• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιεπίσκοπος: Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε

23 Αυγούστου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Αρχιεπίσκοπος: Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε
Share on FacebookShare on Twitter

«Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Αταλάντη, όπου βρέθηκε για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επετείου 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, στην ιστορική πρωτεύουσα των Λοκρών, την πόλη της Αταλάντης, την πόλη που πολλάκις δέχθηκε στην αγκαλιά της ξεριζωμένους Έλληνες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, με την υψηλή παρουσία του Αρχιεπισκόπου, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό, εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν και υλοποίησαν ο Δήμος Λοκρών και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν εγκαρδίως και με ενθουσιασμό στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, στον προσφυγικό συνοικισμό της Αταλάντης, ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, οι τοπικοί άρχοντες της Φθιώτιδος, με προεξάρχοντα τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ και πλήθος κόσμου.
Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης ενώπιον του Μνημείου υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Μακαριώτατο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Η πρωτεύουσα των Λοκρών, η δεύτερη επισκοπική μου καθέδρα, την οποία εκόσμησαν σπουδαίοι και άγιοι προκάτοχοι μου αρχιερείς, οι επίσκοποι Ταλαντίου και Λοκρίδος, υποδέχεται για μια ακόμη φορά σήμερα τον δικό της άνθρωπο, τον δικό μας άνθρωπο, τον πνευματικό μας πατέρα και 19ο διάδοχο του από Ταλαντίου Αθηνών Νεοφύτου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριο μου Κύριο Ιερώνυμο τον Β’. Ο 20ος Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ο Ιερώνυμος της Ρούμελης και της Ελλάδος απάσης, είναι ο πνευματικός μας ηγέτης όχι μόνο στην προσευχή και στην πνευματικότητα, όχι μόνο στην αγάπη και στην καλωσύνη, όχι μόνο στην κοινωνική πρόνοια και ευποιΐα, όχι μόνο στην παιδεία και τον πολιτισμό, όχι μόνο στα έργα της προόδου και της κοινής ωφέλειας, όχι μόνο στις σπουδαίες εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις, που έγιναν και γίνονται επί των ημερών του, αλλά είναι ο ηγέτης και στην διατήρηση της εθνικής μνήμης και αυτοσυνειδησίας του Γένους. Γι’ αυτό και ηγήθηκε πέρυσι παλλαϊκών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αλλά και για τον ίδιο λόγο ηγείται και εφέτος, σε όλη την Ελλάδα, ενός μεγάλου πολιτιστικού προγράμματος μνήμης και γνώσης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται και πάλι κοντά μας. Στην Αταλάντη των Μακεδόνων, στην Αταλάντη των Προσφύγων, στην Αταλάντη των Μικρασιατών, στην Αταλάντη των Θρακών, στην Αταλάντη των Λοκρών, στην Αταλάντη των συμπατριωτών του Ρουμελιωτών και Στερεοελλαδιτών, για να ευλογήσει την συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τον Δήμο Λοκρών και με επίλεκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας σε μια εκδήλωση που είναι κατάθεση χρέους και υποθήκη μέλλοντος. Μονάχα ευγνωμοσύνη, τιμή και δόξα πρέπει στον Μακαριώτατο Πατέρα και Αρχιεπίσκοπο μας και η απλή ευχή τα παθήματα του Γένους μας να γίνουν μαθήματα για το σήμερα και το αύριο».

Στην ομιλία του ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανασίος Ζεκεντές χαρακτήρισε την ημέρα ως ιστορική και συγκεκριμένα υπογράμμισε:
 «Φέτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα τραγικά γεγονότα της πιο σκληρής περιόδου της σύγχρονης Ελλάδας και να τιμήσουμε τόσο τις χαμένες πατρίδες όσο και τους ανθρώπους που ήρθαν ως πρόσφυγες, εγκαταστάθηκαν ως πένητες και βοήθησαν με την τεχνογνωσία τους την Ελλάδα να ανασυνταχθεί, να ενισχυθεί και να προχωρήσει πιο δυνατή.
Ο πληθυσμός της Μικράς Ασίας ήταν ένα σύμπλεγμα λαών. Κυρίαρχο στοιχείο όμως στα παράλια ήταν πάντα το ελληνικό. Είτε από την πλευρά του Εύξεινου Πόντου είτε από την πλευρά του Αιγαίου, οι Έλληνες, εγκατεστημένοι εκεί από την Αρχαιότητα, είχαν πάντα μια ισχυρή θέση. Λόγω της μόρφωσης και της κουλτούρας τους, ξεχώριζαν στο μείγμα των πληθυσμών που ήταν εκεί εγκατεστημένοι.
Σήμερα στον τόπο αυτό τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και των προσφύγων αυτής της ζοφερής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Βρισκόμαστε σε έναν τόπο προσφύγων όπου στήθηκε η νέα τους ζωή, μακριά από τις πατρίδες τους, από τις οποίες εκδιώχθηκαν βίαια και αθέλητα.
Στον τόπο αυτό που βρισκόμαστε, γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, όνομα συμβολικό και όχι τυχαίο, αναπτύχθηκε σε έκταση 30 στρεμμάτων σύμφωνα με τη σχετική απαλλοτρίωση του 1930 ο συνοικισμός των προσφύγων της Αταλάντης.
Ο παρών συνοικισμός αποτελεί ένα μωσαϊκό προσφύγων που παρόλες τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και μέσα από καταστάσεις εξαθλίωσης πέτυχαν να ριζώσουν στον τόπο αυτό.
Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τα γεγονότα του 1922 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση μνήμης, αλλά και ανάδειξης του πολιτισμού και της παράδοσης των Μικρασιατών και Θρακιωτών.
Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους και τις εταιρείες που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν έμπρακτα την ιδέα να κατασκευαστεί ένα μνημείο τιμής και αναγνώρισης της συνολικής προσφοράς των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τη Θράκη στον τόπο αυτό που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν τη νέα τους ζωή.
Ευχαριστώ την εταιρεία Atlas Tapes και προσωπικά την οικογένεια Λάντζη, καθώς και την εταιρεία Hellagrolip και προσωπικά την οικογένεια Λαυρεντιάδη, διότι με την οικονομική τους στήριξη κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο μνημείο με την επίβλεψη και επιμέλεια του Ηρόδοτου και του Χρήστου Βαποράκη.

Οφείλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ που με την υψηλή του παρουσία τιμά και λαμπρύνει την αποψινή εκδήλωση μνήμης. Επίσης, ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια μας. Πάνω απ’ όλους όμως θέλω να ευχαριστήσω τους απογόνους των προσφύγων στο όνομα των προγόνων τους που με την εγκατάσταση τους στην Αταλάντη βοήθησαν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη αυτού του τόπου»!

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους δωρητές του μνημείου και χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Απόψε αισθάνομαι μία ιδιαίτερη ευχαρίστηση και μία υπερηφάνεια. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα σε ένα μικρό σχετικά χώρο της Ελλάδος, δημιουργεί ευεργετικά και παρήγορα συναισθήματα.
Ένας μεγάλος ιστορικός είχε πει: «Η Ελλάδα δεν πληγώθηκε με την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά πληγώθηκε με την Καταστροφή της Σμύρνης» και φαίνεται ότι έχει δίκιο.
Απάντηση σε αυτά τα θέματα είναι αυτά τα μικρά γεγονότα όπως το αποψινό. Είναι η αναζωπύρωση της μνήμης, της αγάπης, των μορφών που μας συνδέουν με αυτούς τους τόπους, είτε λέγονται γονείς, είτε λέγονται συγγενείς, είτε λέγονται φίλοι, είτε λέγονται άψυχα πράγματα. Όταν τα βλέπει κανείς νιώθει ότι είναι ζωντανά και όταν τα βλέπει σε μια περίοδο συγχύσεως, σε μια περίοδο περίεργων συγκρούσεων, ακόμη και πολιτικών διενέξεων, βλέπουμε ότι αυτό είναι το παρήγορο σημείο, ότι διατηρείται η φλόγα στις ρίζες.
Όλα όσα και αν κάνουμε και αν πούμε ότι ευεργετούμε τον τόπο, υπάρχει μία άλλη όμορφη λέξη, που υπήρξε στο διάβα της ιστορίας και την βάζουμε καμιά φορά στην άκρη. Είναι ώρα λοιπόν να τονιστεί. Είναι η λέξη συναλληλία. Δουλεύουμε όλοι μαζί, ο καθένας με την δύναμή του, με τα χαρίσματά του, με τις δυνατότητες που έχει, αλλά ο ένας προσθέτει κάτι στον άλλο για να γίνει κάτι καλύτερο. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε, αν αυτό δεν το συναποφασίσουμε, που σημαίνει ότι ο καθένας κρατάει τις ιδέες του, κάνει τον αγώνα του, αλλά στο τέλος οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε.
Σήμερα από αυτή την ωραία ατμόσφαιρα και από αυτή την εορτή αυτό αναπνέουμε. Η αγάπη να συνεργαζόμαστε, η αγάπη του ενός προς τον άλλο, χωρίς να μάχεται η προσωπικότητα, αλλά να προχωρεί το επιθυμητόν. Αυτό να είναι το σύνθημα μας. Ο ένας να βοηθά τον άλλο, ο ένας να συμπαρίσταται. Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λοκρών παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν: το «Χορευτικό», η «Παραδοσιακή και Βυζαντινή Μικτή Χορωδία» υπό τον Δρ κ. Ανδρέα Ιωακείμ και η «Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης» του Ν.Π.Δ.Δ. για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου Λοκρών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, η στρατιωτική ηγεσία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι οικογένειες Λάτση και Λαυρεντιάδη, δωρητές του Μνημείου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου, καθώς και πλήθος κατοίκων από την πόλη της Αταλάντης και την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδος.

Πρόσφατα Άρθρα

«ΕΞΟΔΟΣ: Ο δρόμος για την Αθανασία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«ΕΞΟΔΟΣ: Ο δρόμος για την Αθανασία»

29 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βαθύ αίσθημα ιστορικής μνήμης, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει την κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση στο...

Read more
Επίσκεψη μαθητών του Αρσακείου Ψυχικού στον Μητροπολίτη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη μαθητών του Αρσακείου Ψυχικού στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

29 Απριλίου 2026

Τους 90 μαθητές της Β΄ Λυκείου, μαζί με τους 5 εκπαιδευτικούς συνοδούς του Αρσακείου Ψυχικού, υποδέχθηκε χθες 28/4 ο Σεβ....

Read more
Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο στους Μολάους για τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμο Πετρολέκα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο στους Μολάους για τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμο Πετρολέκα

29 Απριλίου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 2 Μαΐου 2026,  στον Ενοριακό Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, θα τελεσθούν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

29 Απριλίου 2026

Την Τρίτη 28 Απριλίου συγκλήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Πιερίας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και...

Read more
H Πορεία του Πόντιου Πιλάτου μετά τη Σταύρωση
Απόψεις - Γνώμες

H Πορεία του Πόντιου Πιλάτου μετά τη Σταύρωση

29 Απριλίου 2026

Του Κέβιν Μπάτσερ Καθηγητή της κλασικής και αρχαίας ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Γουόργουικ και συγγραφέα του βιβλίου: The Further Adventures...

Read more
“Τάδε λέγει Παΐσιος ο θεηγόρος”
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Παΐσιος για την Ανάσταση του Χριστού

29 Απριλίου 2026

– Γέροντα, μου κάνει εντύπωση το θάρρος των Μυροφόρων. – Οι Μυροφόρες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στον Χριστό, είχαν πνευματική κατάσταση,...

Read more
Ο Μητρ. Μολδαβίας και Βουκοβίνης και Αρχιεπίσκοπος Ιασίου με ομάδα προσκυνητών από το Ιάσιο στη Θεσσαλονίκη
Προτεινόμενα

Ο Μητρ. Μολδαβίας και Βουκοβίνης και Αρχιεπίσκοπος Ιασίου με ομάδα προσκυνητών από το Ιάσιο στη Θεσσαλονίκη

28 Απριλίου 2026

   Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, υποδέχθηκε όμιλο 60 προσκυνητών από το...

Read more
Αγιασμός επαναλειτουργίας Πνευματικού Κέντρου Ι.Μ. Κίτρους «Άγιος Φώτιος» και εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας  «Μνήμη Αγαθονίκου»
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ιερά Σύνοδος Εκκλησίας Κρήτης: Καταδίκη Διώξεων Χριστιανών και Έκκληση για Ειρήνη και Ενότητα

28 Απριλίου 2026

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης συνῆλθε σήμερα, 28 Ἀπριλίου 2026, σέ Συνεδρία, στήν ἕδρα Της, στό Ἡράκλειο, καί...

Read more
Τα πρώτα  «κλικ» στο Άγιον Όρος! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα πρώτα «κλικ» στο Άγιον Όρος! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

28 Απριλίου 2026

Κυκλοφορεί στις 29 Απριλίου το νέο φύλλο της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια», με ένα πλούσιο και πολυσύνθετο περιεχόμενο που συνδυάζει ιστορία,...

Read more
Έβδομη Σύναξη του Τομέα Ποιμαντικής  Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Έβδομη Σύναξη του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

28 Απριλίου 2026

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 το απόγευμα ο Τομέας Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποίησε...

Read more
Ανοίγει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη Λευκωσία!
Ελλάδα Κόσμος


32η Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» 3-5 Μαΐου 2026 στη Θεσσαλονίκη

28 Απριλίου 2026

Η διοργάνωση της 32ης έκθεσης εκκλησιαστικής τέχνης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ προγραμματίζει την λειτουργία της από την Κυριακή 3 έως την Τρίτη 5...

Read more
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ  «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

28 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλου ενδιαφέροντος πολιτιστική εκδήλωση, με τίτλο «Η Καππαδοκία στη Μεσόγειο», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη...

Read more
Μεγάλη συμμετοχή στην 3η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεγάλη συμμετοχή στην 3η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία

28 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου η 3η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, μια δράση που...

Read more
Το πατρικό «ευχαριστώ» στους ιερείς της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Το πατρικό «ευχαριστώ» στους ιερείς της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος

28 Απριλίου 2026

Ένα πατρικό, αδελφικό και καρδιακό «ευχαριστώ» προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στους 27 ιερείς της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος,...

Read more
Επισκέψεις Αρχιερέων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Άγιο Αχίλλιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Επισκέψεις Αρχιερέων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Άγιο Αχίλλιο

28 Απριλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης προσήλθε σήμερα, Δευτέρα των Μυροφόρων 27 Απριλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν
Κηρύγματα

Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο, ο λαμπροφορεμένος άγγελος και η αναγγελία της Αναστάσεως

25 Απριλίου 2026

Θεοφάνους Κεραμέως Ομιλία στο β΄ Εωθινό Ευαγγέλιο Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο (Μάρκ. ις’ 2-4) Όταν πλέον πέρασε η...

Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα της Κυριακής των Μυροφόρων

25 Απριλίου 2026
Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

25 Απριλίου 2026
Μάρτυρες της Αναστάσεως

«Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον»

25 Απριλίου 2026
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Η πρωτοβουλία της γυναίκας – Κυριακή των Μυροφόρων

25 Απριλίου 2026
«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

3 Μαΐου 2025
Συναξάρι 27ης Ἰουνίου

Οι Μυροφόρες Γυναίκες – Η Παναγία είδε πρώτη την Ανάσταση του Υιού της;

18 Μαΐου 2024
«Τόλμη στο καθήκον»

«Τόλμη στο καθήκον»

18 Μαΐου 2024
Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

18 Μαΐου 2024
Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

3 Μαΐου 2020
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

Προσμονή καί Ἀπόφαση

2 Μαΐου 2020
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

«Αἱ Μυροφόροι γυναῖκες ὄρθρου βαθέος, ἀρώματα λαβοῦσαι τοῦ Κυρίου τὸν τάφον κατέλαβον…»

11 Μαΐου 2019
«Τόλμη στο καθήκον»

Μάρτυρες της Αναστάσεως

4 Μαΐου 2019
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

21 Απριλίου 2018
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

“Μη φοβείσθε”

20 Απριλίου 2018
Ο Ιησούς και οι γυναίκες

Η μειοψηφία

2 Μαΐου 2020
Next Post
Μητροπολίτης Μαντινείας: Η Θεία Κοινωνία είναι ζήτημα που δεν το κουβεντιάζουμε – Θα προσφέρεται χωρίς δεύτερη συζήτηση

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μαντινείας Αλέξανδρος

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, διδάσκαλος της Εκκλησίας

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, διδάσκαλος της Εκκλησίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας στήν Κοτύλη καί τήν Κρυσταλλοπηγή

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας στήν Κοτύλη καί τήν Κρυσταλλοπηγή

«Καί ἐξῆλθεν πῦρ παρά Κυρίου» – π. Βασιλείου Μπακογιάννη

«Καί ἐξῆλθεν πῦρ παρά Κυρίου» - π. Βασιλείου Μπακογιάννη

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist