Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο τῆς μακαριστῆς Γεροντίσσης Ευπραξίας Μοναχής Ἡγουμένης τῆς Ἱερᾶς Μονῆς ἡ ὁποία μετέστη πρός Κύριον οδεύοντας την μακαρία οδό.
 
Στήν Θεία Λειτουργία, πού τελέστηκε στό Καθολικό της Ἱερᾶς Μονής, προεξήρχε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκυρου κ.Σεραφειμ συλλειτουργούντων : του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα του Πανοσ Αρχιμ Αντωνίου Αγγελόπουλου των Πρωτοπρ Ευαγγέλου Βογιατζή, Πρωτοπρ Αγγέλου Βακαλόπουλου και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή Προδρόμου Γκέγκε και με τήν παρουσία πλήθους πιστῶν, πού ἔφτασαν στήν Ἱερά Μονή για νά συμπροσευχηθοῦν γιά τήν μακαρία ἀνάπαυση τῆς ψυχῆς τῆς ἐκδημησάσης πρός Κύριον.
 
Τον θειο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ δίνοντας παράδειγμα εκ της ευαγγελικής περικοπής αναφέρθηκε για την επίγεια τράπεζα για την οποία αναφερει η περικοπή του ιερού ευαγγελίου και ταυτόχρονα μας προσκαλεί ο Χριστός με την συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστίας ώστε να γευθούμε το Σώμα και το Αίμα του.
 
Μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο της Ηγουμένης ἀκολούθησε τρισάγιο στόν τάφο της Γεροντίσσης και μοναστηριακό κέρασμα μερίμνη της Ηγουμένης Θεολογίας Μοναχής και της συνοδείας της και εν συνεχεία στην μοναστηριακή τράπεζα όπου παρετέθηκε ομίλησε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφειμ και με τον θεολογικό του λόγο ανέπτυξε την σημαντική σημασία του μνημοσύνου μέσω της Θείας Λειτουργίας και τέλος αναφέρθηκε στην μνήμη της μακαριστής Ηγουμένης Ευπραξίας για της οποίας αναφέρθηκε στα πολλά χαρίσματα της.
 
Επίσης στο αναλόγιο διηκόνησαν ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κυπριάδου Άνω Πατησίων Αθηνών κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτων.
 
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.
 

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.