Στο πλαίσιο των νέων δράσεων που υλοποιεί η πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων Poimin.gr, προσδίδει ιδιαίτερη έμφαση και στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης που στηρίζουν και αναπτύσσουν δυναμικά την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Ανεξάρτητα από κοινωνικοοικονομικές, πολιτισμικές, φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις, ο εθελοντισμός πρέπει -ή θα πρέπει- να αποτελεί αξία υψίστης σημασίας για τον καθένα από εμάς, καθώς συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που προσδίδει νέο περιεχόμενο στη ζωή μας ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή μας.

Μέσω των δράσεων αυτών το Poimin.gr αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των αναγνωστών σε θέματα που σχετίζονται με το κοινωνικό σύνολο.

Για το σκοπό αυτό το Poimin.gr, ευαισθητοποιημένο απέναντι σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προέβη στη δημιουργία τράπεζας αίματος.

Η προσφορά σε αίμα αποτελεί πράξη ύψιστης κοινωνικής προσφοράς και ευαισθησίας αλλά και ασφαλή κατοχύρωση του αιμοδότη σε κάθε αναγκαία περίπτωση. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Μέσω της δημιουργίας της εν λόγω τράπεζας το Poimin.gr προσδοκά τόσο την παροχή ενός αγαθού ζωής, όπως είναι το αίμα, για την εξυπηρέτηση μελών και αναγνωστών του όσο και τη δημιουργία μιας συνεχούς παρακαταθήκης αίματος. Τη συμπαράσταση αλλά και έμπρακτη παροχή βοήθειας όταν καθίσταται αναγκαίο και τέλος, την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο ευρύτερο συλλογικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σε πρώτη φάση δικαιούχοι θα είναι όσοι ενισχύουν την τράπεζα με αίμα καθώς και οι συγγενείς Α’ βαθμού αυτών. Οι δικαιούχοι μπορούν απεριόριστα να καλύψουν τυχόν ανάγκες σε αίμα, με εξαίρεση την περίπτωση όπου τα κέντρα αιμοδοσίας αδυνατούν για ευνόητους λόγους να το παρέχουν τη δεδομένη στιγμή. Σε δεύτερη φάση το δικαίωμα για παροχή αίματος θα επεκταθεί σε όλους τους αναγνώστες του Poimin.gr αμέσως μόλις συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα αυτού αλλά και επαρκής αριθμός συμμετεχόντων.

Στέλνοντας email στο info@poimin.gr και δηλώνοντας ενδιαφέρον για την εν λόγω διαδικασία, όσοι εκ των αναγνωστών επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ διαθέτει αιμοδοσία.

Όσοι είναι ήδη εθελοντές αιμοδότες το μόνο που απαιτείται είναι η διευκρίνηση πως επιθυμούν να δωρίσουν τη φιάλη αίματος στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ » τον αριθμό μητρώου του συλλόγου 14393 και το όνομα τους.

Πιστεύοντας πως η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μια εκ των σημαντικότερων εκδοχών του κοινωνικού εθελοντισμού καθώς και μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης προσκαλούμε τους αναγνώστες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Poimin.gr και να ενισχύσουν την «Τράπεζα Αίματος»  μιμούμενοι τον πρώτο αιμοδότη που είναι ο Ιησούς Χριστός.

ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ !

Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα