Τον Αετό της Λεβεντογέννας Ρούμελης, τον Εθνοϊερομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο τίμησε για μία ακόμη φορά η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, την Τετάρτη της Διακαινησίμου 23 Απριλίου 2025, ημέρα της ανεπανάληπτης θυσίας του «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».
Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, σεμνά και ταπεινά, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την προσφορά της αναιμάκτου θυσίας εις μνήμην και του Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου αρχικά τέλεσε Αναστάσιμη Δέηση ευγνωμοσύνης στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στην Λαμία, στον τόπο του μαρτυρίου του και ακολούθως, κατέθεσε λίγα άνθη και τήρησε ενός λεπτού σιγή στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα. Στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τόνισε ότι «ο τάφος του Αθανασίου Διάκου υπήρξε πηγή αναστάσεως για το γένος, πηγή αναστάσεως για την ψυχή μας, για το ηθικό μας, για την πίστη μας. Είναι ο ζωοδόχος τάφος της ηρωικής γης της Ρούμελης».
Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών θα ευλογήσει με την παρουσία του και με την στήριξη της Μητροπόλεως διάφορες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους τόπους, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος «ΔΙΑΚΕΙΑ 2025».