• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η ιερωσύνη είναι αρχοντιά»

2 Απριλίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Φθιώτιδος Συμεών: «Η ιερωσύνη είναι αρχοντιά»
Share on FacebookShare on Twitter

Στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στην Καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος, στην πόλη της Αταλάντης, τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρήστου Βούλγαρη, υιού του πολιού γέροντος και επί πολλές δεκαετίες προϊσταμένου και εφημερίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης Πρωτ. π. Δημητρίου Βούλγαρη, ο οποίος και θα διακονεί την περιοχή της  Λοκρίδος και τους ευλαβείς κατοίκους της.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος πρεσβύτερος με αισθήματα ευγνωμοσύνης και δοξολογίας προς τον Θεό, ευχαρίστησε με συγκίνηση την οικογένειά του για την αγάπη και την στήριξη του στην ιερωσύνη, αναφερόμενος με λόγια σεβασμού στον πατέρα του π. Δημήτριο, ο οποίος του ενέπνευσε την ιερωσύνη.

          Ο  π. Χρήστος ευχαρίστησε με εγκάρδια λόγια τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Συμεών για την μεγάλη τιμή και ευλογία να λάβει από τα τίμια χέρια του την αγία ιερωσύνη και να εκπληρωθεί ο παιδικός του πόθος.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον πατρικό του λόγο, απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο π. Χρήστο σημείωσε:

          « Από σήμερα που θα λάβεις τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης καλείσαι να διακονήσεις ως ιερέας τον λαό του Θεού, να προσφέρεις τον εαυτό σου στην αγάπη του Θεού, για να γίνεις σκεύος της δικής Του εκλογής, να γίνεις συνεργός εν Κυρίω, να γίνεις πάνω από όλα εργάτης της Εκκλησίας και σε αυτήν σου την πορεία έχεις πολλά εφόδια να σε συνοδεύουν.

Ήδη στη σύντομη προσλαλιά σου μνημόνευσες τους βασικούς λίθους του οικοδομήματος λ, το οποίο αποτελεί και εκφράζει την προσωπικότητα σου. Ήδη επίσης χθες κατά την εις διάκονον χειροτονία σου αναφέρθηκα ακροθιγώς σε ένα σπουδαίο και σημαντικό πρόσωπο της ζωής σου,  αλλά και της ζωής αυτής εδώ της ενορίας,  αλλά και της περιοχής, στο πρόσωπο του σεβαστού, εκλεκτού και λίαν αγαπητού σε εμένα και σε όλους μας πατέρα σου, του π.Δημητρίου και αν ήθελα να σκιαγραφήσω κάποιο από τα χαρίσματα του πατέρα σου και της μητέρας σου, το οποίο θα ήθελα ιδιαίτερα να λάβεις και να ακολουθήσεις είναι το χάρισμα της εργατικότητος.

Ο καλός σου πατέρας όλη του τη ζωή υπήρξε πάνω από όλα εργάτης, πάνω απ’ όλα εργάτης της Εκκλησίας, αλλά και εργάτης της ζωής, εργάτης της γης, εργάτης των έργων του Θεού, εργάτης δίπλα στο μεγάλο προκάτοχό μου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, στα έργα της αγάπης μαζί με τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας, που κατ’ εξοχήν υπήρξαν και είναι εργάτες του αμπελώνα του Κυρίου.

Οι παπάδες της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ουδέποτε το έπαιξαν «άγιοι», ούτε διεκδικούν τέτοιες ταμπέλες, οι οποίες προσιδιάζουν στους Φαρισαίους και υποκριτές που στηλιτεύει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μέσα στο Ευάγγελο. Έχουμε χορτάσει στη ζωή μας από ανθρώπους, οι οποίοι επενδύουν στην εικόνα τους, επενδύουν σε τίτλους, επενδύουν σε εντυπώσεις. Η Εκκλησία μας και η ζωή μας και η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους, οι οποίοι θα σηκώνουν τα μανίκια και θα δουλεύουν για την αγάπη του Χριστού, για την αγάπη της Εκκλησίας, για την αγάπη της πατρίδας, για την αγάπη του τόπου. Ο Αθανάσιος Διάκος και τόσοι άλλοι σπουδαίοι κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, δεν διακόνησαν με βιογραφικά και με πτυχία και με ταμπέλες τον λαό του Θεού, αλλά με το αίμα τους, με τη θυσία τους, με τον ιδρώτα τους, με τον κόπο τους, για αυτό πάντοτε θα φέρεις στην καρδιά σου την εικόνα του εργάτη πατέρα σου, την εικόνα της μάνας σου ακόμα και πάνω στο τρακτέρ, ακόμα και στα χωράφια και παντού, την εικόνα των απλών ανθρώπων της περιοχής την οποία θα διακονήσεις.

 Χθες στο Κυπαρίσσι όταν έφευγα από την εκκλησία, μου έκανε ωραία εντύπωση πόσους ανθρώπους είδα πάνω στο τρακτέρ να πηγαίνουν να ζήσουν τη γη και να ζήσουν από τη γη, να πηγαίνουν στην εργασία την ευλογημένη από το Θεό, βιοπαλαιστές, μαχητές, οι οποίοι για τον επιούσιον άρτο, για να ζήσουν την οικογένειά τους με αξιοπρέπεια, για να πορευθούν μέσα στον κόσμο ιδρώνουν και κοπιάζουν τίμια και ευλογημένα από τον Θεό.

Αυτόν τον τίμιο ιδρώτα σου περιμένει η Εκκλησία από σένα, τον τίμιο και άγιο ιδρώτα σου και όταν θα βλέπουμε και εγώ ως Επίσκοπος σου και πνευματικός σου πατέρας, αλλά και οι κληρικοί αδελφοί σου, αλλά και οι λαϊκοί αδελφοί σου, όταν σε βλέπουμε να ιδρώνεις, να κοπιάζεις και να μάχεσαι και να δίνεις τον εαυτό σου στο έργο της Εκκλησίας να ξέρεις ότι κι αν ακόμα ως άνθρωπος μπορεί να έχεις κάποιες ελλείψεις ή κάποιες αδυναμίες ή κάποιες μειονεξίες, όπως έχουμε όλοι οι άνθρωποι, να ξέρεις ότι όλα αυτά θα τα υπερκαλύπτει η αγάπη σου για το ράσο, η αγάπη σου για την Αγία Τράπεζα, η αγάπη σου για τους αδελφούς, η αγάπη σου για την ενορία σου, η αγάπη σου και η θυσιαστικότητά σου.

Σήμερα άλλωστε η Εκκλησία μας φέρνει μπροστά μας στην πορεία μας αυτή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ένα μεγάλο Νηπτικό Πατέρα της Εκκλησίας μας, ο οποίος κατ’ εξοχήν δίδαξε με το παράδειγμα και με την διδαχή του και με τα συγγράμματά του, ότι τον Χριστό δεν θα τον συναντήσει κανείς στους χώρους της νοήσεως, της φιλοσοφίας, των στοχασμών, των συλλογισμών, αλλά το Χριστό θα τον συναντήσει ο άνθρωπος στο χώρο της καρδιάς και τον χώρο της καρδιάς τον προσεγγίζει κανείς με πράξεις και με έργα, με δουλειά και με κόπο όχι με θεωρίες, με φούσκες, με όμορφα λόγια, με εξωτερικά περιτυλίγματα.

Γίνε άνθρωπος της ουσίας, γιατί η ουσία θα σε οδηγήσει στην πνευματική συνουσία, στη σχέση και στην ένωση με το Θεό και στη διακονία των αδελφών σου. Ζούμε σε εποχή βερμπαλισμού, ζούμε σε εποχή ναρκισσισμού, ζούμε σε εποχή που πλεονάζουν οι λόγοι, έχει χορτάσει ο σύγχρονος άνθρωπος να ακούει λόγια, να ακούει υποσχέσεις, να ακούει διακηρύξεις, να ακούει ευχολόγια, να ακούει διαβεβαιώσεις.

Ο άνθρωπος του σήμερα, ο άνθρωπος της Λοκρίδας, ο άνθρωπος της Φθιώτιδας, το ποίμνιό μας, αυτό που ζητά κι από σένα και από μένα και από όλους μας είναι μία λέξη: δουλειά, εργασία, προσφορά, θυσία, αγώνα. Αγωνίσου τον καλόν αγώνα, δούλεψε για το Χριστό. Δεν υπάρχει ωραιότερη εργασία από το να εργάζεται κανείς για τον Χριστό. Δεν υπάρχει ωραιότερο επάγγελμα, ωραιότερο λειτούργημα, ωραιότερο διακόνημα από το να είναι κανείς στρατιώτης Ιησού Χριστού, από το να είναι κανείς κληρικός, από το να είναι κανείς δοσμένος στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη των ανθρώπων, στην αγάπη την πραγματική και αληθινή, στην αγάπη που σώζει, που ευεργετεί, που λυτρώνει , που απελευθερώνει τον άνθρωπο.

Να ξέρεις ότι στον Επίσκοπο σου θα έχεις ένα λιμάνι ώστε να ξεκουράζεσαι στις φουρτούνες και στις δυσκολίες της ιερωσύνης, θα έχεις μία παρηγοριά, θα έχεις έναν άνθρωπο που θα σε ακούει, θα σε νιώθει, που θα σε καταλαβαίνει και που θα σε σκεπάζει, γιατί ο Επίσκοπος καλείται να είναι πάπλωμα, κουβέρτα, καλείται να είναι το σκέπασμα, για να σκεπάζει τους αδελφούς του, κληρικούς και λαϊκούς, να σκεπάζει τις αδυναμίες, να βαστάζει τα ασθενήματα των αδυνάτων. Γι’ αυτό: «μη φοβού». Μη φοβάσαι, έχε εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού, έχε εμπιστοσύνη στην αγάπη τη δική μου, έχε εμπιστοσύνη στην αγάπη των αδελφών σου. Τόσο ο πολιός και σεβαστός π. Δημήτριος όσο και ο πατέρας σου π.Δημήτριος, ο π. Νικόλαος και οι άλλοι ιερείς, όλοι θα είναι στο πλευρό σου, θα είναι κοντά σου μαζί με τη σύζυγό σου, μαζί με τη καλή σου μανούλα, που είναι μία εμβληματική πρεσβυτέρα της Μητροπόλεώς μας, της οποίας με σεβασμό και αγάπη ασπάζομαι το χέρι και στο πρόσωπο της ασπάζομαι κάθε πρεσβυτέρα, γιατί χωρίς αυτές τις πρεσβυτέρες δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι ιερείς μας όρθιοι στις δυσκολίες τους, στα προβλήματά τους, στη διακονία τους, στην υγεία τους, στις θλίψεις τους. Αυτές σηκώνουν μαζι  τον σταυρό της ιερωσύνης, αυτές οι πρεσβυτέρες, αυτές οι γυναίκες οι σπουδαίες και να ακουμπάς στη μάνα σου την πρεσβυτέρα, στην οικογένειά σου κι έτσι να προχωράς μπροστά στη διακονία της Εκκλησίας του Χριστού. Θα διακονήσεις λαό ευλογημένο, λαό άγιο, τον λαό της Λοκρίδος και να τον διακονήσεις με σεβασμό και με ευγνωμοσύνη. Να ευχαριστείς και να ευγνωμονείς κάθε άνθρωπο, να σέβεσαι και να κατανοείς και να παραβλέπεις κι εσύ και να σκεπάζεις, αν κάποιες στιγμές οι άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν, αν κάποιες στιγμές μπορεί και να σε λοιδορήσουν και να σε κοροϊδέψουν, όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή του κληρικού, όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή μας. Γινόμαστε αντικείμενο κριτικής, χλευασμού πολλές φορές, ειρωνείας αλλά εκεί δοκιμάζεται η αγάπη μας κι εκεί δοκιμάζεται η αρχοντιά μας.

Να θυμάσαι ότι ο πάπας πάνω απ’ όλα είναι άρχοντας. Είναι άρχοντες ο παπάς, είναι άρχοντας ο ιερέας. Δεν πέφτει στο επίπεδο το χαμηλό όσο και αν προσπαθούν να τον ρίξουν οι άνθρωποι. Ο παπάς δεν είναι ούτε κατίνα της γειτονιάς, ούτε κουτσομπόλα του δρόμου, ούτε χαραμοφάης που κάθεται στα καφενεία να αργολογεί. Ο παπάς είναι άρχοντας! Άρχοντας θέλω να είσαι, να κοιτάς μόνο ψηλά, για να δείχνεις και στους ανθρώπους το δρόμο να κοιτούν και αυτοί ψηλά. Δε θα στρέψεις το βλέμμα σου σε καμία γούρνα και σε καμία λασπολακούβα αυτού του κόσμου. Μόνο ψηλά θα κοιτάς στην Αγία Τράπεζα, στην Πλατυτέρα των Ουρανών την Παναγία μας, τους Αγίους της Εκκλησίας.

Ιερωσύνη σημαίνει αρχοντιά. Με αυτήν την αρχοντιά, με την αρχοντιά του Γένους των Παπάδων της Ρούμελης, με την αρχοντιά των Ηρώων Παπάδων της Ρούμελης, με την αρχοντιά του πατέρα σου, με την αρχοντιά της γενιάς σου, είσελθε στο Άγιο Θυσιαστήριο».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, για να αναπτύξει κατηχητικό και πνευματικό λόγο στον Κατανυκτικό Εσπερινό είναι ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους Αρχιμ. π. Πρόδρομος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Λαμπρή η πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρή η πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο

26 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου χοροστάτησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων

26 Ιουλίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 και ώρα 7:30΄μ.μ., χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί...

Read more
«Ανοίγετε την καρδιά σας στην Αγία Παρασκευή»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ανοίγετε την καρδιά σας στην Αγία Παρασκευή»

26 Ιουλίου 2025

Στο όμορφο και γραφικό χωριό Πετρωτό του Δήμου Δομοκού και στο Μοσχοχώρι της Λαμίας χοροστάτησε απόψε, παραμονή της εορτής της...

Read more
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2025

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Read more
ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

25 Ιουλίου 2025

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τη Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, όπου κατόπιν...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονοματήριά του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

25 Ιουλίου 2025

Παιδιά μου ἀγαπητά και εὐλογημένα. Μέ ἀγαλλίαση βαθειά καί συγκίνηση μεγάλη συμμετέχω στήν χαρά σας, γιά τήν εἰσαγωγή σας στίς...

Read more
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΩΡΕΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΩΡΕΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ

25 Ιουλίου 2025

Ένα ιδιαίτερο προσκυνηματικό ταξίδι στο βορειότερο σημείο εντός των ορίων της, πραγματοποιεί η Ενορία Μεταμορφώσεως Σωτήρος των Ωρεών της Βορείου...

Read more
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25 Ιουλίου 2025

Με μια πρωτότυπη εκδήλωση συνάντησης της Πίστης και του Πολιτισμού ξεκίνησαν, την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025, στη Σχολή Πεζικού, οι...

Read more
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025

Η αγία Παρασκευή τιμάται όχι μόνον από τις γυναίκες εκείνες που φέρουν το όνομά της, αλλά και από όλους τους...

Read more
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025

Ἡ πανθαύμαστη αὐτὴ μάρτυς τοῦ Χριστοῦ, στὸν ναὸ τῆς ὁποίας μαζευτήκαμε γιὰ νὰ τὴν τιμήσουμε μὲ ὕμνους καὶ ᾠδὲς πνευματικὲς...

Read more
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννης στη Γλαύκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννης στη Γλαύκη

25 Ιουλίου 2025

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, στο χωριό Γλαύκη του Δήμου Κιλελέρ, χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ο...

Read more
Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στο εορτάζον  Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης ομωνύμου περιοχής Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στο εορτάζον Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης ομωνύμου περιοχής Νάξου

25 Ιουλίου 2025

Το εσπέρας της Πέμπτης 24-7-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στο Πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης στην...

Read more
ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΣΕ ΤΑΞΕΩΣ 2025 ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΣΕ ΤΑΞΕΩΣ 2025 ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

26 Ιουλίου 2025

Συνοδευόμενοι ἀπό τόν Διοικητή τοῦ ΚΕΤΧ Πατρῶν Ταξίαρχο, Κωνσταντῖνο Τσιράκη, οἱ ἐκπαιδευόμενοι στό ΚΕΤΧ Πατρῶν Ἀνθυπολοχαγοί, ἀπόφοιτοι τῆς ΣΣΕ τάξεως...

Read more
Αγία ολυμπιάδα: Η αφοσιωμένη διακόνισσα της Εκκλησίας {25 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Αγία ολυμπιάδα: Η αφοσιωμένη διακόνισσα της Εκκλησίας {25 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Στο πολυπληθές στερέωμα των αγίων γυναικών της Εκκλησίας μας ξεχωρίζει ένα λαμπρό άστρο, το...

Read more
Πανηγυρική υποδοχή της θαυματουργού δίζωνης εικόνας της Παναγίας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρική υποδοχή της θαυματουργού δίζωνης εικόνας της Παναγίας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης

26 Ιουλίου 2025

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής χαράς, την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025 και ώρα 8:00 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2025

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025
Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

25 Ιουλίου 2025
Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Θεία Κλήση της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Αγία Παρασκευή – Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἑρμηνευτικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀπολυτίκιου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2018
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2017
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ

16 Νοεμβρίου 2023
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἁγίας Παρασκευῆς Ἀντωνίνου τό φρύαγμα ἀνδρικῶς κατέβαλε.

16 Νοεμβρίου 2023
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Αγία Παρασκευή

26 Ιουλίου 2016
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Αγία Οσιομάρτυς Παρασκευή

26 Ιουλίου 2016
Next Post
Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελλος Καμπάνης: Λόγοι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελλος Καμπάνης: Λόγοι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

«Αυτός που αγαπά αληθινά είναι έτοιμος να θυσιάσει και να τολμήσει για τον Χριστό»

«Αυτός που αγαπά αληθινά είναι έτοιμος να θυσιάσει και να τολμήσει για τον Χριστό»

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Καλαμάτα

Η Β' Κυριακή των Νηστειών στην Καλαμάτα

Η εορτή των εν Λακωνία διαλαμψάντων Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Φλαρίου

Η εορτή των εν Λακωνία διαλαμψάντων Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Φλαρίου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist