• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το άφθαρτο σκήνωμα του γέροντος Βησσαρίωνα προσκύνησε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
1 Φεβρουαρίου 2020
byPoimin.gr Team
Το άφθαρτο σκήνωμα του γέροντος Βησσαρίωνα προσκύνησε ο Μεσσηνίας  Χρυσόστομος
Share on FacebookShare on Twitter

Την Ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου προσκυνηματικώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, όπου ως Ποιμενάρχης της ιδιαιτέρας πατρίδος του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου , η οποία είναι το Πεταλίδι Μεσσηνίας, θέλησε να ασπασθεί ευλαβικώς το Ιερό σκήνωμά του και να προσευχηθεί στη Χάρη του, υπέρ του Ιερού Κλήρου και του Θεοσώστου λαού της Μητροπόλεως του.
 
Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν στα προπύλαια της Μονής με καμπανοκρουσίες και κατά την πρέπουσα Μοναστηριακή τάξη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, οι Πατέρες της Αδελφότητος και ο Διευθυντής του Ραδιoφωνικού Σταθμού και Υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, ως απεσταλμένος του Σεβασμιωτάτου, καθώς και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου , ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης κ. Κωνσταντίνος Ξεφλούδας.
 
Ψαλλομένου του «Άξιον εστί» και με την ευώδη οσμή του θυμιάματος, ο κ. Χρυσόστομος εισήλθε εντός του Ιστορικού Καθολικού, όπου προσεκύνησε ευλαβώς την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και ακολούθως εισήλθε εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους, όπου ενώπιον του αφθάρτου σκηνώματος του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, κλίνων το γόνυ της καρδίας του και της ψυχής του, προσεκύνησε με εμφανή τη συγκίνηση τον Όσιο Γέροντα και εθαύμασε την αφθαρσία του αγιασμένου σώματός του, την οποία και δικαίως εχαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως «Σημείον του Ουρανού».
 
Ακολούθως εντός του Καθολικού εψάλη δοξολογική δέησις εις το τέλος της οποίας, ο άγιος Πρωτοσύγκελλος τιμητικώς και εγκαρδίως, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών τον καλωσόρισε στην Ιστορική Μονή του Αγάθωνα.
 
Ο π. Άγγελος χαρακτηριστικά σημείωσε:
 
«Σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος δεν είναι παρών λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων.
 
Σας μεταφέρω την αγάπη του, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό του. Βρίσκεστε σε ένα τόπο, που η μεταμορφωτική Χάρη του Σωτήρος Χριστού, η μεσιτεία της Παναγίας και οι πρεσβείες των Οσίων πατέρων με κορυφαίο τον Όσιο Αγάθωνα και τον αρτίως φανέντα, Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, έχουν ενισχύσει τον αγώνα πολλών Αγίων πατέρων, των οποίων τα δάκρυα και οι προσευχές έχουν καταστήσει Άγιο αυτόν τον τόπο.
 
Η παρουσία σας σήμερα εδώ, ενός ανθρώπου, που όλοι σκύβουμε και με πολύ αγάπη και στρέφουμε το βλέμμα μας, ενός σοφού Αρχιερέως, που κοσμεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι μεγάλη ευλογία.
 
Διαποιμαίνετε μια επαρχία, στην οποία ανήκει το χωριό που γεννήθηκε ο Όσιος και αυτό είναι αιτία πανηγύρεως για εμάς.
 
Σας εκφράζουμε τον πολύ μας σεβασμό και η Παναγία και οι Άγιοι να σας ενισχύουν και να Αρχιερατεύετε και να Ευλογείτε τον λαό του Θεού».
 
 
Στην συνέχεια τον κ. Χρυσόστομο προσφώνησε ο άγιος Καθηγούμενος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
 
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομε!
 
Σας καλωσορίζουμε στην Μονή μας και Σας ευχαριστούμε για την ιερή και προσκυνηματική επίσκεψή Σας στο Μοναστήρι μας.
 
Είναι για εμάς μεγάλη η τιμή της παρουσίας Σας εδώ, στην Ιστορική μονή του Αγάθωνος και η χαρά μας απερίγραπτη.
 
Χαιρόμεθα, διότι η προσωπικότητά Σας μας εμπνέει, αφού συγκεντρώνεται πλείστα χαρίσματα και αρετές που σπανίζουν σε Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.
 
Η μόρφωσή Σας, οι γνώσεις Σας, τα πτυχία και τα διπλώματα που φέρεται, αλλά και η Πανεπιστημιακή Σας διδασκαλία, φανερώνουν έναν Ιεράρχη μεστόν σοφίας και Θεολογικής υποστάσεως.
 
Στο άκουσμα της επισκέψεώς Σας, νοιώσαμε ιδιαιτέραν χαράν και αγαλλίασιν, διότι επιθυμούσαμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να γευθούμε τους καρπούς των συμβουλών και των λόγων Σας.
 
Δυναμικός και με ξεχωριστή πνευματική, θεολογική και πατριωτική υπόσταση που Σας διακρίνει, έχετε αφιερώσει όλη σας τη ζωή σε έργα προσφοράς και θυσίας.
 
Η επιστημονική Σας κατάρτιση και η πολλών χρόνων εκπαιδευτική Σας προσφορά ως καθηγητής εις το Πανεπιστήμιον της χώρας μας, αλλά και η θεία κλίση Σας στα ιερά και όσια της πίστεως, Σας εγαλούχησαν και Σας έκαναν ένα άξιο ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
 
Η Μεσσηνία είναι πολύ τυχερή που Σας έχει Επίσκοπο και οι άνθρωποι συμπαραστάτη και πατέρα τους.
 
Προσφέρετε σε όλους ανεξαιρέτως τη βοήθειά Σας ανιδιοτελώς και δημιουργείτε έργα αγάπης και ζωής.
 
Η επίσκεψη Σας στη μονή μας, ως Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι σημαδιακή, διότι είστε ο Επίσκοπος της Μητροπόλεως από την οποία καταγόταν ο όσιος Γέρων Βησσαρίων, ο ταπεινός Λευίτης του Κυρίου μας, ο άσημος αλλά τεράστιος σε αρετές και προσφορά.
 
Ο Γέροντας Βησσαρίωνας κατάγονταν από το Πεταλίδι της Μεσσηνίας και ξεκίνησε τη μοναχική του πορεία από το Ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Δήμιοβας, όπου και εκάρη μοναχός.
 
Αργότερα ο σοφός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μελέτιος Σακελλαρόπουλος τον αγκάλιασε με στοργή.
 
Στις 12 Δεκεμβρίου 1931, σε ηλικία 23 ετών, τον χειροτόνησε Διάκονο και τον είχε πάντοτε μαζί του, με τόπο διαμονής του το Επισκοπείον.
 
Το έτος 1933, στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κυπαρισσίας-Τριφυλίας, Ανδρέας Τριανταφύλλου, (ως τοποτηρητής), τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο, στον τότε Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εν Παραλία Κυπαρισσίας.
 
Αργότερα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Πολύκαρπος Συνοδινός, εκτιμώντας τον ζήλο, την εργατικότητα και τα πολλά προσόντα του ιέρεια, πλέον, Βησσαρίωνα, του έδωσε τα οφίκια του Αρχιμανδρίτου και του Πνευματικού Πατέρα-Εξομολόγου. Του έδωσε, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τη δυνατότητα της διακονίας των πιστών, χωρίς όρια.
 
Μετά τη χειροτονία του, αναχώρησε για τη Μητρόπολη Καρδίτσας, όπου Επίσκοπος ήταν, και εκεί, ο πατριώτης του ο Ιεζεκιήλ.
 
Εκεί, ως βοηθός του Μητροπολίτη, ανέπτυξε μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Περιόδευε στα χωριά, για να εξομολογεί τους χριστιανούς και για να συλλέγει τρόφιμα για τους απόρους. Εκεί πέρασε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, όπου συνέδραμε και γλύτωσε κυριολεκτικά πολλούς ανθρώπους που διώκονταν, φυλακίζονταν και πεινούσαν. Άνθρωποι σκελετωμένοι από την πείνα, όπως μανάδες με μωρά, μεταλάμβαναν και έπαιρναν το αντίδωρο από τα χέρια του δακρυσμένου π. Βησσαρίωνα, που έβλεπε ότι με αυτά προσπαθούσαν να κρατηθούν στη ζωή.
 
Το έτος 1951 ήλθε στη μονή Αγάθωνος, όπου και παρέμεινε 40 συνεχή έτη, υπηρετώντας το μοναστήρι του, ευεργετώντας, στηρίζοντας και διδάσκοντας με το έργο του τους συνανθρώπους του. Το έτος 1991, στις 22 Ιανουαρίου, εκοιμήθη εν Κυρίω, αφήκας μνήμη αγίου.
 
Αναφέρθηκα σύντομα στη ζωή του οσίου Γέροντα, για να τονίσω την καταγωγή του, για την οποίαν καυχώνται όλοι οι άνθρωποι της Μεσσηνίας και θεωρούν τον Γέροντα Βησσαρίωνα, δικό τους άγιο, όπως λένε, και τον επικαλούνται στις προσευχές τους να τους στηρίζει στις δυσκολίες της ζωής.
 
Σεβασμιώτατε, είναι μεγάλη η ευλογία που δεχόμαστε σήμερα, με την εδώ παρουσίας Σας.
 
Σας νοιώθουμε δικό μας άνθρωπο και έχουμε ανάγκη της στηρίξεώς σας και της σοφίας σας.
 
Σας ευχαριστούμε και πάλιν, επικαλούμενοι των αγίων ευχών Σας και την μεσιτείαν Σας προς στον Κύριον.
 
Με αυτά τα ταπεινά λόγια σας καλωσορίζω, Σας ζητώ να με συγχωρέσετε και Σας παρακαλώ να μας δίδετε πλούσια την ευλογίαν Σας.
 
Εις ανάμνησιν της επισκέψεώς Σας εις το Μοναστήρι μας, δεχθείτε Σας παρακαλώ ένα ταπεινό δώρημα, για να μας θυμάστε στο ιερό θυσιαστήριο, και να Σας θυμίζει τον Μεσσήνιο Γέροντα Βησσαρίωνα, που εδόξασε τον τόπο του και πρεσβεύει προς Κύριον για όλους μας. Σας ευχαριστώ!».
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με εμφανή τη συγκίνηση, αντιφώνησε τους λόγους των αγίων Πατέρων και αναφέρθηκε με αισθήματα ευγνωμοσύνης και ευχαριστών προς το σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας, υπογραμμίζοντας:
 
«Όντως κατόπιν προτροπής ενός καταγομένου νέου από το Πεταλίδι να έρθουμε να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, με έκανε να βρίσκομαι εδώ σήμερα ταπεινός προσκυνητής και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Ιερό αυτό Μοναστήρι.
 
Ομολογώ ότι είμαι ενεός για την θερμή υποδοχή και τα ζεστά σας λόγια και για την εκδήλωση τέτοιας αγάπης και γνωρίζω, ότι έγινε κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου σας κ Συμεών, οποίος ξέρει τι σημαίνει μοναχισμός και αγαπά τον μοναχισμό και την Εκκλησία, γιατί μέσα του δεν έχει απλά φόβο Θεού, αλλά έχει την Ιερωσύνη ως υπόσχεση στη ζωή του.
 
Ζητώ από εσάς άγιε Πρωτοσύγκελλε να του μεταφέρετε τις εγκάρδιες και από ψυχής ευχαριστίες μου. Ευχαριστώ και εσάς άγιε Καθηγούμενε για την οργάνωση της υποδοχής και ου μου δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσω το άγιο σκήνωμά του Οσίου Βησσαρίωνος.
 
Πλέον, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς, εκτός από την τράπεζα της Θείας Ευχαριστίας και το σκήνωμα του Οσίου.
 
Στο Πεταλίδι υπάρχει έντονη η συνείδηση της αγιότητός του και ήδη αυτό ακούγεται από την πρώτη στιγμή που ανεδείχθη αναλλοίωτο.
 
Περιμένουμε τώρα όλοι την πράξη της κανονικής αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
 
Αυτό που υπάρχει στη συνείδηση του λαού, θα έρθει μια πράξη κανονική να την θεμελιώσει και να την εγκαταστήσει στη ζωή της Εκκλησίας λειτουργικά.
 
Εύχομαι π. Γερμανέ, ο Άγιος να σας δίνει δύναμη να υπηρετείτε την Παναγία. Να γίνετε φάρος φωτεινός για την Πατρίδα και να στηρίζεστε στον Μητροπολίτη σας.
 
Διαδέχτηκε ένα άξιο Μητροπολίτη, τον μακαριστό Νικόλαο που αγαπούσε και αυτός το μοναστήρι και σεβόταν τον Άγιο. Όμως και ο νέος που έχει έρθει, έχει δώσει δείγματα καλής γραφής και ξέρει να αγαπά το μοναστήρι, τον κλήρο και τον λαό.
 
Εύχομαι η Παναγία η Αγαθωνίτισσα να ενισχύει την αδελφότητα ώστε το μοναστήρι αυτό να συνεχίσει να ανθεί και να έχει μια ιστορία ανάλογη του τόπου αυτού.
 
Και στο Μητροπολίτη σας να δίνει έτη πολλά και καρποφόρα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας».
 
Στην συνέχεια ο π. Γερμανός ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στο Κειμηλιαρχείο της Μονής και στον τάφο του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος.
 
Τέλος, εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος παρετέθη πλούσια δοχή στην τραπεζαρία της Μονής, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Επίσκοπος Τανάγρας  Απόστολος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και Ηθική Διακυβέρνηση στην Κοινωνία»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επίσκοπος Τανάγρας Απόστολος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και Ηθική Διακυβέρνηση στην Κοινωνία»

21 Οκτωβρίου 2026

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Αποστολος, διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος παρά τη ΕΕ συμμετείχε με...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

21 Οκτωβρίου 2026

Στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων του Τήρωνος και Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στη Στρατιά Γαρίτσας στην Κέρκυρα εορτάστηκε το πρωί...

Read more
«Σέ μιά ἐποχή πού ὁ Σατανᾶς ὀργιάζει, οἱ Ἕλληνες βρίσκονται σέ νάρκη»
Πνευματικές Διδαχές

«Σέ μιά ἐποχή πού ὁ Σατανᾶς ὀργιάζει, οἱ Ἕλληνες βρίσκονται σέ νάρκη»

21 Οκτωβρίου 2026

Ο Όσιος Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺλυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ...

Read more
Ένας ξυπόλυτος ασκητής στο δικαστήριο…
Πνευματικές Διδαχές

Ένας ξυπόλυτος ασκητής στο δικαστήριο…

21 Οκτωβρίου 2026

Εχω διαβάσει στο Λαυσαϊκόν του Παλλαδίουτα εξής περί του αββά Ωρ: «Ούτος εν τη ερήμω διάγων, ήσθιεν μεν βοτάνας και...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

21 Οκτωβρίου 2026

Η Τρίτη, 20η Οκτωβρίου 2026, εκτός από δεύτερη ημέρα των ΛΔ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στη Χαλκίδα είναι και ημέρα μνήμης του μεγαλομάρτυρα...

Read more
Ἑορτασμὸς τῆς Ὁσίας Ματρώνης τῆς Χιοπολίτιδος καὶ τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Ἀρτεμίου στὴ Σάμο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἑορτασμὸς τῆς Ὁσίας Ματρώνης τῆς Χιοπολίτιδος καὶ τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Ἀρτεμίου στὴ Σάμο

21 Οκτωβρίου 2026

Μὲ ἐκκλησιαστικὴ λαμπρότητα ἑορτάστηκε στὰ νησιά τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας ἡ μνήμη τῆς Ὁσίας Ματρώνας τῆς Χιοπολίτιδος, τὴν Τρίτη 20...

Read more
Η θεατρική ομάδα της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στα 114α «Ελευθέρια» των Γιαννιτσών
Εκκλησία της Ελλάδος

Η θεατρική ομάδα της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στα 114α «Ελευθέρια» των Γιαννιτσών

21 Οκτωβρίου 2026

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2026, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Γιαννιτσών, η παράσταση «Παύλος Μελάς -...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

21 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη στη...

Read more
Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Τρικερίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Τρικερίου

21 Οκτωβρίου 2026

Ρεπορτάζ / Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρέδης – Αναδημοσίευση απο Thenewspaper Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18...

Read more
Ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας

21 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ υποδέχθηκε τον πρ. Πρωθυπουργό...

Read more
Ρασοφορία Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι) Βαγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ρασοφορία Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι) Βαγίων

21 Οκτωβρίου 2026

Το απόγευμα της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2026 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι) Βαγίων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας...

Read more
Οι Γούβες τίμησαν τον νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη τον Μονεμβασιώτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι Γούβες τίμησαν τον νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη τον Μονεμβασιώτη

21 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη  21 Οκτωβρίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, που ανήκει στη...

Read more
Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

21 Οκτωβρίου 2026

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου, του Νέου Ασκητού, του εν Κεφαλληνία, την...

Read more
Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου και η τιμή προς το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου και η τιμή προς το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καρδίτσα

21 Οκτωβρίου 2026

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026, ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και του...

Read more
Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΑ 114α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΑ 114α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

21 Οκτωβρίου 2026

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου εορτάσθηκαν τα 114α Ελευθέρια της πόλεως των Γιαννιτσών από τον τουρκικό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»
Κηρύγματα

«Λουκάς εστί μόνος μετ´εμού»

18 Οκτωβρίου 2026

Από την ημέρα που ο Απόστολος Λουκάς σαγηνεύθηκε εκ των λόγων του Αποστόλου Παύλου, παρέμεινε πιστός ακόλουθό του. Και αυτό...

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

17 Οκτωβρίου 2026
Η δράση του π. Αὐγουστίνου Καντιώτη τα χρόνια της Κατοχής (1942-46) στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Έπαινος χηρών

17 Οκτωβρίου 2026
«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

17 Οκτωβρίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ «Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν…»

19 Οκτωβρίου 2025

Aποστολικό Μηνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά –Ο Μεγάλος Παιδαγωγός

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Η έννοια της ζωής και του θανάτου

18 Οκτωβρίου 2025
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Ο θάνατος στην οικογένεια – Κυριακή Γ’ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

«Καὶ ἰδὼν αὐτὴν ὁ Κύριος ἐσπλαγχνίσθη ἐπ᾿ αὐτῇ καὶ εἶπεν αὐτῇ· μὴ κλαῖε»

5 Οκτωβρίου 2024
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

17 Οκτωβρίου 2023
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

5 Οκτωβρίου 2019
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

5 Οκτωβρίου 2019
Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Η Σύμη εόρτασε πανηγυρικά τους Τρεις Ιεράρχες

Η Σύμη εόρτασε πανηγυρικά τους Τρεις Ιεράρχες

Η εορτή των Τριών  Ιεραρχών στην Κομοτηνή

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Σχολεία

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Σχολεία

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη  Μαντινείας

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Την αγιοβασιλόπιτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ευλόγησε ο Μητρ. Φθιώτιδος

Την αγιοβασιλόπιτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ευλόγησε ο Μητρ. Φθιώτιδος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist