• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

8η επέτειος της εις Επίσκοπον παμψηφεί εκλογής και της αρχιερατικής χειροτονίας του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ

in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
1 Δεκεμβρίου 2020
byPoimin.gr Team
8η επέτειος της εις Επίσκοπον παμψηφεί εκλογής και της αρχιερατικής χειροτονίας του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ
Share on FacebookShare on Twitter

Με σεμνότητα και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε την Κυριακή 29η Νοεμβρίου 2020, η όγδοη επέτειος της εις Επίσκοπον παμψηφεί εκλογής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (21η Νοεμβρίου 2012) και της αρχιερατικής χειροτονίας (2α Δεκεμβρίου 2012) του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Καθεδρικό Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Αιδεσ. Πρωτ. κ.Μάξιμος Oumba, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Μπραζαβίλ, ο οποίος ανεφέρθη στην εν γένει μεγάλη πρόοδο που συνετελέσθη στην τοπική Εκκλησία κατά την διαρρεύσασα οκταετία, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του Χριστεπωνύμου Πληρώματος προς τον Ποιμενάρχη του. Κατά την ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέφερε:

«Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Με μεγάλη συγκίνηση τελέσαμε σήμερα τη Θεία Λειτουργία επί τη επετείω της συμπληρώσεως των οκτώ ετών της Αρχιερατείας μας. Δοξάζουμε τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, τον μόνον Αληθινό Θεό, που μας αξίωσε να έχουμε την τιμή αλλά και την τεράστια ευθύνη να γίνουμε ο πρώτος Ποιμενάρχης μιας Εκκλησίας γεμάτης από ακλόνητη πίστη και διάθεση για δυναμική δημιουργία και αδιάλειπτη ενότητα.

Αγαπημένα πνευματικά μας παιδιά,

Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν περιλαμβάνει σήμερα στους κόλπους Της περίπου 7.000 ορθόδοξους πιστούς σε επτά ενορίες διαφόρων πόλεων του Κονγκό-Μπραζαβίλ καθώς και δυο τοπικές Ορθόδοξες Κοινότητες, δηλαδή την κοινότητα της συνοικίας KM4 του Pointe-Noire και την κοινότητα της Libreville, πρωτεύουσας της Γκαμπόν. Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη διαθέτει το σχολικό συγκρότημα «Φως των Εθνών» (δημοτικό και γυμνάσιο) με 258 μαθητές, το πρότυπο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», το οποίο έχει επισήμως αναγνωριστεί από το κράτος και χαρακτηριστεί ως το καλύτερο κοινωνικό ίδρυμα ολόκληρης της επικράτειας του Κονγκό. Η εν λόγω δομή φιλοξενεί σήμερα 22 παιδιά, ενώ έχει ήδη θέσει στη διάθεση της πατρίδος μας ορθοδόξους ενήλικες πολίτες. Να σημειώσουμε τέλος το Ραδιοφωνικό Σταθμό “Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96.8 FM” που αποσκοπεί στη μετάδοση του Αναστάσιμου μηνύματος του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού προς πνευματική οικοδομή των συμπατριωτών μας.

Κατά τη διάρκεια της οκταετούς ταπεινής Αρχιερατείας μας (2012-2020), παρά τις διαρκείς αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά και την ανθρώπινη κακότητα, τις ελεεινές σε βάρος μας συκοφαντίες και τις απειλές κατά της ζωής μας, ενέργειες που προκλήθησαν από ανθρώπους που έχασαν οριστικώς ιδιοτελή συμφέροντα στην τοπική Εκκλησία του Κονγκό επί των ημερών μας, κατορθώσαμε με την Χάρη του Θεού να ολοκληρώσουμε ή να ανεγείρουμε Ι. Ενοριακούς Ναούς όπως τον παμμεγέθη Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο του Pointe-Noire, ο οποίος εγκαινιάστηκε την 17η Φεβρουαρίου 2019 από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, κατά την επίσημη και απολύτως επιτυχημένη επίσκεψή Του στη Δημοκρατία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, τον Ι. Ναό της Αγίας Φωτεινής στη συνοικία Mpaka του Pointe-Noire, τον Ι. Ναό των Αγίων Ιωάννου και Νικολάου στο Impfondo και τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Nkayi.

Επιπροσθέτως, εργαστήκαμε με σκοπό να βελτιώνουμε αδιάκοπα την καλή λειτουργία των προαναφερθεισών εκκλησιαστικών καθιδρυμάτων, δηλαδή του σχολικού συγκροτήματος «Φως των Εθνών», του πρότυπου ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» και του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96.8 FM”, να στηρίζουμε οικονομικά, υλικά και ηθικά δομές της χώρας όπως νοσοκομεία, φυλακές, οίκους ευγηρίας, δημόσια σχολεία κλπ., να υποστηρίζουμε οικονομικά μαθητές και φοιτητές, να δίνουμε θέσεις νόμιμης εργασίας σε δεκάδες συμπολίτες μας, να ανακουφίζουμε πτωχούς συμπατριώτες μας κλπ. σεβόμενοι πάντοτε τις κονγκολέζικες αρχές και αξίες.

Θα θέλαμε ακόμη να σας γνωρίσουμε με ταπεινότητα τις καταβληθείσες κατά την Προεδρία μας προσπάθειες στο Εθνικό Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Το έτος 2020 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου των Εκκλησιών του Κονγκό. Δοξάζουμε τον Θεό, καθώς έχουμε μια άψογη και παραγωγική συνεργασία με όλες τις επίσημες Χριστιανικές Εκκλησίες της χώρας μας, όπως και με τους επικεφαλής αυτών.

Έπειτα από πολλά έτη, καταφέραμε να συντάξουμε νέο σύγχρονο Καταστατικό καθώς και νέο Εσωτερικό Κανονισμό του Εθνικού Συμβουλίου, να έχουμε την επίσημη νομική αναγνώριση με την σχετική Υπουργική Απόφαση που παραλάβαμε προ έτους, να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά του Συμβουλίου, να ανακαινίσουμε εκ θεμελίων το κτίριο όπου στεγάζεται η Έδρα του αξιοποιώντας μόνον τους πόρους του Συμβουλίου. Με πολλή χαρά θέσαμε το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών του Κονγκό «ανανεωμένο» στη διάθεση των Μελών του, έτσι ώστε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας δυναμικότερα επί σοβαρότατων κοινωνικών ζητημάτων, με αμοιβαίο σεβασμό μεν προς τα δόγματα της κάθε Εκκλησίας-Μέλους, απολύτως όμως χωρίς συγκρητισμούς που οδηγούν σε πνευματική σύγχυση και απομείωση της ορθοδόξου πίστεως.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις Εκκλησίες-μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών του Κονγκό για την ειλικρινή συνεργασία και την πολύτιμη ενότητα που απέφερε τα εν λόγω αποτελέσματα με την ευλογία και τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, που είναι η αρχή και το τέλος κάθε ανθρωπίνου εγχειρήματος.

Επί τη ευκαιρία της ογδόης επετείου της Αρχιερατείας μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας προς τις Αρχές της χώρας μας, οι οποίες ανταποκρίνονται πάντοτε με απεριόριστη αγάπη και προθυμία σε κάθε αίτημα της Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ.

Εκφράζουμε απεριόριστη ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Denis Sassou N’guesso, ο οποίος με την ευγενική και αιφνιδιαστική του απόφαση περί του ταπεινού μας προσώπου εξέδωσε το υπ’ αριθμ. 2018-422 Προεδρικό Διάταγμα της 26ης Νοεμβρίου 2018, το οποίο αφορά στην απονομή της υψίστης διακρίσεως του Ιππότη-Αξιωματικού των Εθνικών Ταγμάτων της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ για όσα μπορέσαμε να προσφέρουμε στην κοινωνία του Κονγκό κατά την ταπεινή Αρχιερατεία μας, από το 2012 μέχρι σήμερα. Η εξαιρετική αυτή τιμή αποτελεί κορυφαία αναγνώριση των πολυδιάστατων προσπαθειών που η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η οποία απαριθμεί μόλις 36 χρόνια ζωής, ως και η ελαχιστότητά μας κατέβαλαν επ’ ωφελεία της θαυμάσιας πατρίδος μας, του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας προς την Πρώτη Κυρία, την Εξοχ. Κα.Antoinette Sassou N’guesso, Πρόεδρο του Ιδρύματος « Congo Assistance », μεγάλη ευεργέτιδα του ορθόδοξου ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» στη πόλη Dolisie, προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό του Κονγκό κ. Clément Mouamba και όλα τα Μέλη της Κυβερνήσεως της χώρας μας, ωσαύτως προς τις πολιτικές, δικαστικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές αυτής.

Τέλος, διακηρύσσουμε την ειλικρινή υιϊκή αγάπη και ισόβιο ευγνωμοσύνη μας προς τον Πνευματικό Πατέρα και ευεργέτη μας, τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, προς τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προς το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο μας, το Οποίο ενσυνειδήτως υπηρετούμε από δεκαπενταετίας αδιακόπως, προς τις Ιεραποστολικές Οργανώσεις και Συλλόγους, τις Ιερές Αρχιεπισκοπές, Μητροπόλεις και Μονές Ελλάδος, Κύπρου, Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, Καναδά και οπουδήποτε αλλού παγκοσμίως, οι οποίες στηρίζουν οικονομικά, υλικά και ηθικά την επίπονη εργασία της τοπικής Εκκλησίας μας μεσούσης μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης άνευ προηγουμένου και μιας απίστευτης πανδημίας, δημιουργώντας γέφυρες φιλίας με τον λαό του Κονγκό, καθώς προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως που συνδράμει θυσιαστικώς το νεόφυτο ιεραποστολικό γεώργιο του αφρικανικού ισημερινού.

Εκφράζουμε επιπροσθέτως τις ολόθυμες ευχαριστίες μας προς τους κληρικούς μας, προς τα σεβαστά μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και των Ενοριακών Επιτροπών, προς τους πολύτιμους λαϊκούς συνεργάτες μας καθώς και προς όλους τους πιστούς της τοπικής Εκκλησίας, τους οποίους περιβάλλουμε με αστείρευτη πατρική αγάπη.

Κατακλείοντες σας διαβεβαιούμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με θερμουργό ζήλο μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος, αν και αυτό χρειαστεί, προς όφελος της γενικής προόδου και της πνευματικής προκοπής της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, όπως και της όμορφης και ευλογημένης χώρας μας, του Κονγκό, την οποία αγαπάμε ιδιαιτέρως και θεωρούμε ήδη ως την νέα πατρίδα μας. Σας ευχαριστούμε».

Αμέσως μετά, οι πιστοί που εισήλθαν στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συνεπεία των αυξημένων υγειονομικών μέτρων που η χώρα έχει εκτάκτως επιβάλει προς ανάσχεση της πανδημίας Covid-19, προσέφεραν με χαρά τα δώρα τους – κατά το τοπικό έθος – προς τον Επίσκοπο, ο οποίος ανεκοίνωσε ότι αυτά θα παραδοθούν εκ μέρους όλων στο πρότυπο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ι.Μ.Μπραζαβίλ.

Τον εορτασμό της ογδόης επετείου της αρχιερατικής εκλογής και χειροτονίας του Σεβ.κ.Παντελεήμονος εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Télé Congo, ενώ ετίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αρχών, των ΜΜΕ και πλήθος πιστών που παρέμεινε στον αύλειο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού.

Πρόσφατα Άρθρα

Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος

23 Μαΐου 2026

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά άνοιξε φέτος τις φιλόξενες πύλες του για την θερινή του λειτουργία το Κατασκηνωτικό Κέντρο της...

Read more
«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ»  Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας
Αφιερώματα

«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ» Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας

23 Μαΐου 2026

«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ» Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου...

Read more
Ἐγκαίνια Ἱ. Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς στόν Πλατανίτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐγκαίνια Ἱ. Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς στόν Πλατανίτη

23 Μαΐου 2026

Τό Σάββατο, 23 Μαΐου 2026, τελέσθηκαν τά ἱερά Ἐγκαίνια τοῦ μεγαλοπρεποῦς Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τῆς Ζωοδόχου Πηγῆς, στόν...

Read more
Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

23 Μαΐου 2026

Ολοκληρώθηκε το έργο του αρχιτεκτονικού φωτισμού του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφερειακής...

Read more
Πανδήμως η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανδήμως η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

23 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, ο Μεθέορτος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Στην Ακολουθία του...

Read more
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο  ενοριακό ναό στο Θεοδωράκι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο ενοριακό ναό στο Θεοδωράκι

23 Μαΐου 2026

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος χοροστάτησε και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναλήψεως...

Read more
Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης «ο πράος και ταπεινός τη καρδία»
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ευμένιος ο Νέος (Σαριδάκης)

23 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού        Η ανάδειξη αγίων είναι το διαρκές θαύμα στη ζωή της Εκκλησίας...

Read more
Άγιος Ιωακείμ (Παπουλάκης) ο Ιθακήσιος
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ιωακείμ (Παπουλάκης) ο Ιθακήσιος

23 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού       Στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας αναδείχτηκαν σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, οι οποίες βοήθησαν το...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

23 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, που εφέτος συνέπεσε...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τρίπολη για τους Πολιούχους της Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τρίπολη για τους Πολιούχους της Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

23 Μαΐου 2026

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2026, στην Τρίπολη, για την εορτή των Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Διάλεξη «Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας»
Ελλάδα Κόσμος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Διάλεξη «Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας»

23 Μαΐου 2026

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η 3η...

Read more
Ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου στὴν Ἱ.Μ. Καστορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου στὴν Ἱ.Μ. Καστορίας

23 Μαΐου 2026

Μὲ ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας πανηγύρισε φέτος, τὸ διήμερο 20 καὶ 21 Μαΐου, τὴν Δεσποτικὴ Ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως...

Read more
Πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

23 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης,...

Read more
Ο ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

23 Μαΐου 2026

Στον εορτασμό των αγίων ισασποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Τετάρτη 20...

Read more
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

22 Μαΐου 2026

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, κατά την εορτασμό των αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης συμμετείχε στις εξής πανηγύρεις. Την...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»
Κηρύγματα

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025

Ἀποστολικὸ Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2019, τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου (Κυρ. ζ΄ Πράξεων: Πράξ. κ΄ 16-18, 28-36)...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Σύντομη κριτική μελέτη σε δημοσίευμα ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ για το Ουκρανικό ζήτημα

Σύντομη κριτική μελέτη σε δημοσίευμα ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ για το Ουκρανικό ζήτημα

Μητροπολίτης Σερρών: Η κυβέρνηση εξάντλεισε την αυστηρότητα της στην Εκκλησία

Σερρῶν Θεολόγος: «Προσέχετε ἑαυτούς καί ἀλλήλους»

Η εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου

Η εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου

Ἡ ἐλπίδα καὶ ἡ πίστη στὴν Ἀνάσταση τοῦ Θεανθρώπου θὰ σημάνει τὸ τέλος κάθε καταδίκης

Ανύστακτο ενδιαφέρον και μέριμνα για το ποίμνιο της επαρχίας του

Μητροπολίτης Λαρίσης: Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα του Χριστού

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μητροπολίτης Λαρίσης – Συνεργάτης του βρέθηκε θετικός στον COVID–19

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist