Με την παρουσία πλήθους πιστών, από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της συνοικίας των Λεΐκων της Καλαμάτας.Το απόγευμα της κυριωνύμου τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρου Νταμάτη, των Αρχιμανδριτών Ειρηναίου Γκουγκούνη, Αλεξίου Σαραντόπουλου και Νεοφύτου Σαχλά και του Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σιψά.
Προ του πέρατος του εσπερινού εψάλλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας και εν συνεχεία λιτανεύθηκε το Ιερό Κουβούκλιο του Επιταφίου, με τη συνοδεία του ιερού κλήρου και του λαού και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο π. Φίλιππος τόνισε πως “Η Παναγία μας δίνει ένα μήνυμα μέσα από την σημερινή εορτή της Κοιμήσεως Της. Ότι όταν ζούμε κατά Χριστόν τότε ο θάνατος μεταβάλλεται σε Κοίμηση”.
Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους άρχοντες για την παρουσία τους και συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π. Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.



















































