• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος: «Ας γίνουμε πλοηγοί ζωής για τους συνανθρώπους μας»

27 Ιανουαρίου 2020
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος: «Ας γίνουμε πλοηγοί ζωής για τους συνανθρώπους μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα ευλογίας, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η πανσεβάσμιος μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ανήμερα της εορτής, μετέβη στον μοναδικό ανά τη Φθιώτιδα, Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου, στην Παραλία Ραχών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργών μετά του Καθηγουμένου της Ιερά Μονής Ταξιαρχών Νεράϊδος Στυλίδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγαθονίκου Βενετσιάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πελασγίας Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Δημητρίου Καρτέρη και απάντων των ομόρων Κληρικών της περιοχής, καθώς και του Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη.
 
Οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4Fm).
 
Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στο μέγεθος της προσωπικότητος του Μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας και Οικουμενικού διδασκάλου, εις τον οποίο η Εκκλησία του προσέδωσε τον τίτλο Θεολόγος, υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά ενός γνησίου Ποιμένους, ο οποίος έχει την διάθεση να θυσιάσει εαυτόν υπέρ της αγάπης του Ποιμνίου του και χαρακτηριστικά σημείωσε:
 
«Εορτάζουμε σήμερα εδώ σ’ αυτό τον όμορφο και ευλογημένο τόπο, μέσα σ’ ένα ειδυλλιακό και πνευματικό περιβάλλον, έναν ιεράρχη έναν Αρχιεπίσκοπο και Πατριάρχη, τον οποίο η Εκκλησία μας μέσα στην ιστορία της, στη συνείδησή της και στην παράδοσή της, του έδωσε και το όνομα και το χαρακτηρισμό Θεολόγος.
 
Εορτάζουμε αυτόν τον καλό Ποιμένα της Εκκλησίας μας, έναν καλό πατέρα έναν υπεύθυνο Πατέρα, ένα Πατέρα αγάπης, ο οποίος έχει τη διάθεση να θυσιαστεί για το καλό των συνανθρώπων του, ο οποίος φλέγεται από αγάπη για τους αδελφούς του και δίνει όλο του τον εαυτό στη διακονία των αδελφών του.
 
Αν θα θέλαμε να συνοψίσουμε τι σημαίνει καλός ποιμένας και τι χαρακτήριζε τον Άγιο Γρηγόριο, ως Ποιμένα, αλλά και τι είναι αυτό, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα και για μας τους σύγχρονους ποιμένες, τους πατέρες της Εκκλησίας, αλλά θα έλεγα και για κάθε άνθρωπο, θα μπορούσα να το συνοψίσω σε τρεις φράσεις του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, σε τρεις δίκες του φράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ένα σύνθημα, το οποίο ίσως και αποτελεί μία πρόταση για την εποχή στην οποία ζούμε, το οποίο ίσως αποτελεί μία πρόταση στην εκπαίδευση, ίσως αποτελεί μία πρόταση για τη διοίκηση, ίσως μία αποτελεί μία πρόταση για την ιδιωτική ζωή, ίσως αποτελεί μία πρόταση για την οικογένειά μας, για όλο τον κόσμο.
 
Η αποστολή του Ποιμένος είναι να συναντήσει τον άνθρωπο με μία τριπλή προοπτική: «Πτερώσαι ψυχήν, αρπάσαι κόσμου και δούναι Θεώ».
 
Η αποστολή του Ποιμένα είναι να συναντήσει τον άνθρωπο τον απογοητευμένο, των απελπισμένο, αυτόν που νιώθει ότι έχουν κοπεί τα φτερά του αυτό που θέλει να παραιτηθεί από τη ζωή και να τον αναπτερώσει.
 
Αναπτέρωσε κάθε άνθρωπο που μπορείς, δώσε του δύναμη και κουράγιο, δώσε του πνοή ζωής και ελπίδα, δώσε του δύναμη, δώσε του όραμα και ιδιαίτερα αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν ανισότητα, αδικία, οι οποίοι βρίσκονται στο περιθώριο της ζωής, πρέπει να βρεθούν καλοί ποιμένες καλοί αδελφοί, αληθινοί φίλοι, οι οποίοι να αναπτερώσουν το ηθικό τους.
 
Η αναπτέρωση στον άνθρωπο και η αναπτέρωση των ψυχών δεν μπορεί να γίνει ασφαλώς με λόγια και με ευχές, αλλά μπορεί να γίνει μονάχα αν μαζέψουμε τα μανίκια μας, αν μαζέψουμε τα ρούχα μας και μπούμε στη μάχη της ζωή, έλα είμαι εδώ για σένα, έλα πάρε κουράγιο έλα να παλέψουμε μαζί, έλα να πάρουμε δύναμη μαζί, έλα να γελάσουμε και πάλι μαζί.
 
Ο άνθρωπος που πραγματικά θέλει να έχει μία ολοκληρωμένη πορεία ζωής και αυτό είναι η Σωτηρία, όπως λέμε στη γλώσσα της Θεολογίας μας, σώος είναι ο ολόκληρος άνθρωπος, είναι αυτός που δεν αρκείται ούτε σε αυτό ακόμα, παίρνει τον πεσμένο άνθρωπο, τον αρπάζει μέσα από τον κόσμο, τον χαρίζει στη ζωή του Θεού, στη ζωή της αγάπης, τον χαρίζει στη ζωή της συγχώρεσης, το χαρίζει στη ζωή της επικοινωνίας, της μοιρασιάς, της κοινοκτημοσύνης, της χαράς στη ζωή του «χαίρειν μετά χαiρόντων και κλαίειν μετά κλαιόντων».
 
Αυτή είναι η αληθινή ζωή και αυτό είναι το τρίπτυχο, το οποίο μας δίνει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Έναν πολύτιμο πλοηγό ζωής.
 
Πόσο ωραίο θα ήταν στη ζωή μας, αν συναντούσαμε έστω και έναν άνθρωπο, τον οποίον με την αγάπη μας, με τον τρόπο μας, με την υπευθυνότητα μας, του αναπτερώσαμε το ηθικό, του δώσαμε ζωή, του δώσαμε δύναμη, τον αρπάξαμε από τη μιζέρια αυτού του κόσμου και τον χαρίσαμε στη ζωή της Βασιλείας, στη ζωή του Θεού στη ζωή της Εκκλησίας, Τι πιο ωραίο κατόρθωμα!
 
Εύχομαι σε όλους μας που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, η ζωή μας να είναι γεμάτη από τέτοιες επιτυχίες και σε σας παιδιά που σας καμαρώνω και βλέπω τα ευλογημένα, τα πεντακάθαρα πρόσωπά σας και το αγνό σας βλέμμα, αυτό σας εύχομαι, τέτοιες επιτυχίες να είναι γεμάτη η ζωή σας, να μπορείτε να πορεύεστε μέσα στον κόσμο με την ασφάλεια, την βεβαιότητα, την αρχοντιά και τη χαρά ότι στο διάβα σας πραγματικά αναπτερώθηκαν, ανανεώθηκαν αναγεννήθηκαν άνθρωποι, βρήκαν το δρόμο τους.
 
Ας γίνουμε πλοηγοί λοιπόν, για να βρίσκουν οι άνθρωποι το δρόμο τους, την οδό τους, την διεύθυνσή τους, τον προορισμό τους. Ας γίνουμε αναμμένες λαμπάδες, που θα δείχνουμε το πραγματικό δρόμο, το δρόμο της ζωής σε όλο τον κόσμο αδελφοί μου. Αμήν».
 
Προ της απολύσεως ο Αρχιερατικός της περιοχής, π. Δημήτριος Καρτέρης, εκ μέρους του ασθενούς Ιερέως της Ενορίας π. Δημητρίου Τσάμη και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε στην Ενορία της Παραλίας Ραχών, ευχόμενος και μεταφέροντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του π. Δημητρίου, ο οποίος ευρίσκεται εις το κρεβάτι του πόνου και της δοκιμασίας της ασθενείας.
 
Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για το καλωσόρισμα και τον συνεχάρη για την άριστη προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως. Ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση προς τον Μεγαλοδύναμο Θεό, υπέρ ταχείας αναρρώσεως και Θείας βοηθείας στον π. Δημήτριο, προτρέποντας τους Ιερείς και τους πιστούς ενορίτες, να προσεύχονται με εντατικούς ρυθμούς για τον π. Δημήτριο, ώστε να ξεπεράσει την δοκιμασία του και να επιστρέψει και πάλι υγιής στα καθήκοντά του, πλάι στους ανθρώπους που τον αγάπησαν και τους αγάπησε και πλάι στην οικογένειά του.
 
Μετά την διανομή του Αντιδώρου εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και των εθελοντριών κυριών της Ενορίας, παρετέθη πλούσια, εόρτια δοχή στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.
 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιωτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών Σμυναγός Ιωάννης Φράγκος, αντιπροσωπεία Στρατιωτικών της 695 ΑΒΠ Αυλακίου, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Ραχών, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή και τους Καθηγητές τους.
 
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάχρη Φθιώτιδος κ. Ηλία Κυρμανίδη, την Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και τους Ιερείς, πραγματοποίησε επίσκεψη αγάπης και γνωριμίας στα καταστήματα της Παραλίας Ραχών, δίδοντας σε όλους την Πατρική Του Ευλογία και τις από ψυχής ευχές Του για καλή και ευλογημένη χρονιά. Είναι γεγονός, ότι η επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας στα καταστήματα και στους δρόμους, σκόρπισε σε όλους πολύ χαρά και ενθουσιασμό, ενώ οι ευγενείς κάτοικοι έβγαιναν από τα σπίτια τους για να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και με απλότητα τον προσκαλούσαν στο σπίτι τους.
 
Προ της επιστροφής του στην πόλη της Λαμίας, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον άγιο Καθηγούμενο της Μονής Ταξιαρχών Αρχιμ. π. Αγαθόνικο, μετέβη στο χωριό Νεράϊδα, πραγματοποιώντας προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιστορική Μονή.
 
Με δέος και συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος εισήλθε εντός του Ιστορικού Καθολικού, όπου προσεκύνησε ευλαβώς την εφέστιο Εικόνα του Αρχαγγέλου και το Ιερό θυσιαστήριο, ενώ με θαυμασμό παρατήρησε την κατασκευή του Καθολικού, το οποίο και φέρει στην σκεπή 5 τρούλους και το εσωτερικό του είναι κατάγραφο από μοναδικής Βυζαντινής τεχνοτροπίας αγιογραφίες.
 
Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον π. Αγαθόνικο για την εξέλιξη της μελέτης αντιστήριξης του νοτίου τείχους της Μονής, το οποίο από ετών έχει καταρρεύσει, καθώς και για την μελέτη αντιστήριξης και συντηρήσεως αυτού του Καθολικού, το οποίο σημειωτέων είναι από τα πιο Ιστορικά Ιερών Μονών της περιοχής και το πιο μεγάλο σε τετραγωνικά.
 
Ο Ποιμενάρχης μας ενημέρωσε τον π. Αγαθόνικο, ότι κατά την επικείμενη, επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στην περιοχή μας, θα θέσει το θέμα στην κ. Υπουργό, ώστε με την βοήθεια και συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, να ξεκινήσουν τα έργα αναστυλώσεως και συντηρήσεως της Μονής και έτσι να αποκτήσει και πάλι την παλαιά της αίγλη.
 
Φωτογραφίες: Δημήτριος Νασόπουλος

Πρόσφατα Άρθρα

Καταγγελίες του Δικηγόρου του Μητροπολίτη Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Μιλά για πλεκτάνη
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Καταγγελίες του Δικηγόρου του Μητροπολίτη Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Μιλά για πλεκτάνη

25 Απριλίου 2026

Καταγγελίες του Δικηγόρου του Μητροπολίτη Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Μιλά για πλεκτάνη. https://www.youtube.com/watch?v=MXc_4LP_g7Y

Read more
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ι.Μ. Καστορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ι.Μ. Καστορίας

25 Απριλίου 2026

Μέ κατάνυξη καί ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἑορτάστηκε ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστοριάς, μέ τή...

Read more
Delphi Economy Forum IX: «Από την θνητότητα στην αθανασία»
Εκκλησία της Ελλάδος

Delphi Economy Forum IX: «Από την θνητότητα στην αθανασία»

25 Απριλίου 2026

Για μια ακόμη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βρέθηκε προσκεκλημένος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economy Forum...

Read more
Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

25 Απριλίου 2026

Με αναστάσιμη χαρά και βαθειά συγκίνηση, τελέστηκε την Παρασκευή 24/4, η Κουρά εις Μεγαλόσχημη Μοναχή της Αδελφής Ταβιθάς, στην Ιερά...

Read more
Λαμπρή η πανήγυρη του  Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλης της Ιεράπετρας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Λαμπρή η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλης της Ιεράπετρας

25 Απριλίου 2026

Μέσα στη λαμπρότητα και την αναστάσιμη χαρά του Πάσχα και με πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών της πόλης εορτάσθηκε την...

Read more
Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὸ Γύθειο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὸ Γύθειο

25 Απριλίου 2026

Στὸν Μητροπολιτικὸ Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὴ πόλη τοῦ Γυθείου ἑορτάστηκε πανηγυρικὰ ὁ Μεγαλομάρτυς Ἅγιος Γεώργιος ὁ Τροπαιοφόρος καὶ...

Read more
Έναρξη Πανηγύρεως της Συνάξεως Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Πανηγύρεως της Συνάξεως Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων

25 Απριλίου 2026

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος...

Read more
Ο Άγιος Ευαγγελιστής Μάρκος
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Ευαγγελιστής Μάρκος

25 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Οι τέσσερις ιεροί ευαγγελιστές, ο Ματθαίος, ο Μάρκος, ο Λουκάς και ο Ιωάννης, κατέχουν...

Read more
Ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και η Λιτανεία στη Γιάννουλη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και η Λιτανεία στη Γιάννουλη

24 Απριλίου 2026

Με εκκλησιαστική τάξη και προσευχητική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία η Λιτανεία της Ιεράς...

Read more
Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης: 222 χρόνια, μετά από το «Δεύτερο Ζάλογγο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης: 222 χρόνια, μετά από το «Δεύτερο Ζάλογγο»

24 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, το πρωΐ, στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέλτσου, της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη

24 Απριλίου 2026

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπό μου Φίλες και φίλοι, Επικοινωνώ μαζί σας γιατί...

Read more
Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Λάρισα

24 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος (οδού Βόλου) Λαρίσης χοροστάτησε κατά τον Αναστάσιμο Όρθρο και τέλεσε τη Θεία...

Read more
Αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο στην Καβάλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο στην Καβάλα

24 Απριλίου 2026

Το βράδυ της Πέμπτης 23ης Απριλίου προς Παρασκευή έγινε στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου νωρίτερα τέθηκε σε...

Read more
Αρχιερατική Αγρυπνία στην Αετοφωλιά του Παρνασσού
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Αγρυπνία στην Αετοφωλιά του Παρνασσού

24 Απριλίου 2026

Αρχιερατική Αγρυπνία τέλεσε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνας Λοκρίδος...

Read more
Δοξολογία στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δοξολογία στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

24 Απριλίου 2026

Ο επίσημος εορτασμός της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν
Κηρύγματα

Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο, ο λαμπροφορεμένος άγγελος και η αναγγελία της Αναστάσεως

3 Μαΐου 2025

Θεοφάνους Κεραμέως Ομιλία στο β΄ Εωθινό Ευαγγέλιο Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο (Μάρκ. ις’ 2-4) Όταν πλέον πέρασε η...

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

3 Μαΐου 2025
Μάρτυρες της Αναστάσεως

«Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον»

3 Μαΐου 2025
«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

3 Μαΐου 2025
Συναξάρι 27ης Ἰουνίου

Οι Μυροφόρες Γυναίκες – Η Παναγία είδε πρώτη την Ανάσταση του Υιού της;

18 Μαΐου 2024
«Τόλμη στο καθήκον»

«Τόλμη στο καθήκον»

18 Μαΐου 2024
Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

18 Μαΐου 2024
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Η πρωτοβουλία της γυναίκας – Κυριακή των Μυροφόρων

18 Μαΐου 2024
Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

3 Μαΐου 2020
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

Προσμονή καί Ἀπόφαση

2 Μαΐου 2020
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα της Κυριακής των Μυροφόρων

11 Μαΐου 2019
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

«Αἱ Μυροφόροι γυναῖκες ὄρθρου βαθέος, ἀρώματα λαβοῦσαι τοῦ Κυρίου τὸν τάφον κατέλαβον…»

11 Μαΐου 2019
«Τόλμη στο καθήκον»

Μάρτυρες της Αναστάσεως

4 Μαΐου 2019
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

21 Απριλίου 2018
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

“Μη φοβείσθε”

20 Απριλίου 2018
Ο Ιησούς και οι γυναίκες

Η μειοψηφία

2 Μαΐου 2020
Next Post
Ο Μητροπολίτης Σύρου  ιερουργός στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Ο Μητροπολίτης Σύρου ιερουργός στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα Ονομαστήρια του Σεβ. Περιστερίου

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα Ονομαστήρια του Σεβ. Περιστερίου

Ανδρούσης για Αχελώου: Τον γνώρισα, από την έξωθεν καλή μαρτυρία

Ανδρούσης για Αχελώου: Τον γνώρισα, από την έξωθεν καλή μαρτυρία

Μνημόσυνο π. Γεωργίου Μεταλληνού στην Κέρκυρα

Μνημόσυνο π. Γεωργίου Μεταλληνού στην Κέρκυρα

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Περιστερίου

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Περιστερίου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist