Το εσπέρας της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου, Κλήρος και λαός με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και χαράς, υποδέχθηκαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης Περιβολίων Ταύρου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Μελετίου του Νέου.

Την Τιμία Κάρα κόμισε από την γυναικεία Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος συνοδεία μοναζουσών της Μονής και την υποδέχτηκε έμπροσθεν του Ναού ο Προϊστάμενος του Ναού, Αιδεσιμολ. πρωτ. π. Σπυρίδων.

Αναπέμφθει ευχαριστήριος δέηση και ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου μίλησε καταλλήλως προς τους πολυπληθείς πιστούς, ο χοροστατών Αρχιερεύς, Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Προϊστάμενος του Ναού, Αιδεσιμολ. πρωτ. π. Σπυρίδων Οικονομίδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό του ναού, εγκαρδίως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεγάρων για την άδεια να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Οσίου, τον π. Προκόπιο και τις μοναχές που την μετέφερα, τον Μητροπολίτη Κορωνείας, τους Ιερείς και τον φιλέορτο λαό. Εν κατακλείδι ο π. Σπυρίδων ανακοίνωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Πανηγύρεως και της παραμονής της Τιμίας Κάρας, προτρέποντας όλους, να συμμετάσχουν στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες και λάβουν την Ευλογία της Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου, Αγίας Άννας και του Οσίου Μελετίου.

Η έλευση της Τιμίας Κάρας εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών επί τη επετείω των 50 ετών από τη θεμελίωση του Ι. Ναού και 10 έτη από τα επίσημα εγκαίνια.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Μελετίου θα παραμείνει προς προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση των Πιστών έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, όπου και θα αναχωρήσει στις 10:30π.μ. για την Ιερά Μονή όπου φυλάσσεται.

????????????????????????????????????

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.