• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιεπίσκοπος: Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
23 Αυγούστου 2022
byPoimin.gr Team
Αρχιεπίσκοπος: Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε
Share on FacebookShare on Twitter

«Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Αταλάντη, όπου βρέθηκε για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επετείου 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, στην ιστορική πρωτεύουσα των Λοκρών, την πόλη της Αταλάντης, την πόλη που πολλάκις δέχθηκε στην αγκαλιά της ξεριζωμένους Έλληνες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, με την υψηλή παρουσία του Αρχιεπισκόπου, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό, εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν και υλοποίησαν ο Δήμος Λοκρών και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν εγκαρδίως και με ενθουσιασμό στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, στον προσφυγικό συνοικισμό της Αταλάντης, ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, οι τοπικοί άρχοντες της Φθιώτιδος, με προεξάρχοντα τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ και πλήθος κόσμου.
Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης ενώπιον του Μνημείου υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Μακαριώτατο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Η πρωτεύουσα των Λοκρών, η δεύτερη επισκοπική μου καθέδρα, την οποία εκόσμησαν σπουδαίοι και άγιοι προκάτοχοι μου αρχιερείς, οι επίσκοποι Ταλαντίου και Λοκρίδος, υποδέχεται για μια ακόμη φορά σήμερα τον δικό της άνθρωπο, τον δικό μας άνθρωπο, τον πνευματικό μας πατέρα και 19ο διάδοχο του από Ταλαντίου Αθηνών Νεοφύτου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριο μου Κύριο Ιερώνυμο τον Β’. Ο 20ος Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ο Ιερώνυμος της Ρούμελης και της Ελλάδος απάσης, είναι ο πνευματικός μας ηγέτης όχι μόνο στην προσευχή και στην πνευματικότητα, όχι μόνο στην αγάπη και στην καλωσύνη, όχι μόνο στην κοινωνική πρόνοια και ευποιΐα, όχι μόνο στην παιδεία και τον πολιτισμό, όχι μόνο στα έργα της προόδου και της κοινής ωφέλειας, όχι μόνο στις σπουδαίες εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις, που έγιναν και γίνονται επί των ημερών του, αλλά είναι ο ηγέτης και στην διατήρηση της εθνικής μνήμης και αυτοσυνειδησίας του Γένους. Γι’ αυτό και ηγήθηκε πέρυσι παλλαϊκών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αλλά και για τον ίδιο λόγο ηγείται και εφέτος, σε όλη την Ελλάδα, ενός μεγάλου πολιτιστικού προγράμματος μνήμης και γνώσης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται και πάλι κοντά μας. Στην Αταλάντη των Μακεδόνων, στην Αταλάντη των Προσφύγων, στην Αταλάντη των Μικρασιατών, στην Αταλάντη των Θρακών, στην Αταλάντη των Λοκρών, στην Αταλάντη των συμπατριωτών του Ρουμελιωτών και Στερεοελλαδιτών, για να ευλογήσει την συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τον Δήμο Λοκρών και με επίλεκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας σε μια εκδήλωση που είναι κατάθεση χρέους και υποθήκη μέλλοντος. Μονάχα ευγνωμοσύνη, τιμή και δόξα πρέπει στον Μακαριώτατο Πατέρα και Αρχιεπίσκοπο μας και η απλή ευχή τα παθήματα του Γένους μας να γίνουν μαθήματα για το σήμερα και το αύριο».

Στην ομιλία του ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανασίος Ζεκεντές χαρακτήρισε την ημέρα ως ιστορική και συγκεκριμένα υπογράμμισε:
 «Φέτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα τραγικά γεγονότα της πιο σκληρής περιόδου της σύγχρονης Ελλάδας και να τιμήσουμε τόσο τις χαμένες πατρίδες όσο και τους ανθρώπους που ήρθαν ως πρόσφυγες, εγκαταστάθηκαν ως πένητες και βοήθησαν με την τεχνογνωσία τους την Ελλάδα να ανασυνταχθεί, να ενισχυθεί και να προχωρήσει πιο δυνατή.
Ο πληθυσμός της Μικράς Ασίας ήταν ένα σύμπλεγμα λαών. Κυρίαρχο στοιχείο όμως στα παράλια ήταν πάντα το ελληνικό. Είτε από την πλευρά του Εύξεινου Πόντου είτε από την πλευρά του Αιγαίου, οι Έλληνες, εγκατεστημένοι εκεί από την Αρχαιότητα, είχαν πάντα μια ισχυρή θέση. Λόγω της μόρφωσης και της κουλτούρας τους, ξεχώριζαν στο μείγμα των πληθυσμών που ήταν εκεί εγκατεστημένοι.
Σήμερα στον τόπο αυτό τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και των προσφύγων αυτής της ζοφερής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Βρισκόμαστε σε έναν τόπο προσφύγων όπου στήθηκε η νέα τους ζωή, μακριά από τις πατρίδες τους, από τις οποίες εκδιώχθηκαν βίαια και αθέλητα.
Στον τόπο αυτό που βρισκόμαστε, γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, όνομα συμβολικό και όχι τυχαίο, αναπτύχθηκε σε έκταση 30 στρεμμάτων σύμφωνα με τη σχετική απαλλοτρίωση του 1930 ο συνοικισμός των προσφύγων της Αταλάντης.
Ο παρών συνοικισμός αποτελεί ένα μωσαϊκό προσφύγων που παρόλες τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και μέσα από καταστάσεις εξαθλίωσης πέτυχαν να ριζώσουν στον τόπο αυτό.
Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τα γεγονότα του 1922 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση μνήμης, αλλά και ανάδειξης του πολιτισμού και της παράδοσης των Μικρασιατών και Θρακιωτών.
Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους και τις εταιρείες που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν έμπρακτα την ιδέα να κατασκευαστεί ένα μνημείο τιμής και αναγνώρισης της συνολικής προσφοράς των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τη Θράκη στον τόπο αυτό που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν τη νέα τους ζωή.
Ευχαριστώ την εταιρεία Atlas Tapes και προσωπικά την οικογένεια Λάντζη, καθώς και την εταιρεία Hellagrolip και προσωπικά την οικογένεια Λαυρεντιάδη, διότι με την οικονομική τους στήριξη κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο μνημείο με την επίβλεψη και επιμέλεια του Ηρόδοτου και του Χρήστου Βαποράκη.

Οφείλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ που με την υψηλή του παρουσία τιμά και λαμπρύνει την αποψινή εκδήλωση μνήμης. Επίσης, ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια μας. Πάνω απ’ όλους όμως θέλω να ευχαριστήσω τους απογόνους των προσφύγων στο όνομα των προγόνων τους που με την εγκατάσταση τους στην Αταλάντη βοήθησαν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη αυτού του τόπου»!

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους δωρητές του μνημείου και χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Απόψε αισθάνομαι μία ιδιαίτερη ευχαρίστηση και μία υπερηφάνεια. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα σε ένα μικρό σχετικά χώρο της Ελλάδος, δημιουργεί ευεργετικά και παρήγορα συναισθήματα.
Ένας μεγάλος ιστορικός είχε πει: «Η Ελλάδα δεν πληγώθηκε με την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά πληγώθηκε με την Καταστροφή της Σμύρνης» και φαίνεται ότι έχει δίκιο.
Απάντηση σε αυτά τα θέματα είναι αυτά τα μικρά γεγονότα όπως το αποψινό. Είναι η αναζωπύρωση της μνήμης, της αγάπης, των μορφών που μας συνδέουν με αυτούς τους τόπους, είτε λέγονται γονείς, είτε λέγονται συγγενείς, είτε λέγονται φίλοι, είτε λέγονται άψυχα πράγματα. Όταν τα βλέπει κανείς νιώθει ότι είναι ζωντανά και όταν τα βλέπει σε μια περίοδο συγχύσεως, σε μια περίοδο περίεργων συγκρούσεων, ακόμη και πολιτικών διενέξεων, βλέπουμε ότι αυτό είναι το παρήγορο σημείο, ότι διατηρείται η φλόγα στις ρίζες.
Όλα όσα και αν κάνουμε και αν πούμε ότι ευεργετούμε τον τόπο, υπάρχει μία άλλη όμορφη λέξη, που υπήρξε στο διάβα της ιστορίας και την βάζουμε καμιά φορά στην άκρη. Είναι ώρα λοιπόν να τονιστεί. Είναι η λέξη συναλληλία. Δουλεύουμε όλοι μαζί, ο καθένας με την δύναμή του, με τα χαρίσματά του, με τις δυνατότητες που έχει, αλλά ο ένας προσθέτει κάτι στον άλλο για να γίνει κάτι καλύτερο. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε, αν αυτό δεν το συναποφασίσουμε, που σημαίνει ότι ο καθένας κρατάει τις ιδέες του, κάνει τον αγώνα του, αλλά στο τέλος οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε.
Σήμερα από αυτή την ωραία ατμόσφαιρα και από αυτή την εορτή αυτό αναπνέουμε. Η αγάπη να συνεργαζόμαστε, η αγάπη του ενός προς τον άλλο, χωρίς να μάχεται η προσωπικότητα, αλλά να προχωρεί το επιθυμητόν. Αυτό να είναι το σύνθημα μας. Ο ένας να βοηθά τον άλλο, ο ένας να συμπαρίσταται. Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λοκρών παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν: το «Χορευτικό», η «Παραδοσιακή και Βυζαντινή Μικτή Χορωδία» υπό τον Δρ κ. Ανδρέα Ιωακείμ και η «Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης» του Ν.Π.Δ.Δ. για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου Λοκρών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, η στρατιωτική ηγεσία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι οικογένειες Λάτση και Λαυρεντιάδη, δωρητές του Μνημείου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου, καθώς και πλήθος κατοίκων από την πόλη της Αταλάντης και την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδος.

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης

6 Ιουλίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ακρόπολη...

Read more
«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»

6 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή Ε΄ Ματθαίου, 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Όρθρο και...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

6 Ιουλίου 2026

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά

5 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο...

Read more
Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, το πρωΐ, οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Επανάστασης των...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»

5 Ιουλίου 2026

Στον παλαίφατο ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων Χιονοχωρίου, στις πλαγιές του Μενοικίου Όρους, όπου υπάρχει και το αρχαίο σπηλαιώδες ασκητήριο του...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κορυτσά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κορυτσά

5 Ιουλίου 2026

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Κορυτσάς, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ....

Read more
Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία

5 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 (Ε΄ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην...

Read more
Ε΄ Κυριακή Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ε΄ Κυριακή Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης φιλοτέχνησε και υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2026...

Read more
Ο εορτασμός  του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Πετρίλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Πετρίλο

5 Ιουλίου 2026

 Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός...

Read more
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

5 Ιουλίου 2026

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε...

Read more
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος Αρρένων Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου με Αρχηγό...

Read more
Ἱστορικὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο – Τρία σημαντικὰ μνημεῖα τῆς πίστεως καὶ τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἱστορικὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο – Τρία σημαντικὰ μνημεῖα τῆς πίστεως καὶ τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς

5 Ιουλίου 2026

Ἡ Παρασκευή 3 Ἰουλίου 2026 ἀποτέλεσε μία ξεχωριστὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο, καθὼς πραγματοποιήθηκαν τρεῖς σημαντικὲς ἐκδηλώσεις ποὺ συνδέονται μὲ...

Read more
«Η αληθινή δόξα των παιδιών του Θεού είναι η Θεία Υιοθεσία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η αληθινή δόξα των παιδιών του Θεού είναι η Θεία Υιοθεσία»

5 Ιουλίου 2026

Με τη συμμετοχή των πιστών τελέσθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

5 Ιουλίου 2026

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την Θεία Λειτουργία και χειροτόνησε...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Ή θα ζούμε με τον Χριστό ή με τον διάβολο

4 Ιουλίου 2026

«Τί ἡμῖν καὶ Σοί, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;». «Γιατί ἀνακατεύεσαι στὶς δουλειές μας, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; Ἦρθες πρὶν τὴν ὥρα Σου, γιὰ νὰ μᾶς βασανίσῃς;». Μὲ αὐτὰ τὰ δύο ἐρωτήματα ὑποδέχεται, ἀδελφοί μου, τὸν Κύριο ἡ λεγεώνα τῶν δαιμόνων...

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παραίνεση για πνευματικό βίο

4 Ιουλίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου. ( (†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου)

4 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

«Ποιος δεν θέλει την σωτηρία μας;»

27 Ιουλίου 2024
10 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ευαρεστούμε τον Χριστό

Ευχαριστώ το Θεό; Έξοδος απ’ το Εγώ!

27 Ιουλίου 2024
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

24 Ιουλίου 2021
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Η αποστροφή για το σπίτι

11 Ιουλίου 2020
Το Ευαγγέλιο της Χαράς!

Το μήνυμα της Κυριακής Ε’ Ματθαίου

20 Ιουλίου 2019
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο σωτήρας του ανθρωπίνου γένους

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής. E’ Ματθαίου

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου –«Κατὰ κρημνού»

30 Ιουνίου 2018
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Κυριακή Ε Ματθαίου “ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ’ ἐν τοῖς μνήμασιν”

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Μὴ παίζετε μαζὺ της ποτέ!…

30 Ιουνίου 2018
Next Post
Μητροπολίτης Μαντινείας: Η Θεία Κοινωνία είναι ζήτημα που δεν το κουβεντιάζουμε – Θα προσφέρεται χωρίς δεύτερη συζήτηση

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μαντινείας Αλέξανδρος

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, διδάσκαλος της Εκκλησίας

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, διδάσκαλος της Εκκλησίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας στήν Κοτύλη καί τήν Κρυσταλλοπηγή

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας στήν Κοτύλη καί τήν Κρυσταλλοπηγή

«Καί ἐξῆλθεν πῦρ παρά Κυρίου» – π. Βασιλείου Μπακογιάννη

«Καί ἐξῆλθεν πῦρ παρά Κυρίου» - π. Βασιλείου Μπακογιάννη

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist