρωπο» – Μια σημαντική εκδήλωση για την ανακουφιστική φροντίδα στο Κιάτο
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δίπλα στον άνθρωπο» – Μια σημαντική εκδήλωση για την ανακουφιστική φροντίδα στο Κιάτο

19 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο – Κέντρο Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός» στο...

Read more
Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων  Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι. Π. Μεσολογγίου

19 Οκτωβρίου 2026

Με την Ακολουθία του Αγιασμού άρχισαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Read more
Η υποτροφία ελληνομάθειας «Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα» σε σπουδαστές από την Ελλάδα και τη Σερβία
Ελλάδα Κόσμος

Η υποτροφία ελληνομάθειας «Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα» σε σπουδαστές από την Ελλάδα και τη Σερβία

19 Οκτωβρίου 2026

Η έναρξη διαδικτυακού προγράμματος ελληνομάθειας για Πολωνούς, έκανε το εν Πολωνία ίδρυμα " Fundacja Hagia Marina " να μην επιλέξει για...

Read more
Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου  η 33η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στη Λευκωσία
Ελλάδα Κόσμος

Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου η 33η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στη Λευκωσία

19 Οκτωβρίου 2026

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, εγκαινιάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια την Κυριακή 18 Οκτωβρίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»
Κηρύγματα

«Λουκάς εστί μόνος μετ´εμού»

18 Οκτωβρίου 2026

Από την ημέρα που ο Απόστολος Λουκάς σαγηνεύθηκε εκ των λόγων του Αποστόλου Παύλου, παρέμεινε πιστός ακόλουθό του. Και αυτό...

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

17 Οκτωβρίου 2026
Η δράση του π. Αὐγουστίνου Καντιώτη τα χρόνια της Κατοχής (1942-46) στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Έπαινος χηρών

17 Οκτωβρίου 2026
«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

17 Οκτωβρίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ «Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν…»

19 Οκτωβρίου 2025

Aποστολικό Μηνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά –Ο Μεγάλος Παιδαγωγός

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Η έννοια της ζωής και του θανάτου

18 Οκτωβρίου 2025
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Ο θάνατος στην οικογένεια – Κυριακή Γ’ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

«Καὶ ἰδὼν αὐτὴν ὁ Κύριος ἐσπλαγχνίσθη ἐπ᾿ αὐτῇ καὶ εἶπεν αὐτῇ· μὴ κλαῖε»

5 Οκτωβρίου 2024
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

17 Οκτωβρίου 2023
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

5 Οκτωβρίου 2019
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

5 Οκτωβρίου 2019
Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Δέκα έτη από την εις Επίκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά

Δέκα έτη από την εις Επίκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά

Μητροπολίτης Βεροίας: Εἶναι εὔκολο νά κάνει κανείς κριτική ὅταν δέν ἔχει εὐθύ­νη

Μητροπολίτης Βεροίας: Εἶναι εὔκολο νά κάνει κανείς κριτική ὅταν δέν ἔχει εὐθύ­νη

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Βουλή

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τίποτα»

Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist