Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού, τη Δευτέρα 13η προς Τρίτη 14η Αυγούστου, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία κατά το μοναστηριακό τυπικό.

Το κλίμα της Ιεράς Ακολουθίας ήταν ιδιαίτερο κατανυκτικό αλλά και μεγαλόπρεπο συνάμα,  με τον ανθοστόλιστο Επιτάφίο της γλυκιάς Παναγιάς μας στο μέσον του Ναού.

Αξιοθαύμαστη ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που γέμισε τον Ιερό Ναό και παρέμεινε μέχρι το τέλος της Αγρυπνίας, παρά το μακροσκελές της Ακολουθίας.

Η Ιερά Αγρυπνία άρχισε στις 8:00 μ.μ. της Δευτέρας και τελείωσε την Τρίτη, περί τις  1 το μεταμεσονύκτιο με την Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου  σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό και ακολούθησε πέριξ του Ιερού Ναού η Λιτάνευσης του Επιταφίου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, πλαισιομένος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημο Σιδέρη, τον πΓεώργιο Σχοινά εφημέριο  του ιερού ναού και τον Διάκονο π. Πλάτων Βλάχο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.