• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το άφθαρτο σκήνωμα του γέροντος Βησσαρίωνα προσκύνησε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

1 Φεβρουαρίου 2020
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Το άφθαρτο σκήνωμα του γέροντος Βησσαρίωνα προσκύνησε ο Μεσσηνίας  Χρυσόστομος
Share on FacebookShare on Twitter

Την Ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου προσκυνηματικώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, όπου ως Ποιμενάρχης της ιδιαιτέρας πατρίδος του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου , η οποία είναι το Πεταλίδι Μεσσηνίας, θέλησε να ασπασθεί ευλαβικώς το Ιερό σκήνωμά του και να προσευχηθεί στη Χάρη του, υπέρ του Ιερού Κλήρου και του Θεοσώστου λαού της Μητροπόλεως του.
 
Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν στα προπύλαια της Μονής με καμπανοκρουσίες και κατά την πρέπουσα Μοναστηριακή τάξη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, οι Πατέρες της Αδελφότητος και ο Διευθυντής του Ραδιoφωνικού Σταθμού και Υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, ως απεσταλμένος του Σεβασμιωτάτου, καθώς και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου , ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης κ. Κωνσταντίνος Ξεφλούδας.
 
Ψαλλομένου του «Άξιον εστί» και με την ευώδη οσμή του θυμιάματος, ο κ. Χρυσόστομος εισήλθε εντός του Ιστορικού Καθολικού, όπου προσεκύνησε ευλαβώς την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και ακολούθως εισήλθε εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους, όπου ενώπιον του αφθάρτου σκηνώματος του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, κλίνων το γόνυ της καρδίας του και της ψυχής του, προσεκύνησε με εμφανή τη συγκίνηση τον Όσιο Γέροντα και εθαύμασε την αφθαρσία του αγιασμένου σώματός του, την οποία και δικαίως εχαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως «Σημείον του Ουρανού».
 
Ακολούθως εντός του Καθολικού εψάλη δοξολογική δέησις εις το τέλος της οποίας, ο άγιος Πρωτοσύγκελλος τιμητικώς και εγκαρδίως, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών τον καλωσόρισε στην Ιστορική Μονή του Αγάθωνα.
 
Ο π. Άγγελος χαρακτηριστικά σημείωσε:
 
«Σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος δεν είναι παρών λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων.
 
Σας μεταφέρω την αγάπη του, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό του. Βρίσκεστε σε ένα τόπο, που η μεταμορφωτική Χάρη του Σωτήρος Χριστού, η μεσιτεία της Παναγίας και οι πρεσβείες των Οσίων πατέρων με κορυφαίο τον Όσιο Αγάθωνα και τον αρτίως φανέντα, Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, έχουν ενισχύσει τον αγώνα πολλών Αγίων πατέρων, των οποίων τα δάκρυα και οι προσευχές έχουν καταστήσει Άγιο αυτόν τον τόπο.
 
Η παρουσία σας σήμερα εδώ, ενός ανθρώπου, που όλοι σκύβουμε και με πολύ αγάπη και στρέφουμε το βλέμμα μας, ενός σοφού Αρχιερέως, που κοσμεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι μεγάλη ευλογία.
 
Διαποιμαίνετε μια επαρχία, στην οποία ανήκει το χωριό που γεννήθηκε ο Όσιος και αυτό είναι αιτία πανηγύρεως για εμάς.
 
Σας εκφράζουμε τον πολύ μας σεβασμό και η Παναγία και οι Άγιοι να σας ενισχύουν και να Αρχιερατεύετε και να Ευλογείτε τον λαό του Θεού».
 
 
Στην συνέχεια τον κ. Χρυσόστομο προσφώνησε ο άγιος Καθηγούμενος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
 
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομε!
 
Σας καλωσορίζουμε στην Μονή μας και Σας ευχαριστούμε για την ιερή και προσκυνηματική επίσκεψή Σας στο Μοναστήρι μας.
 
Είναι για εμάς μεγάλη η τιμή της παρουσίας Σας εδώ, στην Ιστορική μονή του Αγάθωνος και η χαρά μας απερίγραπτη.
 
Χαιρόμεθα, διότι η προσωπικότητά Σας μας εμπνέει, αφού συγκεντρώνεται πλείστα χαρίσματα και αρετές που σπανίζουν σε Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.
 
Η μόρφωσή Σας, οι γνώσεις Σας, τα πτυχία και τα διπλώματα που φέρεται, αλλά και η Πανεπιστημιακή Σας διδασκαλία, φανερώνουν έναν Ιεράρχη μεστόν σοφίας και Θεολογικής υποστάσεως.
 
Στο άκουσμα της επισκέψεώς Σας, νοιώσαμε ιδιαιτέραν χαράν και αγαλλίασιν, διότι επιθυμούσαμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να γευθούμε τους καρπούς των συμβουλών και των λόγων Σας.
 
Δυναμικός και με ξεχωριστή πνευματική, θεολογική και πατριωτική υπόσταση που Σας διακρίνει, έχετε αφιερώσει όλη σας τη ζωή σε έργα προσφοράς και θυσίας.
 
Η επιστημονική Σας κατάρτιση και η πολλών χρόνων εκπαιδευτική Σας προσφορά ως καθηγητής εις το Πανεπιστήμιον της χώρας μας, αλλά και η θεία κλίση Σας στα ιερά και όσια της πίστεως, Σας εγαλούχησαν και Σας έκαναν ένα άξιο ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
 
Η Μεσσηνία είναι πολύ τυχερή που Σας έχει Επίσκοπο και οι άνθρωποι συμπαραστάτη και πατέρα τους.
 
Προσφέρετε σε όλους ανεξαιρέτως τη βοήθειά Σας ανιδιοτελώς και δημιουργείτε έργα αγάπης και ζωής.
 
Η επίσκεψη Σας στη μονή μας, ως Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι σημαδιακή, διότι είστε ο Επίσκοπος της Μητροπόλεως από την οποία καταγόταν ο όσιος Γέρων Βησσαρίων, ο ταπεινός Λευίτης του Κυρίου μας, ο άσημος αλλά τεράστιος σε αρετές και προσφορά.
 
Ο Γέροντας Βησσαρίωνας κατάγονταν από το Πεταλίδι της Μεσσηνίας και ξεκίνησε τη μοναχική του πορεία από το Ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Δήμιοβας, όπου και εκάρη μοναχός.
 
Αργότερα ο σοφός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μελέτιος Σακελλαρόπουλος τον αγκάλιασε με στοργή.
 
Στις 12 Δεκεμβρίου 1931, σε ηλικία 23 ετών, τον χειροτόνησε Διάκονο και τον είχε πάντοτε μαζί του, με τόπο διαμονής του το Επισκοπείον.
 
Το έτος 1933, στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κυπαρισσίας-Τριφυλίας, Ανδρέας Τριανταφύλλου, (ως τοποτηρητής), τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο, στον τότε Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εν Παραλία Κυπαρισσίας.
 
Αργότερα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Πολύκαρπος Συνοδινός, εκτιμώντας τον ζήλο, την εργατικότητα και τα πολλά προσόντα του ιέρεια, πλέον, Βησσαρίωνα, του έδωσε τα οφίκια του Αρχιμανδρίτου και του Πνευματικού Πατέρα-Εξομολόγου. Του έδωσε, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τη δυνατότητα της διακονίας των πιστών, χωρίς όρια.
 
Μετά τη χειροτονία του, αναχώρησε για τη Μητρόπολη Καρδίτσας, όπου Επίσκοπος ήταν, και εκεί, ο πατριώτης του ο Ιεζεκιήλ.
 
Εκεί, ως βοηθός του Μητροπολίτη, ανέπτυξε μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Περιόδευε στα χωριά, για να εξομολογεί τους χριστιανούς και για να συλλέγει τρόφιμα για τους απόρους. Εκεί πέρασε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, όπου συνέδραμε και γλύτωσε κυριολεκτικά πολλούς ανθρώπους που διώκονταν, φυλακίζονταν και πεινούσαν. Άνθρωποι σκελετωμένοι από την πείνα, όπως μανάδες με μωρά, μεταλάμβαναν και έπαιρναν το αντίδωρο από τα χέρια του δακρυσμένου π. Βησσαρίωνα, που έβλεπε ότι με αυτά προσπαθούσαν να κρατηθούν στη ζωή.
 
Το έτος 1951 ήλθε στη μονή Αγάθωνος, όπου και παρέμεινε 40 συνεχή έτη, υπηρετώντας το μοναστήρι του, ευεργετώντας, στηρίζοντας και διδάσκοντας με το έργο του τους συνανθρώπους του. Το έτος 1991, στις 22 Ιανουαρίου, εκοιμήθη εν Κυρίω, αφήκας μνήμη αγίου.
 
Αναφέρθηκα σύντομα στη ζωή του οσίου Γέροντα, για να τονίσω την καταγωγή του, για την οποίαν καυχώνται όλοι οι άνθρωποι της Μεσσηνίας και θεωρούν τον Γέροντα Βησσαρίωνα, δικό τους άγιο, όπως λένε, και τον επικαλούνται στις προσευχές τους να τους στηρίζει στις δυσκολίες της ζωής.
 
Σεβασμιώτατε, είναι μεγάλη η ευλογία που δεχόμαστε σήμερα, με την εδώ παρουσίας Σας.
 
Σας νοιώθουμε δικό μας άνθρωπο και έχουμε ανάγκη της στηρίξεώς σας και της σοφίας σας.
 
Σας ευχαριστούμε και πάλιν, επικαλούμενοι των αγίων ευχών Σας και την μεσιτείαν Σας προς στον Κύριον.
 
Με αυτά τα ταπεινά λόγια σας καλωσορίζω, Σας ζητώ να με συγχωρέσετε και Σας παρακαλώ να μας δίδετε πλούσια την ευλογίαν Σας.
 
Εις ανάμνησιν της επισκέψεώς Σας εις το Μοναστήρι μας, δεχθείτε Σας παρακαλώ ένα ταπεινό δώρημα, για να μας θυμάστε στο ιερό θυσιαστήριο, και να Σας θυμίζει τον Μεσσήνιο Γέροντα Βησσαρίωνα, που εδόξασε τον τόπο του και πρεσβεύει προς Κύριον για όλους μας. Σας ευχαριστώ!».
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με εμφανή τη συγκίνηση, αντιφώνησε τους λόγους των αγίων Πατέρων και αναφέρθηκε με αισθήματα ευγνωμοσύνης και ευχαριστών προς το σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας, υπογραμμίζοντας:
 
«Όντως κατόπιν προτροπής ενός καταγομένου νέου από το Πεταλίδι να έρθουμε να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, με έκανε να βρίσκομαι εδώ σήμερα ταπεινός προσκυνητής και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Ιερό αυτό Μοναστήρι.
 
Ομολογώ ότι είμαι ενεός για την θερμή υποδοχή και τα ζεστά σας λόγια και για την εκδήλωση τέτοιας αγάπης και γνωρίζω, ότι έγινε κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου σας κ Συμεών, οποίος ξέρει τι σημαίνει μοναχισμός και αγαπά τον μοναχισμό και την Εκκλησία, γιατί μέσα του δεν έχει απλά φόβο Θεού, αλλά έχει την Ιερωσύνη ως υπόσχεση στη ζωή του.
 
Ζητώ από εσάς άγιε Πρωτοσύγκελλε να του μεταφέρετε τις εγκάρδιες και από ψυχής ευχαριστίες μου. Ευχαριστώ και εσάς άγιε Καθηγούμενε για την οργάνωση της υποδοχής και ου μου δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσω το άγιο σκήνωμά του Οσίου Βησσαρίωνος.
 
Πλέον, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς, εκτός από την τράπεζα της Θείας Ευχαριστίας και το σκήνωμα του Οσίου.
 
Στο Πεταλίδι υπάρχει έντονη η συνείδηση της αγιότητός του και ήδη αυτό ακούγεται από την πρώτη στιγμή που ανεδείχθη αναλλοίωτο.
 
Περιμένουμε τώρα όλοι την πράξη της κανονικής αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
 
Αυτό που υπάρχει στη συνείδηση του λαού, θα έρθει μια πράξη κανονική να την θεμελιώσει και να την εγκαταστήσει στη ζωή της Εκκλησίας λειτουργικά.
 
Εύχομαι π. Γερμανέ, ο Άγιος να σας δίνει δύναμη να υπηρετείτε την Παναγία. Να γίνετε φάρος φωτεινός για την Πατρίδα και να στηρίζεστε στον Μητροπολίτη σας.
 
Διαδέχτηκε ένα άξιο Μητροπολίτη, τον μακαριστό Νικόλαο που αγαπούσε και αυτός το μοναστήρι και σεβόταν τον Άγιο. Όμως και ο νέος που έχει έρθει, έχει δώσει δείγματα καλής γραφής και ξέρει να αγαπά το μοναστήρι, τον κλήρο και τον λαό.
 
Εύχομαι η Παναγία η Αγαθωνίτισσα να ενισχύει την αδελφότητα ώστε το μοναστήρι αυτό να συνεχίσει να ανθεί και να έχει μια ιστορία ανάλογη του τόπου αυτού.
 
Και στο Μητροπολίτη σας να δίνει έτη πολλά και καρποφόρα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας».
 
Στην συνέχεια ο π. Γερμανός ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στο Κειμηλιαρχείο της Μονής και στον τάφο του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος.
 
Τέλος, εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος παρετέθη πλούσια δοχή στην τραπεζαρία της Μονής, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.

Πρόσφατα Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Ιερός Ναός Αγ. Μαρίνης Σερρών, 200 χρόνια  αγιαστικής λειτουργίας, διακονίας, προσφοράς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ιερός Ναός Αγ. Μαρίνης Σερρών, 200 χρόνια αγιαστικής λειτουργίας, διακονίας, προσφοράς»

3 Μαΐου 2026

Το τρέχον έτος 2026 με την χάρη και το έλεος του δωρεοδότου Θεού συμπληρώνονται διακόσια (200) έτη συνεχούς αγιαστικής και...

Read more
Συγκίνηση στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Επισκοπής Θαυμακού
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκίνηση στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Επισκοπής Θαυμακού

2 Μαΐου 2026

Στους 20 ιερείς της ορεινής περιοχής της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ιστορικής Ιεράς Επισκοπής Θαυμακού, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ζήλο...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Κανείς δεν είναι χαμένος: Η ιστορία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου σήμερα

2 Μαΐου 2026

Κανείς δεν είναι χαμένος. Όσο βαθιά κι αν έχει πέσει ένας άνθρωπος, υπάρχει δρόμος επιστροφής. Σε αυτή την ομιλία παρουσιάζεται...

Read more
Εγκαίνια Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαίνια Ιερού Ναού στην Κέρκυρα

2 Μαΐου 2026

Το Σάββατο, 2 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε σε νεόδμητο παρεκκλήσιο στις...

Read more
Δεύτερη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δεύτερη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

2 Μαΐου 2026

Για δεύτερη ημέρα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου βιώνουν την ευλογία την παρουσίας...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου

2 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...

Read more
Ιερή αποδημία του Μητρ. Φθιώτιδος από την κεντρική Ελλάδα προς Βορρά…
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερή αποδημία του Μητρ. Φθιώτιδος από την κεντρική Ελλάδα προς Βορρά…

2 Μαΐου 2026

Ολοκληρώθηκε σήμερα άλλη μία εκκλησιαστική αποδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, εκ παραλλήλου με το πλούσιο και απαιτητικό τοπικό...

Read more
Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά

2 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου 2026 η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου...

Read more
Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Τερψιθέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Τερψιθέα

2 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου...

Read more
Η Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην ομώνυμη  Ι. Μονή στην Πουλίτσα Κορινθίας & Χειροτονία Διακόνου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην ομώνυμη Ι. Μονή στην Πουλίτσα Κορινθίας & Χειροτονία Διακόνου

2 Μαΐου 2026

Στη γυναικεία Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας λειτούργησε σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου 2026, ημέρα της εορτής της ανακομιδής...

Read more
Η εορτή του «Μάη – Θανάση» στην Θουρία Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του «Μάη – Θανάση» στην Θουρία Μεσσηνίας

2 Μαΐου 2026

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, στην ομώνυμη...

Read more
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Παναγίας Λαμπηδόνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Παναγίας Λαμπηδόνος

2 Μαΐου 2026

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος Πηλίου τελέστηκε σήμερα, 2/5, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού  Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Σταυρίδη Εσφιγμενίτου, Ηγουμένου της...

Read more
Συναξάρι 3ης Μαῒου – Κυριακή Γ΄ ἀπό τοῦ Πάσχα (Τῶν Μυροφόρων)
Πνευματικές Διδαχές

Οι Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα: Οι ηρωικοί Μάρτυρες του Χριστού

2 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού  Οι πρωτοχριστιανικοί διωγμοί είναι η ηρωικότερη ιστορική περίοδος όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά...

Read more
Εσπερινός επί τη Iερά Mνήμη του Αγίου Αθανασίου στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Προαστίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός επί τη Iερά Mνήμη του Αγίου Αθανασίου στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Προαστίου

2 Μαΐου 2026

   Το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί...

Read more
Μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Γόλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Γόλας

2 Μαΐου 2026

Το απόγευμα της Παρασκευής 1η Μαΐου 2026, στην ιστορική Ιερά Μονή Γόλας στον Ταΰγετο, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Κηρύγματα

Ομιλία μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998

1 Μαΐου 2026

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ...

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο πόνος στη ζωή μας

1 Μαΐου 2026
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Άνθρωπον ουκ έχω»

1 Μαΐου 2026
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

1 Μαΐου 2026
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε»

10 Μαΐου 2025
Κοιτάζοντας κατάματα την αμαρτία

Η προσφορά της Ορθοδόξου Ελληνίδος

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

«Γιατί οι άγιοι έθεσαν αυτήν την σειρά στις Ευαγγελικές περικοπές;»

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο άνθρωπος μας

10 Μαΐου 2020
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

29 Απριλίου 2018
“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

25 Απριλίου 2018
Next Post
Η Σύμη εόρτασε πανηγυρικά τους Τρεις Ιεράρχες

Η Σύμη εόρτασε πανηγυρικά τους Τρεις Ιεράρχες

Η εορτή των Τριών  Ιεραρχών στην Κομοτηνή

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Σχολεία

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Σχολεία

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη  Μαντινείας

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Την αγιοβασιλόπιτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ευλόγησε ο Μητρ. Φθιώτιδος

Την αγιοβασιλόπιτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ευλόγησε ο Μητρ. Φθιώτιδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist