• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιεπίσκοπος: Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε

23 Αυγούστου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Αρχιεπίσκοπος: Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε
Share on FacebookShare on Twitter

«Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Αταλάντη, όπου βρέθηκε για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επετείου 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, στην ιστορική πρωτεύουσα των Λοκρών, την πόλη της Αταλάντης, την πόλη που πολλάκις δέχθηκε στην αγκαλιά της ξεριζωμένους Έλληνες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, με την υψηλή παρουσία του Αρχιεπισκόπου, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό, εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν και υλοποίησαν ο Δήμος Λοκρών και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν εγκαρδίως και με ενθουσιασμό στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, στον προσφυγικό συνοικισμό της Αταλάντης, ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, οι τοπικοί άρχοντες της Φθιώτιδος, με προεξάρχοντα τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ και πλήθος κόσμου.
Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης ενώπιον του Μνημείου υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Μακαριώτατο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Η πρωτεύουσα των Λοκρών, η δεύτερη επισκοπική μου καθέδρα, την οποία εκόσμησαν σπουδαίοι και άγιοι προκάτοχοι μου αρχιερείς, οι επίσκοποι Ταλαντίου και Λοκρίδος, υποδέχεται για μια ακόμη φορά σήμερα τον δικό της άνθρωπο, τον δικό μας άνθρωπο, τον πνευματικό μας πατέρα και 19ο διάδοχο του από Ταλαντίου Αθηνών Νεοφύτου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριο μου Κύριο Ιερώνυμο τον Β’. Ο 20ος Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ο Ιερώνυμος της Ρούμελης και της Ελλάδος απάσης, είναι ο πνευματικός μας ηγέτης όχι μόνο στην προσευχή και στην πνευματικότητα, όχι μόνο στην αγάπη και στην καλωσύνη, όχι μόνο στην κοινωνική πρόνοια και ευποιΐα, όχι μόνο στην παιδεία και τον πολιτισμό, όχι μόνο στα έργα της προόδου και της κοινής ωφέλειας, όχι μόνο στις σπουδαίες εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις, που έγιναν και γίνονται επί των ημερών του, αλλά είναι ο ηγέτης και στην διατήρηση της εθνικής μνήμης και αυτοσυνειδησίας του Γένους. Γι’ αυτό και ηγήθηκε πέρυσι παλλαϊκών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αλλά και για τον ίδιο λόγο ηγείται και εφέτος, σε όλη την Ελλάδα, ενός μεγάλου πολιτιστικού προγράμματος μνήμης και γνώσης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται και πάλι κοντά μας. Στην Αταλάντη των Μακεδόνων, στην Αταλάντη των Προσφύγων, στην Αταλάντη των Μικρασιατών, στην Αταλάντη των Θρακών, στην Αταλάντη των Λοκρών, στην Αταλάντη των συμπατριωτών του Ρουμελιωτών και Στερεοελλαδιτών, για να ευλογήσει την συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τον Δήμο Λοκρών και με επίλεκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας σε μια εκδήλωση που είναι κατάθεση χρέους και υποθήκη μέλλοντος. Μονάχα ευγνωμοσύνη, τιμή και δόξα πρέπει στον Μακαριώτατο Πατέρα και Αρχιεπίσκοπο μας και η απλή ευχή τα παθήματα του Γένους μας να γίνουν μαθήματα για το σήμερα και το αύριο».

Στην ομιλία του ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανασίος Ζεκεντές χαρακτήρισε την ημέρα ως ιστορική και συγκεκριμένα υπογράμμισε:
 «Φέτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα τραγικά γεγονότα της πιο σκληρής περιόδου της σύγχρονης Ελλάδας και να τιμήσουμε τόσο τις χαμένες πατρίδες όσο και τους ανθρώπους που ήρθαν ως πρόσφυγες, εγκαταστάθηκαν ως πένητες και βοήθησαν με την τεχνογνωσία τους την Ελλάδα να ανασυνταχθεί, να ενισχυθεί και να προχωρήσει πιο δυνατή.
Ο πληθυσμός της Μικράς Ασίας ήταν ένα σύμπλεγμα λαών. Κυρίαρχο στοιχείο όμως στα παράλια ήταν πάντα το ελληνικό. Είτε από την πλευρά του Εύξεινου Πόντου είτε από την πλευρά του Αιγαίου, οι Έλληνες, εγκατεστημένοι εκεί από την Αρχαιότητα, είχαν πάντα μια ισχυρή θέση. Λόγω της μόρφωσης και της κουλτούρας τους, ξεχώριζαν στο μείγμα των πληθυσμών που ήταν εκεί εγκατεστημένοι.
Σήμερα στον τόπο αυτό τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και των προσφύγων αυτής της ζοφερής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Βρισκόμαστε σε έναν τόπο προσφύγων όπου στήθηκε η νέα τους ζωή, μακριά από τις πατρίδες τους, από τις οποίες εκδιώχθηκαν βίαια και αθέλητα.
Στον τόπο αυτό που βρισκόμαστε, γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, όνομα συμβολικό και όχι τυχαίο, αναπτύχθηκε σε έκταση 30 στρεμμάτων σύμφωνα με τη σχετική απαλλοτρίωση του 1930 ο συνοικισμός των προσφύγων της Αταλάντης.
Ο παρών συνοικισμός αποτελεί ένα μωσαϊκό προσφύγων που παρόλες τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και μέσα από καταστάσεις εξαθλίωσης πέτυχαν να ριζώσουν στον τόπο αυτό.
Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τα γεγονότα του 1922 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση μνήμης, αλλά και ανάδειξης του πολιτισμού και της παράδοσης των Μικρασιατών και Θρακιωτών.
Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους και τις εταιρείες που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν έμπρακτα την ιδέα να κατασκευαστεί ένα μνημείο τιμής και αναγνώρισης της συνολικής προσφοράς των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τη Θράκη στον τόπο αυτό που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν τη νέα τους ζωή.
Ευχαριστώ την εταιρεία Atlas Tapes και προσωπικά την οικογένεια Λάντζη, καθώς και την εταιρεία Hellagrolip και προσωπικά την οικογένεια Λαυρεντιάδη, διότι με την οικονομική τους στήριξη κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο μνημείο με την επίβλεψη και επιμέλεια του Ηρόδοτου και του Χρήστου Βαποράκη.

Οφείλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ που με την υψηλή του παρουσία τιμά και λαμπρύνει την αποψινή εκδήλωση μνήμης. Επίσης, ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια μας. Πάνω απ’ όλους όμως θέλω να ευχαριστήσω τους απογόνους των προσφύγων στο όνομα των προγόνων τους που με την εγκατάσταση τους στην Αταλάντη βοήθησαν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη αυτού του τόπου»!

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους δωρητές του μνημείου και χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Απόψε αισθάνομαι μία ιδιαίτερη ευχαρίστηση και μία υπερηφάνεια. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα σε ένα μικρό σχετικά χώρο της Ελλάδος, δημιουργεί ευεργετικά και παρήγορα συναισθήματα.
Ένας μεγάλος ιστορικός είχε πει: «Η Ελλάδα δεν πληγώθηκε με την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά πληγώθηκε με την Καταστροφή της Σμύρνης» και φαίνεται ότι έχει δίκιο.
Απάντηση σε αυτά τα θέματα είναι αυτά τα μικρά γεγονότα όπως το αποψινό. Είναι η αναζωπύρωση της μνήμης, της αγάπης, των μορφών που μας συνδέουν με αυτούς τους τόπους, είτε λέγονται γονείς, είτε λέγονται συγγενείς, είτε λέγονται φίλοι, είτε λέγονται άψυχα πράγματα. Όταν τα βλέπει κανείς νιώθει ότι είναι ζωντανά και όταν τα βλέπει σε μια περίοδο συγχύσεως, σε μια περίοδο περίεργων συγκρούσεων, ακόμη και πολιτικών διενέξεων, βλέπουμε ότι αυτό είναι το παρήγορο σημείο, ότι διατηρείται η φλόγα στις ρίζες.
Όλα όσα και αν κάνουμε και αν πούμε ότι ευεργετούμε τον τόπο, υπάρχει μία άλλη όμορφη λέξη, που υπήρξε στο διάβα της ιστορίας και την βάζουμε καμιά φορά στην άκρη. Είναι ώρα λοιπόν να τονιστεί. Είναι η λέξη συναλληλία. Δουλεύουμε όλοι μαζί, ο καθένας με την δύναμή του, με τα χαρίσματά του, με τις δυνατότητες που έχει, αλλά ο ένας προσθέτει κάτι στον άλλο για να γίνει κάτι καλύτερο. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε, αν αυτό δεν το συναποφασίσουμε, που σημαίνει ότι ο καθένας κρατάει τις ιδέες του, κάνει τον αγώνα του, αλλά στο τέλος οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε.
Σήμερα από αυτή την ωραία ατμόσφαιρα και από αυτή την εορτή αυτό αναπνέουμε. Η αγάπη να συνεργαζόμαστε, η αγάπη του ενός προς τον άλλο, χωρίς να μάχεται η προσωπικότητα, αλλά να προχωρεί το επιθυμητόν. Αυτό να είναι το σύνθημα μας. Ο ένας να βοηθά τον άλλο, ο ένας να συμπαρίσταται. Μόνο με συναλληλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λοκρών παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν: το «Χορευτικό», η «Παραδοσιακή και Βυζαντινή Μικτή Χορωδία» υπό τον Δρ κ. Ανδρέα Ιωακείμ και η «Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης» του Ν.Π.Δ.Δ. για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου Λοκρών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, η στρατιωτική ηγεσία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι οικογένειες Λάτση και Λαυρεντιάδη, δωρητές του Μνημείου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου, καθώς και πλήθος κατοίκων από την πόλη της Αταλάντης και την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδος.

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός Εορτασμός Παναγίας Τριχερούσας και Αγίου Παϊσίου στη Φοινικούντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εορτασμός Παναγίας Τριχερούσας και Αγίου Παϊσίου στη Φοινικούντα

12 Ιουλίου 2025

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουλίου 2025 η πανήγυρη της Παναγίας Τριχερούσας και...

Read more
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου στο Πήλιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου στο Πήλιο

12 Ιουλίου 2025

Τα Θυρανοίξια του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Χορευτού Πηλίου, τέλεσε χθες 11/7, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,...

Read more
Ο εορτασμός των Αγίων Σοφρωνίου και Παϊσίου στην Ναύπακτο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός των Αγίων Σοφρωνίου και Παϊσίου στην Ναύπακτο

12 Ιουλίου 2025

Τό διήμερο 11 καί 12 Ἰουλίου ἑορτάζουν οἱ νεοφανεῖς μεγάλοι ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας Σωφρόνιος ὁ Ἀθωνίτης καί Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης....

Read more
Τα Γιαννιτσά τίμησαν την μνήμη του Αγίου Παϊσίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα Γιαννιτσά τίμησαν την μνήμη του Αγίου Παϊσίου

12 Ιουλίου 2025

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος φερωνύμου παρεκκλησίου...

Read more
Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Χίο
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Χίο

12 Ιουλίου 2025

Μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, του διορατικού (+1994), εις...

Read more
Εγκαινιάστηκε «Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ» στον Άγιο Παΐσιο Μακρακώμης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαινιάστηκε «Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ» στον Άγιο Παΐσιο Μακρακώμης

12 Ιουλίου 2025

Ημέρα περισσής ευλογίας και χαράς για την τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος η ετήσιος μνήμη του λαοφιλούς Αγίου της εποχής μας,...

Read more
Λαοθάλασσα πιστών στον Άγιο Παΐσιο στην Μακρακώμη
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαοθάλασσα πιστών στον Άγιο Παΐσιο στην Μακρακώμη

12 Ιουλίου 2025

Κορυφώνεται η «Εβδομάδα Προσευχής» στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με αφορμή την ετήσιο μνήμη του Οσίου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου...

Read more
Εσπερινός Παναγίας Τριχερούσας και Χειροθεσία Αναγνώστου στη Φοινικούντα Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός Παναγίας Τριχερούσας και Χειροθεσία Αναγνώστου στη Φοινικούντα Μεσσηνίας

12 Ιουλίου 2025

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουλίου 2025, τελέστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ο πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας της...

Read more
Στη σημερινή εποχή της αθεΐας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πίστη μας ως κόρη οφθαλμού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στη σημερινή εποχή της αθεΐας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πίστη μας ως κόρη οφθαλμού

12 Ιουλίου 2025

Την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2025, ημέρα ανάμνησης του θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, δια του οποίου επικύρωσε τον Όρο της...

Read more
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την επιστροφή της Ιεράς Μονής Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου στην Ι.Μ. Κίτρους

11 Ιουλίου 2025

Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), η απόφαση σύμφωνα με την οποία επιστρέφεται στην Εκκλησία...

Read more
Στο μοναστήρι του Τρικόρφου ο Γεώργιος Τσιάκκας και η «μητέρα» του Αγίου Παϊσίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο μοναστήρι του Τρικόρφου ο Γεώργιος Τσιάκκας και η «μητέρα» του Αγίου Παϊσίου

11 Ιουλίου 2025

O Σεναριογράφος της τηλεοπτικής σειράς «Ο Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό» Γεώργιος Τσιάκκας και η εκλεκτή ηθοποιός και σύζυγός...

Read more
“Τάδε λέγει Παΐσιος ο θεηγόρος”
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης {12 Ιουλίου}

11 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγου – Καθηγητού Η αδιάκοπη ανάδειξη αγίων στο δισχιλιόχρονο διάβα της ιστορίας είναι το μόνιμο θαύμα στην...

Read more
Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στον  Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος του πονεμένου λαού

11 Ιουλίου 2025

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (25 Ιουλίου 1924 – 12 Ιουλίου 1994) Πνευματικός θησαυρός της εποχής μας , με ακτινοβολία σε...

Read more
Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών  του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο

11 Ιουλίου 2025

Χθες, Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, 21 ρωμαιοκαθολικοί φοιτητές-στελέχη του Βατικανού από 14 χώρες επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της...

Read more
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

11 Ιουλίου 2025

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»
Κηρύγματα

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025

Ἀποστολικὸ Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2019, τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου (Κυρ. ζ΄ Πράξεων: Πράξ. κ΄ 16-18, 28-36)...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Μητροπολίτης Μαντινείας: Η Θεία Κοινωνία είναι ζήτημα που δεν το κουβεντιάζουμε – Θα προσφέρεται χωρίς δεύτερη συζήτηση

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μαντινείας Αλέξανδρος

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, διδάσκαλος της Εκκλησίας

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, διδάσκαλος της Εκκλησίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας στήν Κοτύλη καί τήν Κρυσταλλοπηγή

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας στήν Κοτύλη καί τήν Κρυσταλλοπηγή

«Καί ἐξῆλθεν πῦρ παρά Κυρίου» – π. Βασιλείου Μπακογιάννη

«Καί ἐξῆλθεν πῦρ παρά Κυρίου» - π. Βασιλείου Μπακογιάννη

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist