Στην Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι λειτούργησε σήμερα Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε δισαρχιερατικό τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο,  υπέρ μακαρίας μνήμης του αοιδίμου Κτήτορος της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού.

Λόγους για την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του μακαριστού Γέροντος στην Ι. Μονή απηύθηνε η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται τεσσαράκοντα ημέρες από την κοίμησή του, θα τελεσθεί Τρισάγιο επί του μνήματος του Μακαριστού Γέροντος στο Α΄ Κοιμητήριο Κορίνθου και το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.